16 вересня 2014

Директор «Еко Нова» заявляє про тиск з боку депутатів Баранівської райради


Депутати Баранівської районної ради запевнили, що звернуться до прокуратури з приводу підприємства, яке на околиці Баранівки встановило утилізатор відходів та має намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Про це заявив голова новоствореної депутатської комісії, що займається даним питанням, Микола Вельчинський.

«Ми підняли питання щодо повідомлення ТОВ «Еко Нова» про наміри отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, що опубліковане у газеті «Слово Полісся», і збираємось подати депутатський запит до прокуратури, щоб там з’ясували, чи має ТОВ «Еко Нова» відповідні дозволи», - зазначив на позачерговій сесії Баранівської райради Микола Вельчинський.

За його словами, питання стосовно цього підприємства розглядалось на депутатській комісії. Депутат райради зазначає, що на останньому засіданні цієї комісії був присутній представник «Еко Нова», який «поводився неадекватно та заявляв, що ми йому щось зобов'язані».

Микола Вельчинський запевнив, що депутати жодним чином не допустять, щоб подібне підприємство працювало у Баранівському районі, куди на утилізацію «звозитимуть непотріб з усієї Європи». Тож уже на минулій сесії Баранівської райради депутати не захотіли заслухати керівника ТОВ «Еко Нова» Олександра Долакішвілі і прийняли рішення рекомендувати місцевим органам самоврядування не надавати погодження на отримання ТОВ "Еко Нова" дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

У свою чергу представники «Еко Нова» заявляють, що певна група осіб, а саме депутати Микола Вельчинський та Аліджан Курбатов, намагаються «задушити підприємство, яке дає роботу 18 місцевим мешканцям». Директор підприємства Олександр Долакішвілі каже, що нещодавно на його підприємство навмисно наслали серйозну перевірку з екологічної інспекції. Він продемонстрував висновки екологічних інспекторів, в яких зазначено, що ТОВ «Еко Нова» має ліцензію Міністерства екології та природних ресурсів, а діяльність, технологія оброблення, вторинний полімерний матеріал відповідають санітарним вимогам чинного законодавства України та є екологічно допустимими.

У відповідь на рішення сесії райради звернутися до прокуратури, директор ТОВ «Еко Нова» обіцяє підготувати зустрічний позов, щодо тиску на підприємство з боку групи осіб, які при цьому використовують своє службове становище, тобто вчиняють корупційні дії. Разом з тим він запевняє, що вирішуватиме дане питання виключно у рамках правового поля.


Нагадаємо, на території колишнього льонозаводу, що на околиці Баранівки, може запрацювати утилізатор відходів, який забруднюватиме атмосферне повітря.

25 коментарів:

  1. Анонім17.09.14, 15:04

    якщо я не пмиляюсь депутатів в райраді десь близько 50. Чому тільки двоє людей виконують свої депутатські обовязки добросовісно і думають про людей? Якби всі депутати висловили ЧІТКУ позицію,а не просто роздумували підтримувати чи непідтримувати це підприємство, то ці хлопці не були б таким крутими. Зараз модно говорити про захоплення заводів,підприємств, дуже вигідно бути жертвами. Чому ніхто не думає про людей??? Якби всі виступили б проти цього заводу, то такого небулоб А так як тільки двоє то звісно, підприємство видумає тиск на себе і буде далі нас травити. В цьому має бути наша сила і єдність. Залучаймо пресу,телебачення,якщо нам звісно не всеодно...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім18.09.14, 16:26

      Я вибачаюсь.Ви зазначили в своєму коментарі, що Вас і раніше, завдяки діяльності цього підприємства, травили? Наскільки я зрозумів з виступів опонентів підприємство ще не запустилось. Чи вже працює? Якщо так, то давайте скликати громадську раду і зробимо екологічний аудит. Якщо там шкідливі викиди то їм капець.

      Видалити
  2. Анонім17.09.14, 21:15

    А хіба не при Вельчинському в Баранівці зявився Екосервіс на території бувшого льонозаводу. Я звичайна жителька Баранівка, яка певний час працювала у владних структарах,як і всі жителі міста проти будівництва всяких утилізаторів .В Баранівці і так мало чистого повітря, неможливо вечером дихати то бадилля з картоплі палять то якась копоть літає, але давайте будемо чесними і дійсно дбати про майбутнє ,а не тільки перед черговими виборами, або що небуть робити аби не забули зовсім.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім18.09.14, 16:09

      а підприємства, які палять вугілля, пилорами ?! Скільки гидоти в повітря викидають !!!! Там навіть не знають про існування такого документу, як "Дозвіл на викиди в атмосферне повітря" і все в нормі... бо їхні власники саме і сидять в тій же райраді

      Видалити
    2. Анонім18.09.14, 16:29

      А давайте, якщо у них все так правильно і екологічно, як вони кажуть, зобовяжемоїх спалювати наше бадилля. І повітря не буде воняти і громадське навантаження на них покладемо.

      Видалити
    3. Анонім19.09.14, 10:14

      А коли смітник на Зеремлі горить - кому це подобається??? Якщо це підприємство буде працювати і здійснювати свою дяльність в рамках екологічного законодавства - то нехай Душко їх зобовяже утилізувати наше сміття

      Видалити
    4. Анонім19.09.14, 14:22

      Про пилорами це правда. Димлять аж гай шумить. Взагалі без всяких дозволів. І все шитокрито. Бо чиї вони? Так отож... То чому Курбатов з Вельчинським не виступають проти незаконних пилорам, а виступають проти легального підприємства ?

      Видалити
  3. Анонім18.09.14, 18:04

    Щось воно Вельчинському не подобається. Напевно що це робота рук Душка. Один почав, а iнший розвив в бiльш масштабну смiттезвалку. Можливо Душко мае або мав своi фiнансовi iнтереси якi не подобаються Вельчинському?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім18.09.14, 20:18

      Може... Не може.. Якщо не знаєте, як воно там насправді, то нема чого і говорити.
      Важливо насправді те, що це підприємство є і воно скоро запустить свою турбіну.

      Видалити
    2. Анонім19.09.14, 09:50

      а взагалі, хтось там був і бачив що там насправді ??? Ніхто ж до кінця навіть не розуміє, про що йде мова. Я сумніваюсь, що Вельчинський з Курбатовим там були, хоча це ж вони створили депутатську групу з цього питання.
      наскільки мені відомо, вони вже третій рік працюють, і ніяких РЕАЛЬНИХ скарг не було (не вспливала риба в Случі, як у Н-Волинському після викидів завода МДФ)
      Всі ці слова Вельчинського про скарги - це чергова політична спекуляція, дуже він хоче знову до влади (мабуть грошикі, що натягав минулого разу, закінчуються)

      Видалити
    3. Павло19.09.14, 19:06

      Як би там не було але принаймі хоч хтось із депутатів цим займається а не прості люди кричать а їх як завжди ніхто не слухає.

      Видалити
  4. Анонім19.09.14, 09:53

    Молодці мужики.Потрібно всім наи їм допомогати , тому шо роблять добру справу для людей.

    ВідповістиВидалити
  5. Анонім19.09.14, 11:19

    закрити підприємство - просто. А Вельчинський замість нього відкриє нове і працевлаштує 20 чоловік з рівнозначною зарплатою ???
    мій чоловік там більше року працює і вчасно приносить зарплату додому. Хто буде годувати нашу сім'ю в разі втрати роботи ?

    ВідповістиВидалити
  6. Володимир19.09.14, 12:12

    Кому ує,а кому новий Чорнобиль....

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім19.09.14, 13:20

      Чернобыльская АЭС до катастрофы обеспечивала 24% потребностей Украинской ССР в электроэнергии и кормила 12 тысяч семей обслуживающего персонала, а после аварии и до полного закрытия там работало около 8 тыс. работников.

      Видалити
  7. Анонім19.09.14, 12:16

    Риба поки що не спливла тому, що ще тільки встановлюється обладнання для термічного знищення небезпечних відходів, а коли спливе, то вже буде пізно , як кажуть в народі "пити боржомі".А тому потрібно зараз піднімате це питання, щоб потім було не пізно.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім19.09.14, 13:26

      а навіщо знищувати ці небезпечні відходи ??? нехай і далі їх тихенько вивозять на наш смітник. Шприці з лікарні, прострочені ліки і т.д куди дівають ?

      Видалити
    2. Анонім19.09.14, 14:12

      Щоб у тому утилізаторі щось спалювати то ще потрібно гроші буде заплатити за це знищення. Ви думаєте, що лікарня чи будь хто інший буде гроші платити? Як возили на смітник так і будуть. Ще добре що на смітник а не просто в ліси чи посадки чи в річку.

      Видалити
  8. Анонім19.09.14, 18:20

    через 18 працевлаштованих повинно страждати більше 12 тис. баранівчан і жителі сіл поблизу? гуманно й справедливо одначе

    ВідповістиВидалити
  9. Анонім19.09.14, 18:23

    Кажете дозволи перевірити, народе,а чи не знаєте ви як ті дозволи в наш час робляться, як успішно перевірки проходять? і з приводу наслідків - попитайте мешканців вул. І-Франка та тих ,що поблизу,які наслідки сусідства з заводом в них, особливо на весні, та ще й ТОВ Біо Паливо -жити їм допомагає....

    ВідповістиВидалити
  10. Анонім20.09.14, 15:54

    Дозволи анулювати. Утилізатор розібрати. Підприємство закрити.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім21.09.14, 01:06

      А всяку гидоту типу шприців, прострочених ліків, тару з під отрутохімікатів
      продовжувати тихенько возити та викидати у ліс та річку...

      Видалити
    2. Анонім21.09.14, 12:57

      Навіщо закривати.Нехай звосять всяку гидоту з всієї України, Європи, а може і з Африки.Не захочуть платити за утилізацію( тому що дорого) - викинуть в лісі, а ще краще викинуть в річку( і гроші зекономлять, і свою проблему вирішать).А потім не тільки риба спливе, а і все, що живе і рухається.Маленький місцевий Чорнобиль гарантований.

      Видалити