11 травня 2017

Нечистоти у річку Хомора потрапляють з Хмельниччини, - Держекоінспенція


Нечистоти, які потрапили у річку Хомора в Баранівському районі, течуть з сусідньої Хмельницької області. Такого висновку дійшли житомирські екологи, провівши візуальне обстеження річки.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Державної екологічної інспекції у Житомирській області від 11 травня.

«Вранці 10 травня 2017 року на «гарячу лінію» Державної екологічної інспекції у Житомирській області надійшло повідомлення з смт. Першотравенськ про те, що в річці Хомора спостерігається суттєве забруднення води. Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області на дану подію відреагували негайно - виїзд на місце здійснено та візуальним оглядом річки встановлено, що вода забруднена невідомою речовиною (сірий колір, помутніння та неприємний запах).

Досліджуючи річку, державні інспектори дійшли до кордону з Хмельницькою областю. Ними було відібрано проби води на межі двох областей, в смт Першотравенськ та в місці впадіння в річку Случ. Враховуючи те, що нечистоти течуть з сусідньої області, інспекція звернулась до керівництва Державної екологічної інспекції України з проханням доручити Державній екологічній інспекції у Хмельницькій області встановити джерело забруднення та вжити відповідних заходів реагування щодо його припинення», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 10 травня у селі Глибочок Баранівського району активісти перекрили трасу, вимагаючи припинити систематичне забруднення річок Хомора та Случ.

2 коментарі:

  1. Анонім11.05.17, 16:54

    маэмо що маэм!Тепер будем рибу ъсти смачну!!!!!!!!!!

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім11.05.17, 17:04

    Ало Мер!!! Там в с.Глибочок дорогу перекривають,ти приїхав показав писок а коли приїхали люди з м.Житомира ти злиняв. Що, вибори пройшли-на х.....й все? Може тебе це не стосується чи річка не тече через твою ОТГ??? Лоханувся наш мер,нічого він в реальності не вартий зробити!!! Якщо я не права то докажи зворотнє!!!

    ВідповістиВидалити