20 серпня 2014

У Баранівці може запрацювати утилізатор відходів, який забруднюватиме повітря


На території колишнього льонозаводу, що на околиці Баранівки, підприємство планує використовувати утилізатор відходів, який викидатиме в атмосферне повітря забруднюючі речовини.


Відповідне оголошення від імені ТОВ «Еко Нова» опубліковане в місцевій газеті. В ньому підприємство повідомляє про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря в результаті роботи термічного утилізатора відходів. Згідно опублікованої інформації, внаслідок експлуатації даного устаткування в повітря потраплятимуть оксиди вуглецю та азоту, діоксид сірки, загальним обсягом понад 1,5 тонни на рік. При цьому мешканцям району надали місячний термін, щоб висловити свою думку з даного приводу, після чого підприємство планує отримати необхідні дозволи та розпочне свою роботу.


Після публікації такого оголошення депутати Баранівської районної ради зібралися на термінове засідання, щоб обговорити дане питання. На нараді вирішили направити офіційні запити до райдержадміністрації та міської ради з проханням роз’яснити, які звернення до них надходили від підприємства, що проводить свою діяльність на землях колишнього льонозаводу, які дозволи воно вже отримало чи заявило про намір отримати.



Також депутати запропонували винести дане питання на громадське обговорення, щоб мешканці різних сіл району висловили свою думку. За результатами цих обговорень планують підготувати відповідні звернення до влади та компетентних органів. Крім того, це питання обов’язково підніматиметься на наступному засіданні сесії Баранівської районної ради, яке заплановано на 22 серпня.

На засіданні також прозвучала інформація про те, що підприємство, начебто, уже розпочало свою роботу, через що поряд почали всихати дерева та гинуть домашні тварини у сусідніх домогосподарствах. Тому депутати вирішили самостійно оглянути об’єкт. На територію їх допустили і навіть провели екскурсію, продемонструвавши саме устаткування.


Тим часом, активні мешканці Баранівки не стали чекати громадських обговорень та рішень сесії і вже почали збирати підписи жителів району, які виступають проти функціонування утилізатора відходів, що забруднюватиме атмосферне повітря.

15 коментарів:

  1. Анонім22.08.14, 10:44

    Де справедливість? Та людина яка привела еко сервіс в наш район почав перейматись навколишнім середовищем лише для того щоб взяти знову портфель в руки. Ганьба!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Павло22.08.14, 12:29

      Це Ви про кого? Сказали А кажіть і Б.

      Видалити
  2. Анонім22.08.14, 14:41

    Ще одна вибухівка сповільненої дії, особливо для жителів, що проживають в 2-х кілометровій зоні від даного "УТИЛІЗАТОРА" !!! Про стан їхнього здоров"я ніхто з тих чинів, що видає дозволи не думає і думати не збирається. Аргумент вагомий - робочі місця для 10, а наслідки ушкодження фізичного стану для декількох тисяч, і все нормально.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Павло22.08.14, 19:36

      Ви що, спеціаліст по утилізаторам? Фахівець еколог? Яке ушкодження фізичого стану? Що Ви взагалі знаєте про цей утилізатор, принципи його роботи та наслідки від його функціонуваннч? Кричите, що шкідливе, а підстав - нуль. Висновок: Комент або проплачений, або коментатор базікало.

      Видалити
    2. Мартин23.08.14, 19:16

      проплачений комент - це круто, що куриш, Павле?

      Видалити
    3. Анонім23.08.14, 19:16

      Підтримую Павла, фахівці повинні зробити відповідні висновки, а не людина яка найменшого понняття не має про дану сферу.

      Видалити
    4. Мартин23.08.14, 23:35

      шановний Анонізм, можете підтримувати будь-що у будь-кого, а смітника в нашому місті еко-одесити не зроблядь.

      Видалити
    5. Анонім24.08.14, 13:18

      Шановний Мартин, Ви маєте хоч один офіційний висновок про те, що це виробництво шкідливе? Ні? То стуліть пельку та не вводьте людей в оману!

      Видалити
    6. Мартин24.08.14, 15:49

      шановний Анонізм, подивіться, що нові власники зробили з того Льнозаводу - розтягли по-варварськи, сплюндрована територія загаджена нетлінним смердючим мотлохом, який звозять до нас з усіх усюд, підприємство працює вже не один рік без "офіційного"(!) дозволу на початок діяльності, гадять на голову усім нам, то хто ж вводить людей в оману, і хто має стулити пельку

      Видалити
    7. Анонім24.08.14, 16:24

      Шановний Мартин, я Вам кажу про ще не працюючий утилізатор Еко Нова, бо про нього тут стаття, а Ви мені розказуєте про вже працюючий Еко Сервіс та про негативні наслідки його діяльностіні. Доречі, про шкідливість яких у Вас теж, крім голих слів, нічого немає...

      Видалити
    8. Віктор24.08.14, 17:08

      А що доброго можна очікувати від мутних "пацанів" з Одеси, які умудряються відправляти продукцію за кордон, без дозволу на її виробництво? І чому вони опинилися із своїм "не шкідливим" виробництвом десь аж в Баранівці, коли все їх виробниче обладнання можна спокійно розмістити в будь-якому корівнику, сотні яких стоять закинутими лише в Одеській області? Але "пацани" шукали глушину і, схоже, вони її знайшли...

      Видалити
    9. Анонім28.08.14, 14:24

      Павло, Ви або взагалі нічого не розумієте про "дозвільну систему" в нашій державі, або не дружите зі Своєю головою взагалі, пишучи про те, що якщо коментарій анонімний то це обов"язково проплачено! Кому тут взагалі потрібно платити, коли і так ясно, що доброго від такого роду "діяльності" НЕ буде точно. Як можна говорити про те, що коли відходи будуть спалюватись при температурі в 1800 градусів не будуть осідати на прилеглій зоні, а вітри переважно південно-західні, куди буде летіти? Чи можливо у Вас є особиста зацікавленість раз так вступаєтесь за "горе-утилізацію"?

      Видалити
  3. Степан24.08.14, 22:41

    У аноніма, як я розумію з тексту, крім голих слів є висновки про нешкіддивість ще не працуюючого утилізатора і йому, як фахівцю екологу і спеціалісту по утилізаторам зрозуміло, що переробка відходів тільки сприятиме покращенню екологічної ситуації в районі. І це пакращєння буде все відчутнішим і відчутнішим. Розмістіть ці офіційні висновки на сайті, покажіть громаді як їй буде добре після запуску в роботу утилізатора,не скромнічайте, нехай люди заспокояться.

    ВідповістиВидалити
  4. Мартин25.08.14, 22:17

    аго-о-ов, аноніми-підтримувачі, чого принишкли? невже дійшло? не вірю, мабуть аргументи скінчились

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. утилізатор28.08.14, 23:22

      Процеси високотемпературного знешкодження відходів супроводжуються утворенням широкого комплексу забруднюючих речовин, які викидаються з димовими газами в атмосферу. До складу цих газів можуть входити оксиди азоту (NOx), хлорид і фторид водню, оксиди сірки, зола, сажа, діоксини, фурани і інші.

      Видалити