10 травня 2017

У Баранівському районі люди перекрили дорогу, вимагаючи припинити забруднення річок


Вранці 10 травня у селі Глибочок Баранівського району активісти перекрили дорогу. Люди вимагали вжити невідкладних заходів щодо припинення забруднення річок Хомора та Случ.

Про це повідомляє прес-служба Баранівської міської ради.

"У селі Глибочок 10 травня активісти перекрили рух транспорту по автошляху Новоград-Волинський-Полонне-Старокостянтинів, розташувавшись на пішохідному переході навпроти Глибочанської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів. Люди вимагали вжити невідкладних заходів щодо припинення забруднення річок Хомора та Случ.

За їхніми словами, ще декілька днів тому з’явився надзвичайний сморід, а зранку вони помітили пляму неприродного кольору та мертву рибу на Хоморі. Забруднення річок впродовж останніх років відбувається постійно, тому у людей увірвався терпець і вони вирішили перекрити рух транспорту, надаючи проїзд лише маршруткам та спецтехніці.

На місце події прибуло керівництво Баранівської міської ради і Баранівського району, представники відповідних служб та правоохоронних органів.

Баранівською міською радою було написано листи до поліції та прокуратури з вимогою вжити необхідні заходи за даним фактом та повідомити про те, в якому стані знаходиться розслідування кримінального провадження щодо забруднення річок у минулі роки.

У телефонному режимі міську раду повідомили про те, що представники Держекоінспекції в Житомирській області виїхали на місце події, а представники Держекоінспекції в Хмельницькій області виїхали на ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика».

Також було повідомлено Державне агенство рибного господарства України, яке має підрахувати нанесені збитки. Було взято проби води з річки Хомора.

Після проведених перемовин мітингувальники погодилися розійтися, але лише за умови, що дійсно буде вжито необхідні заходи та припинено забруднення річок. Люди попередили, що у випадку бездіяльності буде відновлено безстрокову акцію", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, на початку квітня 2016 року річку Хомора залили клеєм і фекаліями. На річці Случ почала масово вимирати риба. Через забруднення води у районі оголосили надзвичайну ситуацію. У травні несанкціонований скид відходів у річку Хомора відбувся знову. Ще один випадок масової загибелі риби у річці Случ зафіксували на початку жовтня.








4 коментарі:

  1. Це все безрезультатно.Комісія повинна знайти конкретного винуватця і посадити цю людину як небезпечного для суспільства.Але це можна вирішити у всьму світі,але тільки не в Україні...На жаль....

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім12.05.17, 21:29

    Якщо перекрити на кілька днів , то дасть результат

    ВідповістиВидалити
  3. амеба з туфелькою13.05.17, 08:10

    чого у Глибочок приїздив канал 1+1.... таке враження , що всі чиновники ,контролюючі органи , керівництво району ходять тупаючи на місці з включеним дурачком, або конкретно клеять дурня...справи відкривають,інші закривають, а гамно тече, і головне, що всі бебають про те, що не можуть дослідити звідки то тече те гавно,послухайте того вільчинського, що він говорить, то є жах, борці за екологію, то знайдіть ті докази ,ви вже шукаєте рік чи більше....

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім13.05.17, 19:02

      А Душка можуть слухати тільки амеби та інфузорії туфельки, тільки вони, на щастя, не мають вух. Бо мабуть відразу ж умерли б від його ахінеї. А якби ви уважно послухали Вільчинського, то зрозуміли б, що зараз цю справу розслідує Хмельницька прокуратура, на яку наша влада не має впливу. Але район звернувся у вищі інстанції, які обіцяли вплинути. Поживемо-побачимо...

      Видалити