12 жовтня 2017

Госпітальну раду Новоград-Волинського госпітального округу очолив директор лісмисгоспу


Госпітальну раду Новоград-Волинського госпітального округу очолив депутат Житомирської обласної ради, директор Новоград-Волинського досвідного лісомисливського господарства Степан Нусбаум.

Про це місто Баранівка повідомили у відділі інформації та зв'язків з громадськістю Новоград-Волинської міської ради.

10 жовтня у конференц-залі міської ради відбулось перше установче засідання Госпітальної ради Новоград-Волинського госпітального округу, до складу якої увійшли представники міста Новограда-Волинського та району, Городницької, Чижівської та Ємільчинської ОТГ, Баранівської міської ОТГ та Баранівського району, Довбишської та Дубрівської ОТГ.

Також участь у обговоренні питань порядку денного зібрання взяли начальник управління охорони здоров'я Житомирської облдержадміністрації Микола Суслик та начальник відділу з питань охорони здоров'я Новоград-Волинської міської ради Любомир Дутчак.

У ході засідання було обрано керівний склад Госпітальної ради та створено робочі групи.

Зокрема, шляхом таємного голосування, на посаду голови округу обрали Степана Антоновича Нусбаума – депутата Житомирської обласної ради, директора державного підприємства «Новоград-Волинське досвідне лісомисливське господарство».

За результатами відкритого голосування заступником голови став Василь Миколайович Борис – головний лікар Новоград-Волинського міськрайонного територіального медичного об'єднання, секретарем обрали Наталію Іванівну Брановицьку – заступника головного лікаря з експертизи тимчасової непрацездатності Ємільчинської центральної районної лікарні.

Представники ради створили дві робочі групи, в складі по 7 осіб: з питань стратегічного розвитку госпітального округу та з питань бюджету.

Крім того, членами Госпітальної ради обговорювалися питання щодо подальшого управління Новоград-Волинським госпітальним округом, до складу якого входять заклади охорони здоров’я, що розміщені у вищезазначених містах, районах та об'єднаних громадах.

Довідково: Госпітальна рада – дорадчий орган, створений учасниками госпітального округу для визначення проблемних питань, координації дій, розробки пропозицій щодо реалізації на рівні госпітального округу державної політики у сфері охорони здоров’я, а також щодо організації та функціонування медичної допомоги в госпітальному окрузі.

До повноважень Госпітальної ради належать вироблення пропозицій, які в подальшому будуть затверджені учасниками госпітального округу. Зокрема, йдеться про затвердження:

  • багаторічного плану розвитку госпітального округу;
  • реорганізації і перепрофілювання закладів, що надають вторинну (спеціалізовану) медичну допомогу в межах госпітального округу;
  • визначення перспективних закладів охорони здоров’я;
  • призначення та звільнення керівників закладів охорони здоров’я комунальної власності, що знаходяться в межах госпітального округу та ін.;
  • трансфертів між бюджетами учасників госпітального округу для фінансування програм вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги.



фото з сайту Новоград-Волинської міської ради

Немає коментарів:

Дописати коментар