12 жовтня 2017

У селі Климентіївка відкрили пам'ятний знак підполковнику Віктору Новіцькому


8 жовтня у селі Климентіївка Баранівського району відкрили пам’ятний знак офіцеру управління оперативного командування «Північ» підполковнику Віктору Новіцькому, який загинув у зоні АТО.

Про це повідомляється у міськрайонній газеті "Слово Полісся".

Підтримати його рідних, друзів, віддати данину шани товаришу і побратимові приїхали учасники АТО, священики - отець Микола із Новоград-Волинського району, отець Іван із Мирославля, отець Андрій із Ємільчинського району, отець Микола із Климентіївки. Микола Геленко, його дружина матінка Оксана, прихожани місцевої церкви Наталія Лашевич та Катерина Каленюк стали ініціаторами відкриття пам'ятного знаку.

Спершу організували збір коштів. Орендатор біоферми «Клименталь» Світлана Віязловська пожертвувала кошти, учасник АТО Анатолій Касянчук надав необхідні матеріали для виготовлення пам'ятного знаку, а також допоміг із організацією заходу, приуроченому відкриттю. З матеріалами допоміг і керівник філії "Баранівський райавтодор” Віктор Супрунець, кошти надав і голова Баранівської районної ради Сергій М'ялківський.

Завдяки небайдужим прихожанам Української православної церкви Київського патріархату, жителям села і прилеглих населених пунктів вдалося зібрати необхідну суму - близько 30 тис. грн. Ці гроші були витрачені на виготовлення обеліску. Двоє людей із села Вірля - Олександр Сахнюк та Павло Сушков - встановили пам'ятник, не взявши за це ніякої плати.

8 жовтня на відкриття пам'ятного знаку прибули найближчі люди Віктора Новіцького - його батьки Антоніна Вацлавівна та Павло Петрович, дружина Наталія та син Богдан. Також прийшли його однокласники і друзі, сусіди та просто небайдужі односельці.

"Хочу висловити вам велику подяку і низько вклонитися за те, що ви пам'ятаєте про мого сина. Вітя був доброю дитиною, і він дуже любив Климентіївку", - сказала під час церемонії відкриття обеліску мати Віктора Новіцького Антоніна Вацлавівна.

На захід прибув і міський голова Баранівки Анатолій Душко, в.о. старости села Рогачів Володимир Дейнека, представник біоферми «Клименталь» Михайло Чорний, однокласниця Віктора Новіцького Ніна Заєць. Вони висловили свої співчуття сім'ї бійця.

"Основна робота педагогів - виховання патріотизму в підростаючого покоління. Ми намагаємося зробити так, щоб кожна дитина знала про нашого славетного земляка", - сказав під час промови директор Климентіївської школи Володимир Мантик.

Наприкінці заходу відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку воїнові.

Нагадаємо, підполковник Віктор Новіцький загинув 10 серпня 2014 року на сході України під час обстрілу «Градом», рятуючи бійця механізованої бригади. Був похований 13 серпня 2014 року на міському кладовищі Баранівки. 21 жовтня 2014 року указом президента України Петра Порошенка нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно). 11 грудня 2014 року у селі Климентіївка на його честь встановили меморіальну дошку.







Немає коментарів:

Дописати коментар