02 листопада 2016

У Баранівському районі щотижня будуть проводити кризовий моніторинг річки Случ


1 листопада з Держекоінспекції України до Держекоінспекції у Житомирській області надійшло доручення щотижня здійснювати кризовий моніторинг по річці Случ та її притоках.

Про це повідомляється на сайті Баранівської міської ради.

«1 листопада 2016 року з Державної екологічної інспекції України до Державної екологічної інспекції у Житомирській області надійшло доручення здійснювати кризовий моніторинг по річці Случ та її притоках щотижня. Відділ інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції у Житомирській області відреагував миттєво і вже відібрав проби води в Случі та її притоках. З цим повідомленням до Баранівського міського голови Анатолія Душка завітали старші інспектори з охорони навколишнього середовища Олександр Якимчик та Ірина Березюк. Вони повідомили також, що кризовий моніторинг по річці Случ та її притоках доручено проводити і Державній екологічній інспекції у Хмельницькій області. Державна екологічна інспекція України здійснюватиме контроль, узагальнюватиме результати аналізів, робитиме висновки і прийматиме відповідні рішення щодо виявлення причин забруднення річок», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, на початку жовтня у Баранівці на річки Случ знову виявили масову загибель риби. Всесвітній фонд природи звернувся до голови Держекоінспекції України Андрія Заїки з проханням взяти розслідування факту забруднення річки Случ під особистий контроль.

Немає коментарів:

Дописати коментар