11 травня 2017

У Баранівській міськраді розповіли про подальші дії щодо недопущення забруднення річок


11 травня у Баранівській міській раді розповіли про подальші дії щодо недопущення забруднення річок Случ і Хомора, яке черговий раз спостерігали місцеві жителі 10 травня в районі села Глибочок.

Про це повідомляє прес-служба Баранівської міської ради.

Як зазначено у повідомленні, 12 травня о 10:00 запланована зустріч мера Баранівки Анатолія Душка та його першого заступника, депутата обласної ради Наталії Кокітко з очільником житомирської поліції Вячеславом Печененком, де буде йти мова про заходи, які вживаються щодо зупинення забруднення річок та ліквідації наслідків протизаконної діяльності.

Крім того, між Баранівським міським головою Анатолієм Душком та народним депутатом України Володимиром Литвином відбулась телефонна розмова, під час якої нардеп пообіцяв зробити усе від нього залежне, щоб зупинити екологічну катастрофу.

Також міська рада направила листи у Баранівське відділення поліції та Новоград-Волинську місцеву прокуратуру з проханням відкрити кримінальне провадження та притягнути до відповідальності осіб, винних у забрудненні річок та Держекоінспекцію і Управління рибоохорони з проханням зафіксувати повторне забруднення річок, здійснити забір води, провести підрахунок загиблої риби та вчинити відповідні дії щодо покарання винних.

Нагадаємо, житомирські екологи, провівши візуальне обстеження річки Хомора, дійшли висновку, що нечистоти, які потрапили у річку течуть з сусідньої Хмельнччини.

фотокопії прес-служби міськради

42 коментарі:

  1. Анонім11.05.17, 18:01

    Кримінальна справа не може бути порушена по одній і тій статі, на одне і те саме підприємство, якщо вона порушена з минулого року та ще не закрита.Толя цирк не влаштовуй!

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім11.05.17, 18:16

    Так чому ж раніш не намагались!!!!!!!!!!!Чому коли в перше це все сталось неможна було разом з головою ОДА Вельчиським обєднати зусилля і спробувати щось якось вплинути на цю ситуацію!!!! А не чекати коли знов зарибниться річка викласти колосальну суму на рибу і все коту під хвіст!!!!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім12.05.17, 19:25

      Вибори мішали.Вельчинський з душком змагалися хто переможе.Один подарунки інвалідам роздавав,другий теж подарунки та по церквах шлявся з агітацією,до ср.....ки їм усі ваші проблеми!

      Видалити
  3. Анонім11.05.17, 18:29

    Одне й те саме по кругу з року в рік... Листи, листи, листи...
    Ви ці листи рибі покажіть. може вона почитає і перестане дохнути.

    ВідповістиВидалити
  4. Анонім11.05.17, 18:42

    Поцілують вони всі ту фабрику в одне місце.Всі знають що викиди роблять очисні споруди Понінки по суботам та неділям систематично.Зверху течіі закривають шлюз вода піднімається затим проходить скид нечистот і шлюзи опускаються вода змиває нечистоти а заодно і сліди злочину.

    ВідповістиВидалити
  5. Анонім11.05.17, 18:43

    Принцип унітазу.Хто нижче той у гівні-вибачте

    ВідповістиВидалити
  6. Коли закон не діє - залишається одне : заставити винуватців з"їсти отруєну рибу і запити все забрудненою водою.При нинішній ситуації це єдиний вихід (хоча і не по-людськи).А що ж робити.....

    ВідповістиВидалити
  7. Анонім11.05.17, 20:22

    в Бердичівському районі є таке Райки а там колонія яка внавколишню річку також зливає нечистоти і ви думаєте преса щось допомогла?Та нам ці всі цирки з телебаченням навряд чи допоможуть!!!!Треба запитати у нашого Пана Мера куди він збирається звернутись іще крім екології і поліції яка наврят чим допоможе!!!!

    ВідповістиВидалити
  8. Анонім11.05.17, 21:02

    Не зробить душко нічого-нічогусінько,він лемеха який зробити нічого не уміє і не зробить. Одне вміє, це коли грошики можна з чогось зрізати.Вспомните мої слова !!!!!!!Звернувся душко до Литвина,вчора він Литвина х....ми крив а сьогодні.....)))).

    ВідповістиВидалити
  9. Анонім11.05.17, 21:17

    Ви побачили б в минулому році ЦИРК в смт.Понінка.Поїхав душко розборки з директором фабрики проводити,і ми поїхали з ним. Дістав цей клоун прапор "укроп"(то було перед виборами) і давай ліпити бред про те що він закриє фабрику.Короче йому тей прапор в о...... хотіли запхнути але пожаліли.І поїхали ми обісрані з відти....!!! Воно ж (мер) коли діло торкається справи по реальному то неможе слово до слова зліпити,а там не Баранівські виборці а люди юридично грамотні !!!

    ВідповістиВидалити
  10. Анонім11.05.17, 21:38

    Екологи важливий висновок зробили, ато я думав шо ті нечистоти із м.Н.Волинського в р.Хомора попали

    ВідповістиВидалити
  11. Анонім11.05.17, 22:14

    А народ кричить Украина це Европа. Та це просто величезна жирна жопа. У Европi щоб таке зробили з рiчки то вже на 2й же день те пiдприемство з землею зрiвняли. А в нас тiльки однi листи з кабiнету в кабiнет передають.ворон ворону око не виклюе

    ВідповістиВидалити
  12. Анонім12.05.17, 09:34

    Шановні заспокойтесь, це не нечистоти, а нові форми життя, які прилетіли по спецзамовленню нашого керівництва із космосу і вони корисні для людей.

    ВідповістиВидалити
  13. Анонім12.05.17, 12:35

    Потрібно щоб Ділодб дав Душку цінну пораду, а не шахмати з ним грав.

    ВідповістиВидалити
  14. Анонім12.05.17, 13:39

    А які "грамотні" й "грунтовні" листи!!! Таке враження, що в мерії немає ні юристів, ні людей, які просто вміють грамотно писати. Гарний матеріал для Задорнова...

    ВідповістиВидалити
  15. Сергій12.05.17, 16:16

    Знаєте, тут не так до Душка питання чи до інших баранівських можновладців, як до наших сусідів з Полонного. Чому досі не звільнено за бездіяльність голову Полонської РДА, голову Хмельницької ОДА, керівників поліції, прокуратури, екології Хмельниччини? Це ж їхня територія! Взагалі дуже дивно це все... жодне хмельницьке ЗМІ ні слова про забруднення, жоден хмельницький чиновник не відповів за бездіяльність... Систематично зливають гидоту, вбивають річки і сидять тихенько. Схоже не в Глибочку треба дорогу перекривати, а у Києві якесь міністерство.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім12.05.17, 16:36

      Ну ти дав. Ти про імпічмент президенту забув написати))).

      Видалити
  16. Анонім12.05.17, 16:43

    А душко годиника на руку отримав від гройсмана за що?думаєте за те що він того гройсмана разом з литвиним та президентом х.....ми криє? чи за те що відкрито сказав на сесії що ненавидить жидів?В тому годинику загладене питання про річку і відкат і тд,тп.

    ВідповістиВидалити
  17. Анонім12.05.17, 17:43

    Баранівка чому мовчить? Якщо ми в Першотравенську розвалим дамбу то в нашій шкурі побуваєте і ви,такщо прохання до жителів м.Баранівка:Вимагайте негайного приняття рішення від вашої нікчемної влади.Час пішов, і розвал дамби це єдине та останнє вирішення проблеми в Першотравенську.

    ВідповістиВидалити
  18. Анонім12.05.17, 18:30

    Ну як зустріч зі слідчим)))?Може заодно ви розповіли про свої грішки, то нехай слідчий по ходу з душка та кокітко розпочне-перевірить ціни та постачальника харчів в ДНЗ,землі мера за три роки. Хочиться напомнити душку, дорогу перекрили мешканці Першотравенська у Глибочку,так як там є пішохідний перехід а Глибочок тііііііпа підключився!

    ВідповістиВидалити
  19. Анонім12.05.17, 20:11

    Цієі ночі знову відбувся скид-скид води.У Понінці були опущені шлюзи і води швидким потоком хлинула забравши нечистоти з Хомори.На даний момент вода піднялася в річці Случ.Нечистоти більш за все зупиняться перед нашим шлюзом.Повториться мінулорічний жовтень.Підходив до річки-риба ходить по верху правда видимих ознак лиха немає.Давби бог.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім12.05.17, 21:20

      Дожились.Ти напевне до річки дуже близенько підійшов,тримайся по далі,бо взагалі риба повина плавати по верху, а в тебе вона ходить!!!Давби бог-що? Що нема видимих ознак, чи щоб вони були? А невидимі ознаки вже нестрашні??? Похоже на писанину мера.

      Видалити
  20. Анонім12.05.17, 21:35

    Травень місяць . Саме час ловити на хруща окленя . Хрущі є , окленя нема .(((

    ВідповістиВидалити
  21. Маємо чого варті. А що було іншого чекати ? Демократія формується думкою більшості. Зліпили коника а тепер їдьте в країну мрій . Ура таварищи !!!!!!!!!

    ВідповістиВидалити
  22. Анонім13.05.17, 14:51

    Давайте усі зберемось районом і спалим к {censored} ту фабрику!!! Скільки можна терпіти?

    ВідповістиВидалити
  23. Анонім13.05.17, 14:54

    Що ви {censored} до Душка? Він хоть щось робить. А де представник президента Вельчинський де голова райради Мялківський. Зарплата у них в рази більша як в Душка, а роботи взагалі немає. Де ці поважні пани. Я думаю що їм треба сідати в машину і їхати в Київ до Гройсмана та Порошенка. А там дивись і колесо закрутиться.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Віктор13.05.17, 17:14

      А що саме Душко робить не підкажите? Ну крім того, що їздить пофоткатись з мертвою рибою та листується з різними службами. Розкажіть будь ласка.

      Видалити
    2. Анонім13.05.17, 18:58

      Вельчинський якраз організував взяття проб води, відправив їх на експертизу, зібрав інші докази по факту для відкриття кримінальної справи, а потім понаписував листи в усі інстанції. Причому листи не на три рядочки, а на три сторінки (з усіма фактами й доказами), щоб реально притягнути до відповідальності винних осіб. А мер тільки те й робить, що фоткається на фоні мертвої води й мертвої риби. У нашого мера мозок теж давно відмер.

      Видалити
    3. Анонім13.05.17, 19:58

      то що він щосьробить то це факт!Але як мені відомо Вельчинський звертавсь до Києва та тільки ми жителі свого міста ніяк його не підтримали!!!!!!!!!!!!!

      Видалити
    4. Анонім13.05.17, 22:12

      От мені наприклад байдуже хто з них що робить. Результату все одно немає. Як зливали так і зливають. Тож до чого ці суперечки? Краще давайте вирішувати, що робити. Бо з такими темпами скоро наші річки залишаться тільки на карті.

      Видалити
    5. Анонім13.05.17, 22:15

      Толя,розкажи усім що там по річці?Х.....я, нема що разказати!!! Може фото-плівка закінчилась?

      Видалити
    6. Анонім13.05.17, 22:49

      Ось і проблема- що тобі всеодно хто що робить!!! бувби мер толковий то і вирішення було б!!!

      Видалити
  24. Анонім14.05.17, 00:07

    Так интересно... все всё знают, а сделать ничего не могут. Что знают? Есть город, он сливает все свои отходы на очистительные сооружения, которые находятся на територии фабрики, которая еще добавляет туда свои отходы и когда все отстойники переполняются - все сливается в Хомору. Если сброс большой, то все дохнет не только в Хоморе, но и в Случе. До самого шлюза в Барановке добивает. Одно время фабрика вроде как и начала ремонт очистительных, и реки обещала почистить. Но как-то все утихло, устаканилось и видать решили действовать по старинке: набралось - слили. И что тут могут решить ваши мэри и головы, если госслужбы уже год не могут найти виновных ни в одном из случаев загрязнения рек

    ВідповістиВидалити
  25. Анонім14.05.17, 07:28

    Хто б сумнівався що на захист бездіяльності душка стане-русько говорящій!Ти мабуть з Білорусі або з Криму.

    ВідповістиВидалити
  26. Анонім14.05.17, 13:10

    Для дописувачи з рассеи - на даний момент в Украіні мараторій на будь які перевірки.Перевірка може проводитись тільки під дулом кулемета.А вони нажаль тільки у руках пропрезидентських.Такшо сидимо і дуємо в три дірочко.....

    ВідповістиВидалити
  27. Анонім14.05.17, 16:56

    В любом случае ничего не изменится пока не приведут в порядок очистительные. Ведь это не просто отстойники. Там должны быть колонии бактерий, аэрация воздушная и прочее. Местная власть по идее должна эти очистительные взять на баланс и какой-нибудь горводоканал должен их содержать в рабочем состоянии. Время идёт, город сливает отходы как обычно, отстойники все равно переполнятся через пару месяцев.

    ВідповістиВидалити
  28. Анонім14.05.17, 17:19

    Мы про это и ведем типа дискуссию. Ты это мэру расскажи! А то он "бедный" х....ню городит, и спектакли устраивает с Натахой, типа: разговор со следаком,бумажки Ваха с Ксюхой малюют.Хватит лапшу вешать народу,в конце года спросим(может и раньше) что было сделано-умниками!

    ВідповістиВидалити
  29. Світлана14.05.17, 18:48

    А ці очисні споруди, вони належать фабриці? Якщо так, то чому цій фабриці просто не взяти в штат кілька чоловік, хто розбирається у роботі очисних споруд і нехай вони працюють, підтримують необхідний для очищення стоків технологічний процес і всім буде добре.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім14.05.17, 19:36

      Точно....!Ми тут третій рік як барани думаємо-що робити? Душко,ось як потрібно-вчись...!Я думаю що Світлана була б достойним радником тобі та твоїй команді.

      Видалити
  30. Анонім16.05.17, 09:51

    В даній ситуації чітко проявляється бездіяльність Державної екологічної інспекції України та її підрозділів в Житомирській та Хмельницькій областях. Притягнення до відповідальності Понінківської фабрики-безпосередні обовязки даних структур. Дивним також виглядає те,як прозвучало з телебачення, що дану справу має розглядати Полонський суд (понінка напряму в цьому зацікавлена).В даній ситуації її мав би розглядати Новоград-Волинський (так як значна частина міста користується водою з Случі) або Житомирський суди.Мабуть також необхідно було б залучити фахівців по очичних спорудах, щоб вони детально обстежили водовідведення понінки та паперової фабрики, встановили реальну пропусну спроможність очисних споруд,вказали причини чому масово,без очищення, по ночах скидаються неочищені стоки,чому відсутні фільтраційні поля.Міським радам Баранівки та Новоград-волинська мабуть необхідно завалювати зверненнями (з отриманням відповідей) контролюючі структури.Громадкість також мала б знати зміст їхніх відповідей. Немає більш нічого ганебного, як перетворити з Случі (якою користуються десятки тисяч людей)сточну канаву з каналізаціями понінки та паперової фабрики.

    ВідповістиВидалити
  31. Анонім16.05.17, 12:05

    Он екологічна інспекція вже рік судиться з Еконовою, але не може виграти справу, бо міська влада на боці цього підприємства. Недавно Толя-мер розставив всі крапки над "і", узаконивши Еконову в Генплані. Так що якраз територіальні громади відіграють вирішальну роль у подібних питаннях. У Понінці діє ОТГ, якій передано всі повноваження місцевих органів виконавчої влади. Але чомусь керівники ОТГ води в рот набрали. Та й колеги з Баранівки щось не дуже передають для них свій досвід...

    ВідповістиВидалити