12 вересня 2019

Вміст кишкової палички у річці Случ перевищує допустимі норми у 48 разів


Під час дослідження проб води з річки Случ зафіксували перевищення допустимої норми кишкової палички у 48 разів, а вода з річки Хомора виявилась найбільш забрудненою хімічними сполуками.

Про це повідомляє Житомирський обласний лабораторний центр.

«На поточному тижні відібрані для дослідження зразки води з річок Случ та Хомора в межах Баранівського та Новоград-Волинського районів. В результаті проведених досліджень встановлено, що за бактеріологічними показниками якість води не відповідає в усіх дев’яти контрольних точках, а особливо брудною виявилась вода в р. Случ в межах с. Рогачів Баранівського району. Кількість кишкової палички тут становить 240000 в 1 л води при нормативному рівні не більше 5000. Тобто, норма перевищена у 48 разів, що свідчить про наявність джерел фекального забруднення річки», - йдеться у повідомленні.

Вода з річки Хомора, що надходить у Житомирську область виявилась найбільш забрудненою хімічними сполуками, внаслідок чого рівень розчиненого кисню нижчий норми у 2,5 рази, а рівні біологічного та хімічного споживання кисню вищі в середньому у 1,5 рази.

Про стан забруднення води в річках Хомора та Случ повідомлено органи місцевого самоврядування та виконавчої влади Баранівського та Новоград-Волинського районів.

Нагадаємо, 30 серпня працівники Держекоінспекції зафіксували забруднення води у річці Хомора зі сторони Хмельницької області, а вже 31 сепрня - масову загибель риби.

Немає коментарів:

Дописати коментар