08 серпня 2019

Баранівський лісмисгосп спрямував більше 11 млн грн у розвиток виробництва


Попри складну ситуацію на ринку деревини, а відтак і зменшення обсягів реалізації продукції, у Баранівському лісмисгоспі все ж таки знаходять можливості вкладати кошти у розвиток виробництва.

Про це повідомляє пресслужба Житомирського ОУЛМГ.

Хоча обсяги інвестицій значно менші, ніж в попередні роки, однак підприємство вкладає кошти у капітальне будівництво, модернізацію та реконструкцію виробництва.

За 2018-19 роки капітальні інвестиції лісгоспу склали 11,3 млн грн. На придбання основних засобів витратили 5,3 млн грн, на капітальне будівництво - 2,4 млн грн. Модернізація, реконструкція, добудова основних засобів коштували підприємству майже 2 млн грн.

Ще 1,6 млн грн лісгосп спрямував на придбання необоротних матеріальних активів. Досить цінним придбанням в підприємстві вважають багатофункціональний плуг. І хоч обійшовся він господарству недешево - близько 100 тис. грн, однак витрати ці цілком виправдані. Адже цей агрегат може виконувати за один прохід кілька операцій.

Лісівники вважають такий плуг незамінним на лісокультурних роботах, бо ним можна проводити достатньо якісну підготовку грунту до садіння лісу в будь-яких умовах – чи то на підвищеннях, чи в заболоченій місцевості. У період між садіннями, плуг використовують на роботах з облаштування протипожежних розривів та мінералізованих смуг.

Зауважимо, що подібний агрегат баранівські лісівники уже мали в своєму користуванні. Щоправда, коштував він мало не в 3,5 рази дорожче, бо вироблений був за кордоном. Придбаний же цьогоріч - спільна розробка лісівників та вітчизняного виробника.


фото прес-служби ЖОУЛМГ

Немає коментарів:

Дописати коментар