22 грудня 2017

На капітальний ремонт будівлі Баранівської гімназії витратять майже 5 млн грн


Депутати міської ради погодили здійснення зовнішнього запозичення у сумі 4 949 086 грн на термомодернізацію Баранівської гімназії, шляхом отримання кредиту від міжнародної фінансової корпорації НЕФКО.

За відповідне рішення проголосували депутати Баранівської міської ради під час засіднання позачергової сесії, яка відбулася 20 грудня.

За словами начальника управління фінансів Олени Дем’янюк, це не перша практика щодо залучення зовнішнього фінансування. Баранівська міська рада у 2013 році вже отримувала кредит НЕФКО у сумі 1 176 700 грн на капітальний ремонт будівлі дитсадка «Сонечко».

"Практика погашення показала його максимальну вигідність. Кредит не став тягарем для міського бюджету, адже згідно умов договору кожна сума до оплати зменшується майже вдвічі завдяки застосуванню коригуючого коефіцієнта", - повідомила Олена Дем'янюк.

Крім того, депутати міської ради затвердили два розвиткові проекти, які передбачають будівництво на території Баранівської гімназії футбольного майданчика зі штучним покриттям та реконструкцію котельні гімназії з добудовою складу палива.

Нагадаємо, кредитування проекту «Капітальний ремонт будівлі Баранівської гімназії - заходи з енергозбереження» корпорація НЕФКО погодила наприкінці червня, а наприкінці жовтня депутати Баранівської міської ради підтримали доцільність залучення цього кредиту.





фото прес-служби міськради

6 коментарів:

  1. Анонім23.12.17, 19:39

    Ремон- гімназії, футбольне поле- гімназії, нова котельня- гімназії. А коли вже у школі №2 щось зроблять?!! Ви ж обіцяли новий спортзал ще кілька років тому. Потім обіцяли актовий зал, діти зараз у столовій всі свята проводять. Зробіть із обіцяного хоч щось!

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім24.12.17, 07:22

    у нас все ділиться на чорне і біле

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім27.12.17, 17:35

    Я розумію, що гімназія опорна школа. Але в громаді є ще з два десятка шкіл, де кіт не валявся. Там діти теж хочуть навчатись в комфортних умовах.

    ВідповістиВидалити
  4. Анонім01.01.18, 13:31

    Маючи 100-мільйонний бюджет залізати в кредит??? Нерозумно! І не треба говорити, що попередній кредит був такий вигідний. Брали кредит у валюті, коли євро був ще по 10грн. А віддавали по зовсім іншому курсу. От і обійшлося утеплення стін дитсадка вдвічі дорожче. Гроші ще не віддали, а стіни вже потріскалися!

    ВідповістиВидалити
  5. Анонім05.01.18, 02:27


    ...я вже втомилася слухати і про кредити і про гімназію....Чим ви маєте віддавати ті кредити? Яке ви маєте право їх брати коли вас на слідуючий раз не виберуть? Це буде все на нашу голову! Займіться другою школою.Ви її спеціально гнобите ..Там теж діти!,,,Чому так не справедливо по відношенню до другоі школи???

    ВідповістиВидалити
  6. Анонім10.01.18, 13:29

    Бо наш мер пр...ок!!!

    ВідповістиВидалити