27 квітня 2016

У Першотравенську невідомі пошкодили обладнання, що веде до очисних споруд


26 квітня у селищі Першотравенськ Баранівського району виявили пошкодження невідомими особами обладнання, що веде до очисних споруд Першотравенського заводу електротехнічного фарфору.

Про це повідомляє сайт Житомирської облдержадміністрації.

«Зранку 27 квітня на місце виїхала робоча група у складі представників екологічної інспекції, СЕС, райдержадміністрації, селищної ради, ЗМІ. За результатами перевірки складено відповідний акт, який буде передано правоохоронним органам.

За інформацією селищного голови Олександра Денисюка, 26 квітня увечері біля річки Хомора невідомими особами проводилися відеозйомки. Тоді ж виявлено і пошкодження обладнання, яке функціонувало безперебійно – зламано лоток, що веде до очисних споруд. Проте така ситуація не має екологічних наслідків. Адже Першотравенський завод не скидає відходи до річки Хомора – вони накопичуються в колекторі, потім надходять до очисних споруд лише упродовж 1 години на добу. Крім того, від місця зламу до води – близько 4 кілометрів. Кількість відходів, що йде із заводу (близько 60 м.куб. на добу) навіть при повній (а не 0,5 м) поламці обладнання фізично не могла б дійти до річки», – йдеться в повідомленні.


фото з сайту Житомирської ОДА

Нагадаємо, 22 квітня у Києві екологи та представники влади обговорювали ситуацію із забрудненням річок Случ та Хомора Баранівського району.

2 коментарі: