23 серпня 2014

Мер Баранівки розповів, чому міськрада купує лавочки, але не має коштів на бронежилети


Баранівський міський голова Анатолій Душко розповів про те, чому міська рада не може купувати бронежилети військовим, натомість, купує дорогі лавочки та витрачає кошти на різноманітні проекти.

Про це мер міста розповів звітуючи перед мешканцями Баранівки під час громадських слухань, які відбулися 14 серпня в будинку культури.

«Коли ми починаємо щось робити: чи ставити лавочки, чи сітілайти, чи реалізовувати якийсь проект, люди кажуть «Що він собі там дозволяє? Краще б купив бронежилети чи ще щось». Є таке поняття як бюджетний кодекс. Коли формується бюджет, у нас є походження грошей і призначення грошей. Тому ми дуже часто не можемо купити щось за 1 гривню, бо у загальному фонді немає грошей, а можемо купити те, що коштує 2,5 тисячі. Але ми маємо чітко діяти в контексті бюджетного кодексу і ми не можемо купити бронежилети, тому що такі речі ми можемо фінансувати тільки за рахунок вільних залишків коштів, в результаті прийнятих рішень на сесії міської ради», - сказав міський голова Анатолій Душко.

Немає коментарів:

Дописати коментар