14 листопада 2018

Баранівські поліцейські попереджають водіїв про погіршення погодних умов


За інформацією Житомирського обласного центру з гідрометеорології у найближчі дві доби на території області очікуються опади у вигляді дощу та мокрого снігу. На дорогах можлива ожеледиця.

Про це місто Баранівка повідомили у Баранівському відділенні поліції.

Температура повітря коливатиметься від 0 до +5˚С. Поліцейські закликають водіїв бути максимально обережними та враховувати погодні умови, вирушаючи у дорогу.

Шановні водії! Зважаючи на погодні умови, утримайтесь, по можливості, від поїздок на власному авто. Складна обстановка на дорозі вимагає максимальної концентрації уваги та професійних дій, тож не ризикуйте власною безпекою та оточуючих вас людей.

Керуючи транспортним засобом, будьте максимально обережні, обирайте швидкість руху та дистанцію, що дозволять вчасно зреагувати на зміну дорожньої обстановки.

Обов'язково враховуйте час доби, стан проїзної частини та дорожнього покриття. Рухаючись транспортним засобом, не забувайте вмикати ближнє світло фар чи протитуманні фари.

Пам’ятайте, що мокра дорога та ожеледь на ній є тими чинниками, які збільшують гальмівний шлях автомобіля у кілька разів. Якщо потрібно зупинитися, знижуйте швидкість поступово. Не забувайте при зупинці включати аварійну світлову сигналізацію.

Пішоходам варто переходити дорогу виключно у встановлених місцях, перед цим переконавшись, що водії транспортних засобів помітили та зрозуміли ваші наміри. Для позначення себе на дорозі бажано одягати світлий одяг, використовувати світловідбивні елементи (флікери) у вигляді нашивок, наліпок, браслетів, брелоків тощо.

Якщо під час руху ви побачили, що хтось потрапив у скрутне становище через негоду, не будьте байдужими: викличте на допомогу аварійні служби або зателефонуйте «102».

Немає коментарів:

Дописати коментар