09 червня 2018

В управлінні соцзахисту розповіли про зміни у програмі житлових субсидій


В управління праці та соцзахисту Баранівської райдержадміністрації розповіли про зміни у програмі житлових субсидій, знідно з якими для призначення субсидії необхідно подати нову заяву і декларацію.

Про це місто Баранівка повідомила завідувач сектору прийому громадян відділу грошових випла та компенсацій Леся Барановська.

Модернізована програма житлових субсидій передбачає необхідність з 1 травня 2018 року подати нову заяву і декларацію для призначення субсидії. При цьому це не стосується всіх без винятку (мова йде про ті домогосподарства, які попадають в так звану групу ризику):
  • домогосподарства, до складу яких входять особи, в яких відсутні доходи, або доходи менше ніж мінімальна заробітна плата, які не платять єдиний соціальний внесок (ЄСВ) в мінімальному розмірі сумарно протягом 3 місяців в періоді, за який беремо доходи.
  • внутрішньо-персміщенні особи (ВПО);
  • особи, члени сім'ї яких не зареєстровані за адресою домогосподарства (відповідно до норм Сімейного кодексу сім'я - це особи, які проживають спільно і ведуть спільне господарство. І навіть якщо юридично особа зареєстрована за іншою адресою, це не значить, що вони не ведуть спільне господарство. І таким чином доходи не враховуються ні там ні там; Зараз Постановою № 329 це питання врегульовано. Доходи враховуються за місцем, де знаходиться сім 'я.
  • особи, які є орендарями житлових приміщень (будинків);
  • особи, які зареєстровані в житловому приміщенні (будинку), але фактично в ньому не проживають.
З метою уникнення соціальної напруги у суспільстві на початку опалювального сезону, зазначеним категоріям громадян необхідно вже зараз подавати нові заяви та декларації,

Нагадаємо, на початку лютого в управлінні соціального захисту повідомляли, що повторно подавати документи для оформлення субсидії потрібно лише на тверде паливо.

Немає коментарів:

Дописати коментар