27 лютого 2018

У селищі Кам'яний Брід місцевій школі хочуть присвоїти ім'я В'ячеслава Чорновола


У селищі Кам'яний Брід Баранівського району місцевій школі та бібліотеці хочуть присвоїти ім'я колишнього очільника Народного Руху України, Героя України В'ячеслава Максимовича Чорновола.

Про це повідомляється у міськрайонній газеті "Слово Полісся".

16 лютого у селищі Кам'яний Брід відбувся концерт, присвячений 80-річчю від дня народження колишнього очільника Народного Руху України В'ячеслава Чорновола.

На заході були присутні народний депутат України, теперішній очільник Народного Руху України Віктор Кривенко, голова Житомирської обласної організації НРУ Олег Лагнюк, голова Баранівської районної ради Сергій М’ялківський, очільник Довбиської ОТГ Юрій Домашин, представники НРУ з Баранівського району та мешканці селища.

"Перед присутніми виступив голова Житомирського осередку партії Олег Лагнюк, який подякував громаді за мудрі рішення. Зокрема йшлося про те, що на пропозицію Баранівської районної ради зголосилися іменем В’ячеслава Чорновола назвати свої заклади Кам'янобрідська загальноосвітня школа та бібліотека", - йдеться у повідомленні.

За словами селищного голови Кам'яного Броду Володимира Костінського, такі рішення були прийняті через громадське обговорення і на сесії місцевої ради.

Разом з тим у Баранівській районній раді інформацію щодо присвоєння Кам'янобрідській школі та бібліотеці імені В'ячеслава Чорновола не підтвердили.

За словами заступника голови Баранівської райради Тетяни Кравчук, офіційно присвоїти школі ім'я можуть лише депутати райради, проголосувавши за відповідне рішення на сесії.

"На даний час жодного звернення стосовно присвоєння Камянобрідській школі ім'я В'ячеслава Чорновола до Баранівської районної ради не надходило. Буде рішення - ми підготуємо подання на розгляд сесії райради, і якщо депутати проголосують, тоді школа отримає офіційне право носити імя В'ячеслава Чорновола", - сказала Тетяна Кравчук.





8 коментарів:

  1. Анонім27.02.18, 21:43

    Може мені хтось пояснити, який звязок між Кам'яним Бродом та Чорноволом?

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім28.02.18, 18:32

    Нічого не маю проти Чорновола, але яке він має відношення до селища чи тим паче школи? Хтось у селищі людей питав чи вони цього хочуть?

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім28.02.18, 23:15

    Протокол установчих зборив жителив смт Баранівка про створення первинного осередуку НАРОДНОГО РУХУ УКРАИНИ вид 23 жовтня 1991р. Присутни: Тищик Ю М, Демянець В В, Куцан О П, Собченко В Г, Ошатюк В В, Ошатюк Н Б. Вирішили: ОБРАТИ: Головою осередку КУЦАНА О П. (державний архив Житомир обл №6606 сп №4. ПРИ ЧОМУ ТУТ САМОЗВАНЕЦЬ ГАВІЦЬКИЙ? Вдповідь - бабки гребе, а селищний голова {censored}.

    ВідповістиВидалити
  4. Анонім01.03.18, 16:44

    А який зв"язок між Пушкіним , Лєрмонтовим , Леніном , Дзержинським і т.д . Ми повинні пишатися своїми Героями . Якби у 1999 році Чорновіл став президентом , то ми давним - давно були б у Європі , а по єкономічних показниках обскакалиб Польщу .

    ВідповістиВидалити
  5. Анонім01.03.18, 16:49

    Гавіцький був головою Баранівської районної організації Руху , а не головою осередку .

    ВідповістиВидалити
  6. Анонім01.03.18, 18:08

    На всьому готовому

    ВідповістиВидалити
  7. Анонім01.03.18, 18:44

    РУХ відроджується,тремтіть г ....ди.

    ВідповістиВидалити
  8. Анонім04.03.18, 16:51

    Для мене РУХ помер разом з Чорноволом у 1999 році. Відроджується? Це де і в чому? В поїздках по селах з пропозиціями причепити на школах таблички?

    ВідповістиВидалити