03 травня 2016

У Баранівському районі знову виявили забруднення річок Случ та Хомора


На вихідних знову відбувся несанкціонований скид відходів у річку Хомора. Вода набула помітно темнішого кольору, ніж після першого випадку забруднення, а також має неприємний різкий запах.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

"Представники робочої групи виїхали на місце події та зазначають, що забруднення фіксується у річці Хомора від меж Житомирської та Хмельницької областей та до місця впадання у річку Случ на території Баранівського району", - йдеться у повідомленні.

Фахівці з лабораторії санепідслужби Баранівського району вже взяли проби води на аналізи.

На минулому тижні робоча група мала провести перевірку Понінківської та Миропільської фабрик. У результаті – Миропільська фабрика перевірку пройшла, а на територію Понінківської картонно-паперової фабрики спеціалістів не пустили.

"Найближчим часом все ж буде організована перевірка ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика» – управління екології та природних ресурсів Житомирської облдержадміністрації вже звернулося до прокуратури", - зазначає прес-служба.

Нагадаємо, 26 квітня у селищі Першотравенськ виявили пошкодження обладнання, що веде до очисних споруд Першотравенського заводу електротехнічного фарфору.






фото та відео Баранівського РС УДСНС

1 коментар:

  1. Анонім05.05.16, 21:49

    Чому до цих пір не озвучено висновки прокуратури по перших фактах забруднення річок Хомора та Случ??? Чи буде так як з потрошенківськими офшорами - поговорили-побалакали,після сіли та й заплакали...

    ВідповістиВидалити