12 квітня 2019

У Баранівці біля гідроспоруди на річці Случ виявили масову загибель риби


12 квітня близько 8 ранку біля пропускної греблі на річці Случ у Баранівці зі сторони Першотравенська зафіксовано масову загибель живих водних ресурсів, зокрема: сом, лящ, короп, окунь та ін.

Про це повідомляє прес-служба Баранівської райдержадміністрації.

"На даний час Держекоінспекцією Поліського округу спільно з працівниками рибоохоронного патруля, Держпродспоживслужби, Національної поліції, представниками органів місцевого самоврядування та органів влади проводяться заходи щодо порятунку риби, встановлення причин її загибелі та усунення негативних наслідків", - йдеться у повідомленні.

Як повідомили в управлінні екології та природних ресурсів Житомирської ОДА, з питання замору риби в річці Случ у місті Баранівка 12 квітня відбулася оперативна нарада.

За результатами наради було прийнято рішення про те, що для оперативного проведення лабораторних досліджень проб води з річки Случ та зразків риби відповідальні фахівці Держекоінспекції та Держпродспоживслужби будуть працювати у суботу, 13 квітня.

Як зазначено у повідомленні, 10 квітня Держекоінспекція обстежила річку Хомора. Від межі Житомирської та Хмельницької областей до гирла річки спостерігалося знесення течією сірої желеподібної речовини та її накопичення на водних рослинах та дні річки.

Найбільший ореол накопичення зафіксували в гирлі річки Хомора у селі Марківка Баранівського району, при цьому відчувався різкий запах, подібний до хімічного.

У ході обстеження з річок Случ та Хомора були відібрані проби води та вилучені для дослідження зразки загиблої риби. Встановлено, що вміст розчиненого кисню менше встановленої норми, велика концентрація хімічного споживання кисню.

Нагадаємо, у лютому 2018 року Мінприроди подало позов до суду на забруднювача річок Случ і Хомора, а за кілька місяців у місті Новограді-Волинському близько сотні людей перекрили рух автотранспорту на міжнародній трасі Київ-Чоп.



Немає коментарів:

Дописати коментар