31 жовтня 2014

Сільгоспземлі на околиці Баранівки хочуть зробити промисловими. Міськрада проти.


ТОВ «Еко Нова», яке займається утилізацією відходів, має намір змінити призначення с/г землі в районі льонозаводу на землі промисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, оборони та іншого призначення.

У зв'язку з цим «Еко Нова» звернулось до міськради з проханням надати дозвіл на розробку документації по зміні цільового призначення землі.

22 жовтня це питання розглядали на засіданні 41 сесії міськради, під час якого депутати відмовились надати такий дозвіл. Рішення підтримали 14 з 22 присутніх депутатів. Всього в Баранівській міськраді 30 депутатів.

Представник ТОВ "Еко Нова" повідомив, що вони домагатимуться скасування такого рішення шляхом відповідного позову до суду.


В свою чергу депутат Баранівської районної ради Микола Вельчинський, який був присутній на сесії, запевнив, що подаватиме депутатський запит стосовно легітимності дозвільних документів ТОВ "Еко Нова" на здійснення діяльності з утилізації небезпечних відходів.


Нагадаємо, на території колишнього льонозаводу, що на околиці Баранівки, підприємство планує використовувати утилізатор відходів, який викидатиме в атмосферне повітря забруднюючі речовини.

28 коментарів:

  1. Анонім31.10.14, 19:27

    Депутати які проголосували - ЗА, вони що тут жити не збираються? За що вони продались- цікаво знати.

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім31.10.14, 20:27

    Цей комплекс, наскільки я розумію - хуже Чорнобильського реактора.Депутати не бояться що вони голосують, то їхні виборці іх же за яйця підвісять.

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім02.11.14, 10:41

    А як дізнатись прізвища тих депутатів, хто проголосував за отруєння жителів Баранівки?

    ВідповістиВидалити
  4. Анонім02.11.14, 17:14

    Ніхто не голусував за отруєння жителів Баранівки!!!!!! Ви всі слухняно ковтаєте продукт який вам підкидають два "високо" поважних пана які є депутатами районної ради. А підкидають вони це для того, щоб заробити собі політичних дивідентів. Задайте собі питання за чієї влади дане підприємство прийшло врайон? Чому тоді вони мовчали? А зараз перед виборми їм вігідно зробии бучу!!! Причому окрім слів про шкідливість даного підприємства в них нічого не має, жодного документу який би підтверджував шкідливіть!!! Вони навідь не намагались його отримати. Депутати проголосували за оформлення земельної ділянки, якою підприємство і так користується!!!! Закон вимає цього!!! Чомусь ніде не згадується ТЕ що дане питання голосується в друге, після першого разу підприємство звернулося в суд і судовим рішенням було визнано що депутати відмовили не законно. (давайте відірвемо щось судді або дізнаємось його прізвище) І ЧОМУСЬ ДВА ДЕПУТАТА РАЙ РАДИ В СУДІ ТАК НЕ ВІДСТОЮВАЛИ ПРАВА БАРАНІВЧАН!!!!!!! А тут можна на публіці зіграти!!! ОТОЖ перед тим як відірвати комусь щось, або дізнаватись чиїсь прізьвища, до кінця розберіться в ситуації і почитайте законодавство.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Василь03.11.14, 19:23

      100%. Депутати взагалі не мають права голосувати проти надання дозволу на розробку документації землі якою підприємство і так користується. Дати цей дозвіл це не означає дати право на виробництво!!! Суд знову визнає це голосування неправомірним. Тому я згоден з анонімом, ці депутати просто тягнуть час та розкачують цю тему, але мені здається не для політичних девідентів. Еко Нова мабуть з цими двома просто не "вирішила" це питання свого часу...

      Видалити
    2. Анонім03.11.14, 22:49

      Дякую Василю!!! Ви все правильно зрозуміли!!! Те що я намагався довести на 4-х сторінках, Ви виклали в двох реченнях!!!! ДЯКУЮ!!!

      Видалити
    3. Анонім04.11.14, 12:57

      Депутати й не голосували проти цього. На сесії просто не вистачило кількості голосів, щоб надати такий дозвіл. Звичайно, депутати повинні надавати дозвіл на розробку документації на землю, на якій розміщена забудова. Але ж вони не зобовязані при цьому міняти її цільове призначення. Еко-Нова вимагає змінити цільове призначення з сільськогосподарського на промислове. Як ви думаєте, чому?

      Видалити
    4. Анонім06.11.14, 21:09

      та тому що цього вимагає закон !!!! як промислове підприємство може розташовуватися на с/г землях ????? хоча зміна цільового призначення не в їх інтересах, бо за землі промисловості орендна плата в 3 рази вища ніж за с/г землі
      а от тут виникає запитаннячко : яким чином земля, яка була промзоною при існуванні льонозаводу стала за цільовим призначенням сільськогосподарською, хто на це дав дозвіл і на якій підставі ?????

      Видалити
    5. Анонім12.11.14, 13:18

      Дорогесенькі мої, закони треба читати до кінця, а не вибирати з них те, що вам до вподоби. Прочитайте ст.120 Земельного кодексу України, зокрема частину 2 цієї статті. Спеціально цитую її з чинного кодексу: " 2. Якщо жилий будинок, будівля або споруда розміщені на земельній ділянці, що перебуває у користуванні, то в разі набуття права власності на ці об'єкти до набувача переходить право користування земельною ділянкою, на якій вони розміщені, на тих самих умовах і в тому ж обсязі, що були у попереднього землекористувача." ТОВ "Утилізаційний комплекс"придбало котельню, що розміщувалася на момент продажу на землях сільськогосподарського призначення. От хай і користуються нею на них же умовах, що й попередній землекористувач. Це цілком законно!!!! Знали очки, що купували!!! Більше того, на цій же сесії був присутній один з керівників ТОВ "ЕКО-НОВА", який попросив міську раду надати для його особистого бізнесового проекту земельну ділянку для ведення ОСГ площею 10га(!!!) в тому ж районі. От хай бере цю котельню в оренду й використовує її під теплицю для вирощування саджанців горіхів!!!!

      Видалити
    6. Анонім12.11.14, 19:16

      цілком погоджуюсь! Крім того, є ще купа законодавчої бази,яка готова захистити позицію депутатів, а найбільш - інтереси жителів міста. І якби мерові прибічники не пнулись - правда на боці людей

      Видалити
  5. Тетяна02.11.14, 18:28

    А чому вони вчепились в Баранівку,нехочуть їх тут бачити люди, нехай їдуть в Новоград-Волинський наприклад,але я думаю що їх і там неприймуть

    ВідповістиВидалити
  6. Анонім03.11.14, 12:58

    Цей утилізатор - дуже страшна річ. Ми всі не повинні допустити цього. Люди, просніться! У нас у всіх є діти, а їм тут жити.

    ВідповістиВидалити
  7. Анонім03.11.14, 17:01

    шановні жителі Баранівки! Якщо міська рада "гарно " спрацює то на наступну сесію голосів "проти" може не вистачити. Принципових і чесних депутатів там можна порахувати на пальцях однієї руки. Тому цікавтесь в мерії про дату наступної сесеї,вимагайте допуску на засідання і захищайте себе самі.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім03.11.14, 22:56

      АЛЕ перед тим я раджу вам "гарно" попрацювати і повністю розібратися в даній ситуації!!!! Підняти рішення міської ради, якими вона заборонила дане виробництво, підняти Земельний кодекс України, в якому почитати які повноваження мають депутати, щодо вирішення даного питання.... І тоді Вам стане зрозуміло, що це є ПІАР ПЕРЕД ВИБОРАМИ І НЕ БІЛЬШЕ!!!!!

      Видалити
  8. Анонім04.11.14, 09:41

    демократична держава... верховенство права... місцеве самоврядування.... а насправді беззаконня, лобіювання інтересів та боягузство місцевих КНЯЗЬКІВ-ФЕОДАЛІВ втратити владу і допустити в свої володіння чужинців !!!! тут же все давно було поділено і і всім добре жилося (хтосьспокійно будує заправки, а хтось "скромний" будиночок в парковій зоні навпроти міської адміністрації)
    суть питання ж в тому, що є закон один для всіх, і хто діє в рамках цього закону - той правий.
    Слухаю цього Вельчинського і вже навіть не дивуюсь- полеміка не змінюється вже котрий місяць:
    - звинувачує підприємство в незаконних діях - а де хоч один документ на підтвердження цього, він же як голова комісії райради казав що це питання рительно вивчене і все з'ясували, А НАТОМІСТЬ тільки представники ЕКОНОВОЇ предявляють документи на підвердження своєї законної діяльності, тільки у них є судове рішення на НЕЗАКОННІСТЬ дій міськради.
    - чому пан Вельчинський, якщо він впевнений в своїй правоті, або райоона рада, яку він намагається представляти, не подає позов до суду на підприємство по тим пунктам, які він озвучує ???? ЧИ МОЖЕ ЦЕ ВСЕТАКИ ПОРОЖНІ СЛОВА і дійсно ПЕРЕДВИБОРЧИЙ ПІАР ????

    Шановні земляки, давайте жити по закону і вимагати від всіх без вийнятку цього ж !!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім04.11.14, 14:25

      да здравствует барановский суд - самый гуманный суд в мире!!!!!!

      Видалити
  9. Анонім04.11.14, 10:46

    припускаємо, що це піар. А як назвати дії посадовців міської ради, включаючи найвищого рангу, які активно підтримують міні-чорнобиль в місті???

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім05.11.14, 22:55

      а чим підтримують ? не дозволяючи творити беззаконня ??? чи не перешкоджаючи законній діяльності ???

      Видалити
  10. Анонім04.11.14, 20:06

    ради интереса посмотрел на общедоступный реэст юр и физлиц. и что увидел - предприятие Еконова зарегестрировано в 2013 году. по моему те,кто утверждает что оно было создано при прошлой власти мягко говоря лукавят. Только одного не пойму, чем руководствуются те, кто всячески поддерживает этот завод.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім05.11.14, 15:02

      Можливо, вони не вивчали в школі хімію. Підприємство Еко Нова в заяві про наміри, опублікованій в районній газеті ще в серпні цього року, заявило, що в процесі виробництва будуть утворюватися оксид вуглецю, діоксид та триоксид сірки та інші шкідливі хімічні речовини до 1,5т у рік(!!!!!). Як відомо, триоксид сірки активно реагує з водою, навіть у її газоподібному стані. При цьому відразу ж утворюється сірчана кислота. Тобто у ході такого інноваційного для Баранівки виробництва будуть утворюватися сірчано-кислотні тумани, які мають згубний вплив на довкілля і здоровя. Ласкаво запрошуємо всіх прихильників цього проекту в сірчано-кислотне пекло!!!!!!!!

      Видалити
    2. Анонім05.11.14, 18:34

      Тогда посмотри еще и Эко Сервис на базе которого образовалась Эко Нова.

      Видалити
    3. Анонім05.11.14, 22:57

      а кому и чем навредил этот завод за 2 года своего существования ?

      Видалити
    4. Анонім07.11.14, 08:26

      Дійсно, Екосервіс і Еко Нова - то два різні підприємства. Екосервіс має лише ліцензію на механічну(!!!!) переробку пластикової тари, тоді як Еко Нова, орендар приміщень Екосервіса, якимось чином отримало ліцензію на спалювання(?!!!) тари з-під отрутохімікатів. Тож Екосервсіс за роки свого існування не міг завдати значної шкоди навколишньому середовищу. Зовсім інша річ - спалювання пластикової тари. Подібного підприємства ще немає в Україні. Баранівка стане майданчиком для випробувань. Єдиний спосіб на місцевому рівні не допустити цього - заборонити зміну цільового призначення земельної ділянки, що знаходиться під належною підприємству будівлею котельні!!!!! І це мають вирішити депутати міської ради!!! І це не буде суперечити законодавству, адже ТОВ ЕКО НОВА, коли придбавало дану будівлю, то цілком знало про її функціональне призначення і про цільове призначення земельної ділянки. Хай депутати нададуть цю ділянку в користування на тих же умовах, як і попередньому її користувачу - тобто для сільськогосподарського призначення. Це не суперечитиме законодавству і разом вбереже нас від хімічного монстра, якого планують запустити в Баранівці. Подумайте про майбутнє!!!!!!!!!!!!! Люди, будьте пильні!!!!!!!!!!!

      Видалити
    5. Анонім02.12.14, 00:12

      У Чорнобилі хай будують - там місця повно даром.

      Видалити
  11. Анонім08.11.14, 14:55

    цілком підтримую!! нехай ті розумники знайдуть гарну законодавчу базу чому це депутати зобовязані голосувати за зміну призначення землі

    ВідповістиВидалити
  12. Анонім15.11.14, 15:48

    як все заплутано!!!!

    ВідповістиВидалити
  13. Анонім18.11.14, 18:30

    якби юридично грамотно все робили б , то був би звосім інший фінал. А так,маєсо те що маємо

    ВідповістиВидалити