02 лютого 2018

Баранівська громада долучиться до реалізації пілотного проекту «Рука допомоги»


Баранівська об'єднана громада долучиться до реалізації пілотного проекту «Рука допомоги», який Мінсоцполітики впроваджує з 1 грудня 2016 року у Львівській, Полтавській та Харківській областях.

Відповідне повідомлення опублікуване на Урядовому порталі.

"31 січня на засіданні Кабінету Міністрів України прийнято постанову "Про внесення змін до постанов КМУ від 2 грудня 2015 року № 1154 і від 5 квітня 2017 року № 224", якою продовжено строк проведення у Львівській, Полтавській та Харківській області пілотного проекту із залучення до роботи непрацюючих працездатних громадян до 31 грудня 2018 року та поширено досвід цього пілоту ще на три області", - йдеться у повідомленні.

Пілотний проект із працевлаштування малозабезпечених осіб та переселенців, який має назву «Рука допомоги», Мінсоцполітики впроваджує за підтримки Світового банку із 1 грудня 2016 року у Львівській, Полтавській та Харківській областях. Метою проекту є відпрацювання практики допомоги малозабезпеченим громадянам та внутрішньо переміщеним особам у працевлаштуванні та повернення таких громадян на ринок праці.

Головним запропонованим механізмом стимулювання до повернення на ринок праці є надання учасникам пілотного проекту безвідсоткової поворотної фінансової допомоги для закупівлі обладнання та матеріалів з метою організації власного бізнесу.

Враховуючи зацікавленість в участі у пілотному проекті як з боку громадян, так і з боку окремих регіонів та об’єднаних територіальних громад, Уряд підтримав пропозиції Мінсоцполітики щодо продовження строку дії пілотного проекту до 31 грудня 2018 року й долучення до його реалізації трьох об’єднаних територіальних громад:

- Баранівська міська об’єднана територіальна громада Житомирської області,
- Кіптівська сільська об’єднана територіальна громада Чернігівської області,
- Миколаївська міська об’єднана територіальна громада Донецької області.

Окрім того, у 2018 році фінансову допомогу буде також надано діючим суб’єктам господарювання, які створюватимуть робочі місця для учасників пілотного проекту.

Нагадаємо, у 2018 році з бюджету Баранівської об’єднаної територіальної громади на розвиток місцевого підприємництва планують виділити близько 500 тис. грн.

2 коментарі:

  1. Анонім05.02.18, 19:29

    Пане мер ви краще спочатку виплатіть зарплати тим людям які працюють і її заробили,люди другий місяць її неможуть дочекатися,ане ви гроші тринькаєте туди сюди і розповідаєте яка наша громада успішна

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім08.02.18, 17:12

    под старою телегою рабочие лежат... через четыре года здесь будет город-сад!

    ВідповістиВидалити