07 липня 2017

Баранівська громада отримає фінансову та експертну підтримку від Ради Європи


Баранівська громада отримає фінансову та експертну підтримку від Ради Європи для реалізації місцевих ініціатив, а саме: створення громадської ради із залученням всіх груп населення.

Про це повідомляється на сайті Асоціації міст України.

В рамках Форуму місцевої демократії, який розпочався 4 липня у с. Снов’янка Чернігівської області, голова офісу Ради Європи в Україні Мортен Енберг підписав Меморандум про взаєморозуміння з мерами п’яти обраних громад, які реалізовуватимуть ініціативи.

П’ять громад (Баранівка Житомирської області, Чернівці, Кремінна Луганської області, Первомайськ Миколаївської області та Фастів Київської області) отримають фінансову та експертну підтримку для реалізації місцевих ініціатив, спрямованих на те, щоб зробити їх врядування більш прозорим та підзвітним для громад, враховуючи гендерний баланс.

Діяльність в рамках бюджету по кожній з ініціатив буде виконуватись в період з липня по
листопад 2017 року. Для муніципалітетів з населенням до 20 тис. мешканців, максимальний бюджет складатиме 8 тис. євро. Для муніципалітетів з населенням від 20 до 50 тис. мешканців, максимальний бюджет складатиме 14 тис. євро. Для муніципалітетів з населенням понад 50 тис. мешканців, максимальний бюджет складатиме 20 тис. євро.

Ініціативи будуть впроваджуватись в рамках проекту «Сприяння розвитку місцевої демократії в Україні», який є частиною Плану дій Ради Європи для України на 2015-2017 роки. Проект спрямований на впровадження принципів демократії в Україні шляхом посилення інституційних та лідерських навичок місцевих обраних представників (міських голів та депутатів) та поширення кращих практик місцевої демократії. 

5 коментарів:

  1. Марко11.07.17, 13:22

    Чому немає радісних коментів? Аго-ов...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім11.07.17, 16:43

      Тому, що це показуха і толку з цього буде 0 (нуль). Наш мер набере в цю громадську раду тих кого треба і кошти роздеребанить. Прозора діяльність міської ради в його розумінні- це вставити прозоре скло у двері свого кабінету, а не звітувати перед громадою про використання коштів і т.д. Ви бачили хоч раз на сайті мерії хоч один кошторис чи щось таке? Так отож...

      Видалити
    2. Дмитро Малишев11.07.17, 23:00

      Знаєте, не полінувався і сам перевірив. Ви були праві. У жодному рішенні немає жодного кошторису. Кругом написано Затвердити кошторис згідно додатку, а ніяких додатків ніде нема. Дуже дивно, виникає підозра у навмисному приховуванні від громади скільки і куди тратять її коштів. Обов'язково зателефоную до вашої мерії.

      Видалити
    3. Анонім13.07.17, 19:01

      Ну і як успіхи? Багато вам розповіли про додатки і кошториси?

      Видалити
    4. Анонім14.07.17, 20:52

      Пропав Дмитро. Мабуть за такі питання мер дав команду його заарештувати.

      Видалити