06 лютого 2018

Повторно подавати документи на субсидію потрібно лише на тверде паливо


Повторно подавати документи для оформлення субсидії на житлово-комунальні послуги не потрібно – вона призначається автоматично. Щороку подаються лише документи на тверде паливо.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

Громадянам, яким один раз вже призначено субсидію на житлово-комунальні послуги, далі призначається соцзахистом автоматично. Окрім випадків, коли відбуваються зміни у складі сім’ї, надавачах послуг або здійснено покупку на суму, яка перевищує 50 тис. грн.

Щороку подаються документи лише на оформлення субсидії на тверде паливо.

«Для отримання житлової субсидії достатньо подати до органів соціального захисту населення заяву та декларацію про доходи. В окремих випадках, наприклад, у приватному секторі, потрібно подати ще довідку про склад сім’ї.

На сьогодні вже 217,2 тисяч, або 46%, домогосподарств області отримують державну допомогу на оплату житлово-комунальних послуг», - йдеться у повідомленні.

Субсидія розраховується, виходячи з доходу зареєстрованих у будинку (квартирі) осіб і оформлюється на будь-кого з членів сім’ї. Наявність заборгованості з оплати за житлово-комунальні послуги не впливає на визначення права на призначення субсидії.

«У департаменті праці та соцзахисту Житомирської облдержадміністрації постійно діє "гаряча лінія" з питань житлових субсидій – (0412) 24-14-08», - інформує прес-служба.

Нагадаємо, управління соцзахисту просить усіх одержувачів житлових субсидій, в складі двору яких є діти 14 років подати на них паспортні дані та реєстраційний номер.

Немає коментарів:

Дописати коментар