03 вересня 2019

Збитки через масову загибель риби на річці Хомора перевищили 1,2 млн грн


30 серпня працівники Держекоінспекції зафіксували забруднення води у річці Хомора зі сторони Хмельницької області, а вже 31 сепрня - масову загибель риби. Збитки становлять 1 млн 240 тис. 393 грн.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Поліського округу.

30 серпня на телефон «Гарячої лінії» Держекоінспекції Поліського округу надійшло повідомлення від громадських активістів смт Першотравенськ Баранівського району про забруднення річки Хомора, яке відбувалось зі сторони Хмельницької області.

У ході обстеження басейну річки Хомора інспектори зафіксували забруднення води зі сторони Хмельницької області. Вода у річці мала сірий колір неприродного характеру.

Зокрема, спостерігалось масове скупчення риби, яка знаходилась на поверхні води та хапала ротом повітря, що свідчить про низький рівень розчинного кисню у воді.

Працівники відділу інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції Поліського округу відібрали проби води для подальшого дослідження.

31 серпня у річці Хомора зафіксували масову загибель водних живих ресурсів. З метою проведення слідчих дій викликали працівників Національної поліції. Спільно з працівниками Рибоохоронного патруля та громадськості підрахували кількість загиблої риби.

За результатами проведених підрахунків загиблих водних живих ресурсів, працівники Держекоінспекції Поліського округу провели розрахунок заподіяної шкоди, яка становить 1 млн 240 тис. 393 грн. Наразі матеріали по вказаному вище факту готуються для направлення до правоохоронних органів з метою долучення до кримінального провадження.

Нагадаємо, 12 квітня біля міні-ГЕС на річці Случ у Баранівці зі сторони Першотравенська було зафіксовано масову загибель риби, збитки перевищили 14 млн грн.

фото Держекоінспекції Поліського округу

Немає коментарів:

Дописати коментар