22 травня 2015

Директор "Еко Нова" каже, що лінія по утилізації пестицидів уже працює в Баранівці


Генеральний директор заводу "Еко Нова", що на околиці Баранівки Олександр Далакішвілі розповів, що лінія по утилізації пестицидів I-III класу небезпеки уже працює у процесі налагодження.

Про це повідомляє РБК Україна.

У Житомирській області запускається перший в Україні завод з утилізації пестицидів "Еко Нова". Про це заявив генеральний директор заводу Олександр Далакішвілі в ході демонстрації роботи устаткування, на якій були присутні представники Міністерства екології і природних ресурсів України, Європейської бізнес асоціації та бізнесу.

"В Україні накопичується дуже велика кількість небезпечних відходів. Їх потрібно кудись визначати: викидати не можна, потрібно утилізувати. Сьогодні цим ніхто не займається. Ми будемо першими", - зокрема, заявив Далакішвілі.

Гендиректор заводу "Еко Нова" зазначив, що лінія по утилізації пестицидів I-III класу небезпеки вже працює у процесі налагодження і запуститься найближчим часом, як тільки буде опрацьований технічний регламент для кожного виду відходів. Потужність заводу становить 200-300 тонн утилізації небезпечних відходів в місяць.

У той же час на заводі вже більше року працює лінія по переробці на вторсировину тари з-під небезпечних відходів. "Рік тому було відвантаження 1100 тонн, коли завод не був на 100% завантажений... Зараз ми тільки за півтора тижні вивезли понад 30 тонн", - уточнили на підприємстві "Еко Нова".

Проблема утилізації та переробки небезпечних відходів для України є дуже актуальною. За даними експертів, щорічно в країні утворюється близько 500 млн тонн різних відходів, 1 млн тонн з яких загрожує здоров'ю та життю громадян. У свою чергу загальні обсяги накопичення вже перевищують 14 млрд тонн.


фото сайту РБК Україна

Нагадаємо, на колишньому льонозаводі підприємство планує використовувати утилізатор відходів. Відповідне оголошення від імені ТОВ «Еко Нова» було опубліковане в місцевій газеті ще у серпні 2014 року. Така заява восени минулого року викликала суспільний резонанс серед місцевого населення. Тоді депутати райради запевнили, що не допустять, щоб подібне підприємство працювало у Баранівському районі. Разом з тим керівництво «Еко Нова» звинуватило місцевих депутатів у тому, що вони хочуть "задушити підприємство" і залишити 18 мешканців Баранівки без роботи. У жовтні міська рада відмовилась надати дозвіл "Еко Нова" на зміну цільового призначення землі, а в грудні у Баранівці близько 300 місцевих мешканців пікетували міську раду з вимогою припинити діяльність підприємства.

50 коментарів:

  1. А , це підписи в лікарні у хворих , медсестри требували підписати проти цього заводу , що вельчинський з курбатовим сорочки на собі дерли , що його не можна запускати . То зараз головний вболівальник за здоровья нації при владі, і чогось не протестує, і остальні шавки мовчать ,вже все в нормі , екологічно чистий завод , чуть грудну клітку на собі два борці не розірвали, і блок пост перед вїздом на льнозавод мався бути командиром мався бути екс-гаїшник , і день і ніч мали вартувати ,смішно. Оце самі настоящі барани в чанах. Адмін прокрути їм кіно яке ти тоді знімав.

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім22.05.15, 21:35

    АУ люди, схаменіться !!!! Вистачить вже сидіти по норах! Потрібно ,щось робити ! Залучати мас медіа, перекривати підвезення/відвезення з заводу . І не трьохстам чоловік, а інакше відразу йти до кладовища та займати місця......

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім22.05.15, 22:10

    наші славні керівники довипендрювались нова влада показала, щ думка громади до одного місця що надумались те і зробим, так що далі шановне керівництво та депутати утилізатор запустили і без вашої згоди, і майбутне наших дітей нікого не хвелює

    ВідповістиВидалити
  4. Анонім22.05.15, 23:25

    Не там Ковальський каменя поклав учора, ой не там.

    ВідповістиВидалити
  5. Анонім23.05.15, 00:12

    Це вже не смішно. Це наше з вами життя і здоров'я. Нас і наших дітей. Треба мабуть не тільки перекривати дорогу на льонозавод, а і владу нашу "нову" попросити з кабінетів за власним бажанням. Наші люди самі побояться все це зробити. Активістів, точніше їх лідерів, вже давно прикормили. Треба мабуть просити допомоги у автомайданівців чи правого сектору. Пане Ковальський, Ви після того як відкриєте пам'ятний знак, чим займатися будете...?

    ВідповістиВидалити
  6. Анонім23.05.15, 00:18

    Цього підпільного товариства немає в переліку суб`єктів підприємництва району, то виходить, що ці небезпечні сміттярі ще й податки тут не платять, ну, хіба не урки?

    ВідповістиВидалити
  7. Не Ковальський і не Душко!!!23.05.15, 00:22

    Ну пан Коля і Аліджан два місяця при владі!!!!! Фішку розіграли, до влади доповзли, Душка обісрали, а самі дозволили роботу Чорнобилю!!! Вам не соромно??? А пан Ковальський ще скаже своє слово!!! Ще так скаже що появиться черга у пані Вельчинської "стоматології" і буде в неї куча роботи, і я думаю для своєї рідні і друзів знижки вона зробить.

    ВідповістиВидалити
  8. Анонім23.05.15, 06:12

    Мовчи за того ковальського

    ВідповістиВидалити
  9. Анонім23.05.15, 08:52

    http://www.rbc.ua/ukr/news/minekologii-initsiiruet-proverki-predpriyatiy-1432198743.html . В цей список думаю ввійшло наше горе-підприємство. Тому не потрібно так говорити,що дії противників цього заводу марні.

    ВідповістиВидалити
  10. Анонім23.05.15, 10:01

    Люди!!! Йдемо на найближче засідання рай.ради! Запитаймо в новопризначеного голову РДА куди дівсь його запал в боротьбі з ЕКО НОВОЮ... Чи вже "гарно" попросили притишитись? ГАНЬБА!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім25.05.15, 14:18

      Щось перепало "на лапу", тому і мовчить

      Видалити
  11. Анонім23.05.15, 13:57

    Як вони переживають про 18 працюючих чоловік... А 10 тис. населення травити, це як??? Не допустімо початку робіт! Потрібно збиратись!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Не 10 а 13 , із них 5 діти - майбутнє держави .

      Видалити
    2. Мешканець25.05.15, 17:30

      12 000 населення, третина на заробітках, інші або на біржі або дома штани протирають - бо в баранівському районі найбільше безробіття в області а ти тут про екологію розпинаєшся... про створення робочих місць думати треба щоб люди живу копійку додому несли, а то крім картоплі з города їсти не буде чого (доречі травленої тими ж просроченими хімікатами, що збирається утилізувати ЕКОНОВА )

      Видалити
    3. Анонім27.05.15, 22:40

      Копійка ціною здоров'я тисяч людей,логічно......а комусь прибутки в кишені...чи не вам?мешканцю

      Видалити
  12. Анонім23.05.15, 14:43

    Якщо не помиляюся,27 травня громадські слухання в Будинку культури. Душко агітуватиме за об*єднання громад. Треба всім іти, бо питання важливе. Заразом і спитаймо - чому працює завод?!!!

    ВідповістиВидалити
  13. Анонім23.05.15, 20:21

    А казали розумні люди ,що піариться Вельчинський з тими пікетами, всі на Душка гі.....о виливали бо М.Р. деферамби співав.............Скоро знов Вельчинський почне лапшу вішати.....вибори скоро....

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім23.05.15, 22:23

      Не треба багато розуму щоб зрозуміти - ось це справжній тест для голови РДА: продовжить боротьбу - мужик, зіскочить - фуфло.

      Видалити
    2. Анонім 22:2328.05.15, 01:27

      Здається, не зіскочив. Молодець.

      Видалити
    3. Анонім28.05.15, 08:09

      і не зіскочить ніколи!!!

      Видалити
  14. Шановні друзі , той завод це як атомна бомба для Баранівки . Дуже не втішні прогнози на перспективу . Всі і всякі відходи із всього світу будуть осідати в Бараніівці . Відпрацьована вода буде скидатись у річку Случ .Це екологічна катастрофа цілого північно-західнього регіону , де тече річка .Дякуючи нашому прем"єру , контролюючі органи не мають права перевірок без дозволу з верху . Ясно , що влада місцева нас не захистить , бо немає ні сили , ні часу . А вище стоящій владі байдуже , що ми і наші діти будуть хворіти і помирати в муках . Значить ми маємо захистити себе самі , для цього необхідно об"єднатись і рішуче заявити свій протест під стінами підприємства , залучити засоби масової інформації ,привернути увапгу світової спільноти . А в разі подальшої відсутності реакції з сторони влади і власника підприємства , громадою зібрати грошей, найняти людей і зрівняти з землею все , що там стоїть .Це не популярний метод , але справедливий . Громада загнана в глухий кут , мусить шукати якийсь вихід . Борітеся й поборите . В єдності наша сила .

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім24.05.15, 14:37

      Повністю Вас підтримую, Олексію!!! Як і всі жителі міста, крім дирекції підприємства та мера)))

      Видалити
    2. Анонім24.05.15, 21:35

      дивись щоб не довелось громадою збирати гроші на твій похорон - наврядчи комусь сподобається коли руйнують твою власність...

      Видалити
    3. Анонім24.05.15, 21:38

      не потрібно перетворюватись в стадо, миж не в ДНР чи ЛНР живемо, у нас є закони обовязкові до виконання всіма сторонами суперечки, і якщо підприємці порушують цей закон, то для цього є міська і районна влада, яка здійснює контроль за дотриманням законності і в разі невиконання передає матеріали до правоохоронних органів.

      Видалити
  15. Анонім24.05.15, 14:43

    Підтримую Олексія! Біда в тому,що представникам заводу начхати на думку і супротив громади. Єдиний вихід зрівняти з землею цей завод. І наймати нікого не треба,просто обілляти навкруги бензином і підпалити. А поки наші рятувальні машини поїдуть заправляться водою воно все згорить до бісової матері. А цього нахабного "грузинського друга-товаріща" нашого мера треба добренько "злякати", щоб і духу його тут не було більше. Висновки робіть всі,хто має розум.

    ВідповістиВидалити
  16. Анонім24.05.15, 20:10

    Устроюсь на роботу і вкину в утилізатор балона з кислородом, буде Баранівський феєрверг.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім24.05.15, 21:40

      дебілів в баранівці ще вистачає.... це-діагноз !!!

      Видалити
    2. Анонім24.05.15, 23:43

      Діагноз не діагноз, а якщо я не помиляюсь у 2004 році, один чоловік від безвиході спалив себе живцем прямо під стінами Баранівської прокуратури. Де гарантія того, що у 2015 хтось не спалить "живцем" ту еконову з її утилізатором?

      Видалити
    3. Мешканець25.05.15, 19:29

      не буває безвиході... буває слабкість духу або психічні розлади

      Кто хочет - ищет возможности, а кто не хочет - придумывает причины...

      Видалити
  17. Анонім24.05.15, 23:41

    А ХТОСЬ ТАМ БУВ І БАЧИВ ЦЕ ЛИХО РАЙОННОГО МАСШТАБУ ???? а то галасу багато, а ніхто толком не може розповісти що за звір і з чим його їдять. Можливо у струху очі великі ??

    ... до речі, хто з наших керівників там був ? нехай розкажуть.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім25.05.15, 00:02

      Були і бачили. Першими там депутати і були до речі. В районці було оголошення з переліком речовин, якими будуть забруднювати повітря. Вже давно про все писали. Під фотографіями на слова які жовтим кольором нажимай.

      Видалити
    2. Анонім27.05.15, 22:44

      а ви радіацію бачите??? а вона є..........і онколікарні бачать її наслідки.........

      Видалити
  18. Анонім24.05.15, 23:50

    швидше не себе люди палитимуть,а тих уродів,які приїхали сюди і тут будують новий чорнобиль. Громада протестує майже рік,а їм однаково. Хай не думають,що кришуни з столиці їх спасуть.Лопне людське терпіння, люди і так наведені тарифами,цінами,війною цією проклятою,яка сталась через таких уродів як дирекція утилізатора і мера,що їх тут пригрів. Чи думають приіхали в глибинку і все їм тут з рук зійде??? Помиляєтесь,падлото!!!

    ВідповістиВидалити
  19. Влад Ш.25.05.15, 11:31

    Якась маячня.
    Ходив я на той завод. Хотів хрестника свого безалаберного пристроїти працювати. Хрестника не взяли, а от мені роботу пропонували. Та я відмовився.
    Але про завод все дізнався – достатньо три рази покурити з працівниками, щоб все дізнатись.
    По-перше, ніякий там не Чорнобиль, ну ріжуть вони каністри на пластмасу? Так що це вже Чорнобиль?
    Може хтось пам’ятає коли ще котельна льонозаводу працювала, то там з труби такий чорний дим йшов, як з «везувію», і щось я не пам’ятаю, щоб хтось бігав і просив закрити льонозавод. Памятаєте? А зараз ніякого диму нема…
    А якби льонозавод не порізали і він би досі працював, то що хто би кричав – закрийте льонозавод!
    Як що до мене, то якщо візьмуть після літа на зиму попрошусь до них на роботу. Якщо візьмуть розкажу і про людське терпіння, і про людську дурість, і що там насправді.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Семен Щ.25.05.15, 14:52

      Шо ти тут втираїш, шо порівнюєш - льонозавод з крематорієм для небезпечних відходів. Я теж бачив тих робітників, покурити з ними можна і поговорити теж, але про шо? Шо вони знають про те шо палять? Чи ти думаєш, шо з ними там хімію вчать. Про людське терпіння розкажеш своїй тещі, а про решту ти вже тут розказав.

      Видалити
    2. Василь С.25.05.15, 15:53

      Семен !!! це з тобою ні про що говорити ... бо тебе навіть читати в школі не навчили !!!!
      Білим по чорному написано "лінія по утилізації пестицидів вже працює у процесі налагодження і запуститься найближчим часом, як тільки буде опрацьований технічний регламент для кожного виду відходів." Це означає що вони взагалі нічого не палять, а тільки налагоджують обладнання,

      а каністру переробляють вже 3 роки, і люди працюють в нормальних умовах, і з/п отримують вчасно і не в конвертах,
      так що НЕХ... стоїти з себе великого хіміка чи еколога! хто хоче працювати - працює, а такі як ти - тільки патякають

      Видалити
    3. Анонім25.05.15, 16:04

      в Понінці хтось бачив який дим з труби валить, на підвіконнях за день такий прошарок сажі збирається, що ножиком зішребуй... а чомусь фабрику не закриваюь, бо там половина народу працює, і кормити сімї треба...
      А на льонзаводі працюють 25 чол робочих, які теж свої сімї кормлять і якби там було так погано, то мабуть вже пішли б звідти...
      А в автоколоні димарі димлять - нікому не заважають ???? ще й нові додаються... а там дим при виробництві вугілля дуже небезпечний, про деревина тліє , проходить неповне згорання !!! Але цих димарів в реальності не існує, бо ХТОСЬ з КИМОСЬ вже домовилися і тихенько працюють без дозволів, податків, реєстраціїї, офіційної зарплатні...

      Видалити
    4. Володимир25.05.15, 17:40

      У Понінці це проблеми Понінки. Якщо там люди готові травити себе, свої сім'ї і своїх дітей за гроші - то мені їх шкода. В автоколоні труби димлять наших можновладців. Тому ніхто не виступає проти. А виступати проти еконова можна не боятись, бо вони немісцеві + влада такі виступи проти підтримуватиме, бо одесити ні з ким не поділились це раз і жаба душить, що ці самі одесити будуть заробляти за день більше ніж всі наші можновладці за місяць разм взяті це два. Особисто я проти діяльності еконова, але якщо закривати їх, то закривати тоді треба і труби автоколони. Справедливо?

      Видалити
    5. Анонім25.05.15, 18:56

      до чого тут одесити ???
      один дурень бльовкнув, а решта як папуги повторюють...

      Видалити
    6. Мешканець25.05.15, 19:12

      Справедливо - це коли всіх ставлять в однакові рамки:
      - перевіряють реєстраційні документи;
      - перевіряють податкову складову;
      - перевіряють оформлених працівників;
      - перевіряють документацію на промислове обладнання з відповідними сертифікатами;
      - перевіряють проектну документацію на будівлі;
      - перевіряють законність приєднання до інженерних комунікацій (Водоканал, РЕМ, ГАЗ) та допуски кваліфікованого персоналу до обєктів підвищеної небезпеки;
      - перевіряють дозволи гірпромнагляду, СЕС, викиди в атмосферу;
      - та інше... (не все памятаю, пробачте)

      а після цього вже роблять висновки: ХТО МАЄ ПРАВО НА ІСНУВАННЯ, А ХТО - ПОПЛАТИТИСЯ ЗА ВСЕДОЗВОЛЕНІСТЬ

      Видалити
    7. Анонім25.05.15, 23:59

      Для Василя Суки. "...а каністру переробляють вже 3 роки, і люди працюють в нормальних умовах" - от тільки дозволу на початок діяльності цим "не одеситам" так і не дали, пацани без дозволу 3 роки бадяжили і збували продукцію за кордон. То які там будуть витримуватись технологічні норми, і хто з них буде витрачатись на дорогучі фільтри, щоб нас тут не труїти ? Не треба бути великим екологом, а треба думати про наших здорових дітей, бо цим гастролерам ми тут всі пох..., а таких Василів треба відловлювати першими.

      Видалити
    8. Василь С.26.05.15, 15:02

      от відловиш мене і розкажеш, де ти почув про такий документ, як "Дозвіл на початок діяльності". Чи може ти такий дозвіл надаєш ???
      і що в твоєму розумінні "БАДЯЖИЛИ" і яку таку продукцію збували за кордон?? можливо у тебе навіть розуму не вистачає "Екосервіс", який подрібнену пляшку експортував, від "ЕкоНової" відрізнити !!!???

      Видалити
    9. проктолог27.05.15, 09:52

      "Екосервіс" від "ЕкоНови" відрізняється точно так, як ліва ягодиця від правої, а для громади це спільний геморой, який вже потребує оперативного втручання.

      Видалити
  20. Свідомий громадянин25.05.15, 18:50

    Что за люди пошли ?...
    Слышат краем уха... видят краем глаза... а потом додумывают остатком мозга.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім25.05.15, 20:28

      :-))))) это визитная карточка Барановки
      менталитет не победить никаким здравым смыслом !!!

      Видалити
    2. Анонім26.05.15, 00:16

      ти думаєш, що це смішно, москалику, у тебе менталітет взагалі відсутній, як у таргана, ти вже пакостиш у нас 3 роки безкарно, далі так не буде...

      Видалити
    3. Анонім26.05.15, 15:13

      чим же я тобі напакостив? може не дав тобі розуму відчувати різницю між словом "менталітет" і словом "інтелект" ?

      Видалити
  21. Влад Ш.27.05.15, 13:30

    Семену Щ.
    Не знаю чому ви на таких нервах мені відповіли, ще й мою тещу покійну згадали. Я тільки сказав, що я думаю. Не треба кидатись гучними словами «крематорій для небезпечних відходів» Ви працювали на льонозаводі? Він теж не цуциками балувався, так що труба на льнозаводі диміла, так що дим до лісу доходив. Так що я знаю, що кажу, є з чим порівнювати. І правильно тут пишуть «в автоколоні димарі димлять - нікому не заважають ???? ще й нові додаються... а там дим при виробництві вугілля дуже небезпечний, про деревина тліє , проходить неповне згорання !!! Але цих димарів в реальності не існує, бо ХТОСЬ з КИМОСЬ вже домовилися і тихенько працюють без дозволів, податків, реєстраціїї, офіційної зарплатні...».
    І не треба нікого відловлювати давайте починати жити культурно, як в Європі, рівень культури починається навіть з обговорення тут, а не тільки біля церкви у неділю.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Семен27.05.15, 23:24

      Ша Влад. Давайте як в Європі, без приблудних пройдисвітів і небезпечного сміття.

      Видалити
  22. Анонім28.05.15, 09:40

    Та вони вже більше ніж на 10 сайтах звітують, що працюють!!!!!Нахаби!!!!!

    ВідповістиВидалити