22 березня 2018

У Баранівському районі водопровідна вода не відповідає санітарним нормам


У Баранівському районі майже 67 % проб води, взятих із системи централізованого водопостачання не відповідає нормам за санітарно-хімічними показниками, за мікробіологічними - майже 7 %.

Про це повідомляється на сайті ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України».

У 12 районах Житомирської області із 23 вода із системи централізованого водопостачання не відповідає нормам за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками.

"Найгірша якість води централізованого водопостачання за санітарно-хімічними показниками в Попільнянському, Ружинському, Лугинському, Радомишльському, Новоград-Волинському, Баранівському, Пулинському. Овруцькому, Народицькому, Чуднівському, Любарському районах. За мікробіологічними - в Пулинському, Народицькому, Чуднівському, Новоград-Волинському, Любарському, Романівському районах", - йдеться у повідомленні.

За результатами досліджень, у Баранівському районі за санітарно-хімічними показниками зі 136 проб не відповідає нормативним показникам - 91 або 66,9 %. За мікробіологічними показниками зі 115 проб не відповідає нормативним показникам - 8 або 6,9 %.

За інформацією лабораторного центру, лише 30% жителів області забезпечені централізованим водопостачанням, а решта – споживають воду із колодязів та локальних свердловин, які здебільшого мають незадовільний санітарно-технічний стан.

Особливе занепокоєння у фахівців лабораторного центру викликає забруднення нітратами води з децентралізованих джерел. За оцінками фахівців, вміст нітратів у питній воді в деяких населених пунктах області перевищує гранично допустимі концентрації в 1,5-4 рази.

5 коментарів:

  1. Анонім22.03.18, 16:45

    А що потрібно зробити,щоб відповідала нормам ?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім22.03.18, 19:06

      замість піднімання ціни вернути нормальний фільтр який стояв і не пользуватись піском замість фільтра

      Видалити
    2. Анонім22.03.18, 19:47

      Піти в гастроном

      Видалити
    3. Анонім22.03.18, 19:52

      Перестати забруднювати навколишнє середовище.

      Видалити
  2. Анонім24.03.18, 11:34

    Якщо на 67% вода не відповідає нормативним показникам,то це не питна вода, технічна. А тарифами деруть як за питну?

    ВідповістиВидалити