21 червня 2016

Забруднену воду з річки Хомора невдовзі розпочнуть комплексно очищати


Як повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації, забруднену воду з річки Хомора, що є загрозою для понад 100 тисяч жителів двох областей, невдовзі розпочнуть комплексно очищати.

Такі результати робочої поїздки голови облдержадміністрації Сергія Машковського до сусідньої області та зустрічі із директором Понінківської картонно-паперової фабрики Сергієм Коренєвим.

«15 червня керівник області разом із керівництвом Баранівського району, екологами та представниками санітарно-епідеміологічних служб Житомирської області оглянули екологічний стан річки Хомора від Першотравенська до межі Житомирської і Хмельницької областей та зустрілися із керівництвом підприємства, яке у тому числі робить скиди у воду. Прискіплива увага саме до цього виробництва через те, що раніше фабрика  не  допустила перевірку на підприємство та не було розуміння ситуації з боку її керівництва. Голова ОДА приїхав особисто, аби пересвідчитися у тому, що фабрика розпочала конкретні дії з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації», - йдеться у повідомленні.

«Хоч ви є активним бюджетоутворюючим підприємством Полонського району, це не дає вам права ставити під загрозу екологічну ситуацію. Ремонт очисних споруд – це не жест доброти від вашої сторони. Це ваші прямі зобов’язання: відремонтувати споруди, що перебувають на балансі вашого ж підприємства», – сказав Сергій Машковський.

Керівник фабрики не відмовляється від необхідності ремонту очисних, які, за його словами, дісталися підприємству від радянських часів.

«Ми підготували та надали Житомирській ОДА перелік робіт з ремонту очисних споруд. Він складається із 28 пунктів і має конкретні терміни виконання. Виконаємо всі взяті на себе зобов’язання», – зазначив Сергій Коренєв.

У числі заходів, що вже виконані та в процесі виконання – ремонт відстійника №1, чистка і поглиблення площ для накопичення осадів і мулу, ремонт вторинного відстійника та поверхневого аератора, що дозволить забезпечити механічну та біологічну очистку відходів.

 «Ці темпи вирішення проблеми, однозначно, не повинні знижуватися. Повірте: я не полінуюсь і приїду після завершення всіх ремонтних робіт», – сказав Сергій Машковський.

Результатом круглого столу та переговорів обласної влади та бізнесу має бути спільний протокол дій із конкретними термінами та виконавцями робіт з очищення річки.

Нагадаємо, на початку червня екологи виявили у воді річки Случ накопичення целюлози.





фото з сайту Житомирської ОДА, фоторепортаж дивіться тут

16 коментарів:

  1. Анонім22.06.16, 18:27

    Керівництво Понінківскої фабрики зробило свердловини і під час перевірок качають воду замість віджодів.І результати аналізів стають обнадійливі ! Розводять вони всіх як лохів! Інформація получена від працівників фабрики імає 100% вірогідність правди.

    ВідповістиВидалити
  2. Шановні керівники району зверніть увагу на екологічну ситуацію на території льонозаводу

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім22.06.16, 21:02

    Скажіть, будь ласка чи можна купатися в Случі?
    Наскільки я розумію фабрика скидає відходи на протязі 2 років своєї діяльності

    ВідповістиВидалити
  4. Анонім22.06.16, 22:36

    Біля гайки вечором не можна пройти. Хохлюк уголь палить і в ус не дує так як і в Йосипівці.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім23.06.16, 08:54

      У Йосипівці "лавочку" вже прикрили, а Хохлюк - кращий друг Душка, йому мабуть усе можна, навіть чадити за два кроки від на міського продуктового ринку!

      Видалити
    2. Анонім23.06.16, 15:36

      Де прикрили в Йосипівці? Проїдь но біля тої Йосипівки зразу відчуєш сморід.

      Видалити
  5. Анонім23.06.16, 08:33

    це потрібно не сюди писати ! А так як відносно понінки робити ! звертатись у пресу телебачення екологію і т д! А перш за все до наших шановних керівників району! А то скоро не те щотне буде де купатись (окрім ванни) то ще й нас затруять ( льон заводи)та бочки

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім23.06.16, 09:30

      Розміщення ЕКОНОВОЇ в Баранівці на території льонозаводу погодив Душко, а не район. Завдяки його підпису на погоджувальних документах вони й отримали ліцензію, за що відвалили меру пару "лимонів" на житло в Польщі. Керівники цього міні-чорнобиля - часті гості в мерії, приводять на громадські слухання своїх працівників з плакатами, де вихваляють мера, самі сидять як центрові в будинку культури. Район пообіцяв забрати бочки з автоколони і забрав, недавно ліквідували їх і в Йосипівці. Тепер димить Хохлюк, але мер чомусь не збирає геокосмічних конференцій, бо і Хохлюк, і ЕКОНОВА - його "любі друзі". І УКРОП чомусь мовчить. Засох? Чи навпаки залили могоричами?

      Видалити
    2. Анонім23.06.16, 15:38

      Чи підуть ті могоричі на користь?

      Видалити
    3. Анонім23.06.16, 19:04

      Перестане Коломойський кормити, і ці УКРОПівські "патріоти" порозбігаються як миші за 5 секунд, аж вітер свистітиме.

      Видалити
  6. Анонім25.06.16, 09:53

    еконову погодив ще вельчинський і всього за 10 штук

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім25.06.16, 14:07

      а за такі написи я б радив адміну сайту повідомити до міліції... якщо є можливість за ір-адресою знайти горе написанта...

      Видалити
    2. Анонім25.06.16, 20:11

      А навіщо його шукати? Він сидить в мерії на другому поверсі і переводить стрілки на Вельчинського, а сам за Еко Нову взяв 30 штук.

      Видалити
    3. Анонім25.06.16, 21:56

      Це точно. Машина директора Еконової частенько стоїть під мерією, як і машина сивого мерина-радника. Мабуть уже не одну чарочку пропустили за здоровя! Туди вже навідується ще один сивий екс-керівник району, який пограбував і завод, і район. Весела там компанія, я вам скажу!!!

      Видалити