18 липня 2017

У Баранівському районі встановлять пам’ятний знак загиблому воїну АТО


У селі Климентіївка Баранівського району встановлять пам’ятний знак підполковнику Віктору Новіцькому, який у серпні 2014 року загинув у зоні проведення антитерористичної операції під час обстрілу «Градом».

Про це місто Баранівка повідомили у Баранівській міській раді.

"До нас звернувся настоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату храму Івана Богослова Геленко Микола Миронович звернувся до Баранівської міської ради з проханням надати дозвіл на встановлення пам’ятного знаку загиблому учаснику АТО Новіцькому Віктору Павловичу в селі Климентіївка на вулиці Центральній.

Задля погодження цієї пропозиції з жителями села, дане питання було винесене на розгляд членів виконкому. 27 червня виконком прийняв рішення провести в Климентіївці громадські слухання. Під час обговорення даного питання присутні визначилися з місцем розташування пам’ятного знаку та вирішили, що ескіз мають погодити батьки загиблого воїна, а також обрали людей, які будуть збирати кошти і звітувати перед громадою про їх використання. Жителі села, шляхом голосування, рекомендували міськраді надати дозвіл на встановлення в їхньому селі пам’ятного знаку загиблому воїну-земляку", - повідомили в міській раді.

Нагадаємо, підполковник Віктор Новіцький загинув 10 серпня 2014 року на сході України під час обстрілу «Градом», рятуючи бійця механізованої бригади. Був похований 13 серпня 2014 року на міському кладовищі Баранівки. 21 жовтня 2014 року указом президента України Петра Порошенка нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно). 11 грудня 2014 року у селі Климентіївка на його честь встановили меморіальну дошку.

4 коментарі:

  1. Анонім18.07.17, 22:06

    Героям Слава!!!

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім19.07.17, 00:21

    Добра справа. Для пам'яті всім. Щоб і діти і онуки знали, з яким героєм в селі жили.

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім22.07.17, 19:53

    ГЕРОЯМ СЛАВА!!!

    ВідповістиВидалити
  4. Анонім24.07.17, 12:34

    А ще в Климентіївці його іменем вирішено назвати одну з вулиць.

    ВідповістиВидалити