16 лютого 2019

У Баранівського району ще одна церковна громада перейшла у підпорядкування ПЦУ


15 лютого у селі Суємці Баранівського району церковна громада ухвалила рішення про перехід у підпорядкування Православної церкви України. Рішення про перехід до ПЦУ люди підтримали одноголосно.

Про це місто Баранівка повідомили жителі села Суємці.

За їх словами, участь у голосуванні взяли 120 чоловік. Рішення про перехід церкви до ПЦУ люди підтримали одноголосно. Настоятель Свято-Іоанно-Богословського храму ієрей Георгій Фесюк участі у голосуванні не брав, оскільки він не підтримує перехід парафії до ПЦУ.

Цю інформацію місто Баранівка підтвердили у прес-службі Житомирської єпархії ПЦУ.

"16 лютого 2019 року в Управлінні Житомирської єпархії Православної Церкви України, єпископ Житомирський і Овруцький провів зустріч з представниками громади святого апостола Іоана Богослова с. Суємці (Московського Патріархату) Баранівського району. Сьогодні, у першій половині дня, члени парафії вирішили приєднатись до Помісної Православної Церкви України але без священика. Очільник єпархії благословив перехід громади до складу Житомирсько-Овруцької єпархії", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 10 лютого релігійна громада міста Баранівка (мікрорайон Заріччя) разом зі священиком ухвалила рішення про перехід до Православної церкви України.



фото прес-служби Житомирської єпархії ПЦУ

Немає коментарів:

Дописати коментар