11 грудня 2014

У Климентіївці відкрили меморіальну дошку загиблому в АТО підполковнику Новіцькому


11 грудня у селі Климентіївка на фасаді місцевої школи урочисто відкрили меморіальну дошку підполковнику управління оперативного командування «Північ» Віктору Павловичу Новіцькому.

Віктор Павлович Новіцький народився 14 квітня 1978 року в селі Климентіївка Баранівського району. Після закінчення місцевої школи він продовжив навчання у військовому ліцеї, згодом – в Одеському військовому училищі, а потім – у військовій академії в місті Києві. Військовослужбовець разом із дружиною проживав у місті Рівному. У селі Стара Гута Баранівського району в нього залишися батьки.

За даними Міністерства оборони, підполковник Віктор Новіцький загинув 10 серпня о 15.25 в результаті артилерійського обстрілу колони 24-ї окремої механізованої бригади в районі ВОП, відмітка 193,6. 13 серпня з військовими почестями похований на кладовищі міста Баранівка. 21 жовтня президентом України посмертно нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України і вірність військовій присязі.





фото та відео Оксани Пилипчук

1 коментар: