27 лютого 2018

Баранівська громада отримає у власність землю поза межами населених пунктів


Держгеокадастр затвердив план-графік передачі земельних ділянок об’єднаним громадам Житомирської області. Дубрівська та Довбиська громади отримають землю у вересні, а Баранівська ОТГ - у грудні.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

За словами виконуючого обов'язки начальника головного управління Держгеокадастру у Житомирській області Сергія Музиченко, план-графік з передачі земель вже затверджений.

«План-графік з передачі земель вже затверджений, він актуальний. До 1 грудня 2018 року планується передати орієнтовно 133 тис. гектарів земель сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад», – сказав в.о. начальника Держгеокадастру Сергій Музиченко.

Згідно опублікованого плану-графіка, Дубрівська та Довбиська об'єднані територіальні громади отримають землю у власність у вересні, а Баранівська ОТГ - у грудні.

Нагадаємо, у 2018 році жителі Баранівської ОТГ платитимуть за землю у 30 разів більше.

12 коментарів:

  1. Анонім28.02.18, 18:08

    Шановні жителі Баранівки, мер Душко і його ха-ї прихватизували в Таборах 25 га землі, а для АТОвців немає. Мера в сміттєвий бак!

    ВідповістиВидалити
  2. Не тільки Табори.
    Нижче очисних біля Случі також є діляночка 55-60га яку прихватизували (40га з них уже а 15га на черзі) деякі хитрож..пі депутати а люди корів хай у мішках носять бо переорюють усе геть із дорогами. Цікаво скільки громада заробить на податках і орендній платі. Наголошую громада - не мер.

    ВідповістиВидалити
  3. Шановні жителі громади, податок на землю зросте у 30 раз, для чого тоді платне харчування для дітей у школах, куди підуть ці шалені гроші.
    Булоб непогано щоб ці кошти використали на розвиток та благоустрій тих старостатів де їх було сплачено.

    ВідповістиВидалити
  4. Усі знають де у Баранівці "Авіс". Усі знають чия це фірма. Там сидить така собі "Марківка Агро". У 2016 році це господарство оре ділянку із земель запасу Марківського старостату с.Стара Гута за річкою Случ площею 16-18га., після чого Полянківська та Марківска громади висловили своє обурення цим фактом так як вони там випасають худобу. Люди звернулися до мера та до першого заступника по цьому питанню. Рішення приголомшило: Ну промахнулись люди не там виорали ну шо тут такого. Як результат 2017го поле засіяли 2018го воно знову ж таки виорано. А на якій підставі, а що з цього отримала громада, а може вигоду отримали певні громадяни і чому про це мовчить староста??? "СОВПАДЕНИЕ - НЕ ДУМАЮ".

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. СТАРОСТА МАРКІВСЬКОГО СТАРОСТАТУ .14.03.18, 01:42

      Відповідаю на задане старості питання,щоб не було кривотолків!!! За річкою Случ від Старої Гути до Марківки із Полянківської сторони землі колишнього Марківського колгоспу "Україна",які були розпайовані ще у 1996 (ТОБТО ТО РОЗПАЙОВАНА ЗЕМЛЯ !!!).
      До 2016 року вона не оброблялась,так як і більшість земель Марківської с\ради.Випасали худобу хто хотів і де хотів. На той момент(у 2015 році),заявку подали аж 6(шість) різних інвесторів. У клубі с. Марківка відбулися відкриті збори,на які всі вони були запрошені,приїхало 5(П"ЯТЬ) і люди самі вибрали собі інвесторів. ІЗ П"ЯТИ - ДВА (хто запропонував кращі умови). Землі Старої Гути,включаючи за р.Случ взяли - "Марківка -АГРО" з тією умовою, що підприємство буде зареєстроване на території Марківської с\р,що і було зроблено,(щоб налоги сплачувались до с\ради,а Марківські та Глибочанські землі власники паїв віддали іншому інвестору.Так що все було відкрито та прозоро. По відгуках людей,поки що всі задоволені. Не переживай староста із цього нічого не мав і не має. Те,що "Марківка -АГРО" допомагає для с.Стара Гута -це факт про це писалось у газеті.

      Видалити
    2. в.о.старости Полянківського старостату14.03.18, 16:40

      Цілком підтримую свого колегу.Щодо обурення жителів Полянківської громади - ці дані м'яко кажучи не просто перебільшені, а РОЗДУТІ

      Видалити
  5. Анонім06.03.18, 08:58

    Господи коли нажруться?Де атошники правий сектор з Полонного ? Де ЮЛЯ?Караул?Так швидко здулись майдауни

    ВідповістиВидалити
  6. СТАРОСТА14.03.18, 20:57

    Надіюсь надав вичерпну відповідь ? Старався написати максимально зрозуміло. Надалі перш ніж писати - можете зателефонувати старості Марківки, він відкритий і спілкується будь з ким.
    Надам відповіді на питання в межах своєї компетенції. Так що не всі такі "хапуги" як ти думаєш.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім14.03.18, 23:49

      Для чого ви, шановні "старости" та їх "в.о.", вводите людей в оману?
      Пояснюю для тих хто в "бронєпоєздє". За річкою Случ, від с. Марківка, до с.Стара Гута, є три ділянки, дві з яких дійсно розпайовані, а третя відноситься до земель запасу, і саме третю ділянку, а не розпайовку, пашуть із 2016 року без будь-яких на те дозвільних документів.
      Тепер стосовно старост, вони:
      1. або в "тємє";
      2. або гнати потрібно, коли за стільки років не виучили де паї аде землі запасу.
      Схиляюсь до першого варіанта, бо навіть дитина, відкривши кадастрову карту місцевості, за пять хвилин зрозуміє що сіють не паї.
      Знаючи вищезазначених старост: полянківський, такого не написала б; марківський, на таку промову з цифрами і датами о першій годині ночі і без діловода просто неспроможний. Звідси висновок - відповіді нацарапав хтось із високих кабінетів міськради, прикриваючи свої ж..пи.
      І не потрібно зловтішатись з приводу вичерпних відповідей, бо якщо справи підуть так і далі, ви їх будете надавати уже в іншому статусі.

      Видалити
    2. СТАРОСТА15.03.18, 07:02

      Я подивлюсь ти теж не у 8 ранку писав свою промову. Для тебе особисто пишу - для того,щоб написати правдиву інфо, у будь який час, для мене діловода не потрібно , є своя голова. Як бачиш пишу не анонімно.

      Видалити
    3. Анонім15.03.18, 11:25

      Не анонімно, але відверту брехню. Своя голова-це круто, але десь там повинні ще й очі бути, а десь знизу - ноги. Було б не погано після роботи пройтись до Гути пішки вздовж річки і на свої очі побачити ситуацію. Так це ж з трона злазити треба, ще й топати три км, а ми жити хочемо 120 років, бережемо себе.
      Бачили як ви у міській раді на свого депутата Яблонську прете та на місцевого інвестора. Думаю зїздити до цих людей черпанути, як ви пишете, правдивої інфи.
      Ну кінчилося би усе коментом 1.03., ні, тяне вас якийсь чорт за язика.

      Видалити
    4. Анонім15.03.18, 15:57

      А якби я, написала б, що я-Порошенко, там де ви пишите староста, то мені можна було б вас з роботи поперти за неналежне виконання обовязків старости та брехню. Чи як?

      Видалити