02 лютого 2018

Баранівські аптеки закуповують медпрепарати за програмою «Доступні ліки»


Заклади охорони здоров’я завершують підписання договорів з аптеками Житомирщини щодо реалізації програми «Доступні ліки». Тому жителі області вже можуть звернутись до лікарів за необхідним рецептом.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

"Житомирська область отримала  субвенцію з державного бюджету на відшкодування вартості лікарських засобів у розмірі 31 млн 967,5 тис. грн. Всі кошти у січні були направлені у бюджети міст, районів та громад області. У зв’язку з тим, Міністерство охорони здоров’я затвердило нову редакцію Реєстру лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню за програмою «Доступні ліки», лише 22 січня 2018 року, аптечні заклади у минулому місяці реалізовували залишки препаратів. Так, протягом січня 6 тис. 767 пацієнтів звернулись за рецептами до лікарів. Жителі області отримали ліки за 6 тис. 668 рецептами, що складає 42,3% від 15 тис. 780 виписаних", - йдеться у повідомленні.

Наразі заклади охорони здоров’я, які надають первинну медичну допомогу населенню, завершують переукладання договорів про реалізацію урядової програми «Доступні ліки» на 2018 рік. Аптеки закуповують медичні препарати відповідно до оновленого Реєстру.

Лікарі області продовжують виписку рецептів, які дійсні протягом місяця. До кінця лютого пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою зможуть отримати безкоштовно або з частковою доплатою необхідні ліки.

Довідково: До нового Реєстру лікарських засобів додано ще 2 діючі речовини для лікування серцево-судинних захворювань та діабету ІІ типу — лозартан та глібенкламід. Загалом Реєстр містить 23 міжнародні непатентовані назви та 239 препаратів.

Нагадаємо, у 2017 році на реалізацію програми реімбурсації ліків Житомирська область отримала державну субвенцію у розмірі 22,4 млн грн, з яких на відшкодування лікарських засобів використали 19 млн 253,81 тис. грн. До участі в Урядовій програмі «Доступні ліки» долучилися 254 аптечні заклади області, 7 з яких - аптеки міста Баранівка.

Немає коментарів:

Дописати коментар