04 жовтня 2016

Мешканці Баранівки б’ють на сполох: у річці Случ знову масово гине риба


У Баранівці на березі річки Случ щодня з’являється дедалі більше мертвої риби. Екологи роблять припущення, що винуватцями у масовій загибелі риби можуть бути підприємства з сусідньої Хмельниччини.

Як повідомили місто Баранівка читачі, масову загибель риби у річці Случ помітили вранці 1 жовтня вверх по течії у районі села Глибочок.

Вже за кілька днів мертвою рибою була "встелена" вся річка Случ аж до міні-ГЕС, будівництво споруд якої розташоване на східній околиці міста Баранівка.

За словами державного інспектора з навколишнього та природного середовища Житомирської області Сергія Федорчука, масова загибель риби у річці Случ могла стати результатом забруднення води підприємствами з сусідньої Хмельницької області.

"Попередньо можна сказати, що однозначно видно нехватку розчинного кисню у воді. Причину назвати зараз не можна. Спочатку треба, щоб лабораторія відібрала проби води і все з'ясувала. Варто зазначити, що у Хоморі вода візуально набагато чистіша і такої масової загибелі риби не спостерігається. Ми розглядаємо 4 версії: Понінківська картонно-паперова фабрика, Миропілька паперова фабрика, місто Полонне могло щось скинути, бо у них очисні практично не працюють або "Полонне-Агро", яке кропить біля самої річки агрохімікатами. Але це все не ствердження, а лише припущення", - сказав Сергій Федорчук.

Нагадаємо, у червні 2016 року голова Житомирської ОДА Сергій Машковський влаштував «ревізію» на Понінківській картонно-паперовій фабриці, звідки через несправність очисних споруд неочищені стоки потрапляли в річки Хомора та Случ.











10 коментарів:

  1. Вже пора когось розстріляти...

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім05.10.16, 08:58

    Типова українська картина: один робить - а десять спостерігають за його роботою. З десяток чоловік дивляться, щось обговорюють, а тим часом тільки один взяв сачок і збирає докази чиєїсь недбалості.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Просто цей мужик захотів на юшку назбирати риби.

      Видалити
  3. Анонім05.10.16, 09:01

    Де відпоповідні служби ? Чому такий безлад? Де дії влади ,а то тільки говоріння ?

    ВідповістиВидалити
  4. Кого????То "власника не встановлено",то"не допускають"...Порядку не буде поки будуть "відкати"... А рішення повинно бути однозначне : "1- зупинити підприємство до наведення належного порядку по ліквідації забрудненості.2- оцінити збитки.завдані підприємством і призначити штраф по їх відшкодуванню в 5-кратному розмірі.3-винних притягнути до кримінальної відповідальності!!!!! Але такого в країні не було і не буде.....На жаль...

    ВідповістиВидалити
  5. Хлопці, скотобаза все наглішає. Сьогодні рибочка дохне, а завтра ми. Кому неясно? Розбиратися? Вихід один: вибухівка і "еко" - підприємств ноу.

    ВідповістиВидалити
  6. Анонім06.10.16, 10:51

    Якщо хтось памятає. у квітні цього року також було отруєння річки і гинула риба, правда не в таких машстабах...Тоді було відкрито кримінальне провадження за фактом отруєння навколишнього середовища і що... З ВЕРХУ прийшла вказівка визнати винним в отруєнні місцеву владу, тому що вона не втрутилась і не зупинила будівництво понінківської паперової фабрики в 1891 році... перше отруєння "прокотило" без наслідків...відбулося друге, буде і третє і четверте і тд. і тп., тому що за цим варварством стоїть сам гарант... В державі , корупція, бандитизм і безвладдя...Про що це говорить...У січні 2014 року відбулася революція не "Гідності", а негідності...

    ВідповістиВидалити
  7. Анонім06.10.16, 16:10

    На цей раз риба загинула саме в Случі, а в Хоморі цього не спостерігалося (а може там уже немає кому гинути???). Тому звинувачувати в цьому випадку саме Понінківську фабрику не можна. Звичайно, забруднення прийшло з Хмельниччини, але тут винуватцем може бути й Миропільська фабрика або якесь інше підприємство. Це мають встановити правоохоронні органи. А Революція Гідності в нас була! І була Небесна Сотня! Правда, у той час негідники, у тому числі й з нашого району, їздили на антимайдан, тобто йшли проти свого народу, а тепер різко змінили свою думку й стали громадськими активістами. Через це ми так і живемо.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім06.10.16, 18:24

      Чому бідний, бо дурний, а чому дурний?

      Видалити
  8. Анонім19.10.16, 20:22

    Складається враження, що пан сергій федорчук розповідає так , як йому сказали... немаючи власної думки... Риба вже кілька раз гине в одному і тому ж місці... а екологія все далі шукає винуваттця ... вперто закривши очі...

    ВідповістиВидалити