08 червня 2018

Баранівські майстрині представили свої роботи на святі «Майстерний червень»


Майстри народної творчості з Баранівського району представили свої роботи на ІХ обласному святі декоративно-прикладного мистецтва «Майстерний червень», яке відбулося 2 червня у місті Житомир.

Про це повідомляє Житомирський обласний центр народної творчості.

Засновники та організатори свята: управління культури та туризму Житомирської ОДА та Житомирський обласний Центр народної творчості Житомирської обласної ради.

У святі взяли участь майстри традиційного народного, сучасного декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва з Житомира та Андрушівського, Баранівського, Малинського, Житомирського, Черняхівського, Чуднівського і Романівського районів.

На святі були представили роботи з традиційної поліської та сучасної вишивки, різьблення по дереву, писанкарства, вітражу, ляльки-мотанки, соломоплетіння, лозоплетіння, плетіння з напівкоштовного каміння, лялькарства, декоративного розпису по дереву та тканині.

Гостей та учасників Свята привітали начальник управління культури та туризму Житомирської ОДА Тетяна Парфентієва, зразковий фольклорний гурт «Джерельце» та заслужений майстер народної творчості України Валерій Березівський (сопілка).

Під час свята були проведені майстер-класи традиційної поліської вишивки, декоративного розпису, різьблення по дереву, соломоплетіння, ляльки-мотанки, які провели заслужені майстри народної творчості України та провідні майстри народної творчості області.

До Свята долучився Житомирський обласний краєзнавчий музей, представивши поліські килими та обрядові рушники кінця XX початку XXI ст. з фондів музею, науковий коментар проводила завідувачка відділом етнографії Валентина Невеська.

Завдяки участі у Святі майстри народної творчості та майстри-аматори Житомирщини дев’ятий рік поспіль мають можливість популяризувати свої досягнення щодо відродження та розвитку поліського традиційного народного та сучасного мистецтва.



фото Житомирського ОЦНТ

Немає коментарів:

Дописати коментар