24 березня 2017

В останню неділю березня мешканці Баранівки переведуть стрілки годинників на літній час


У неділю, 26 березня, Україна, як і більшість європейських країн перейде на літній час. Вже о 3:00 за київським часом мешканці Баранівки мають перевести стрілки годинників на одну годину вперед.

Перехід на зимовий і літній час в Україні відбувається відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 13 травня 1996 року № 509 «Про порядок обчислення часу на території України».

Відповідно до постанови, 26 березня о 3 годині за київським часом Україна перейде на літній час. Стрілки годинників будуть переведені на 1 годину вперед.

Як відомо, у вересні 2011 року Верховна Рада скасувала переведення годинників, зробивши літній час постійним. Однак уже в жовтні того ж року скасувала власне рішення.

Багато людей складно переносять весняне переведення стрілок на 1 годину вперед. На самопочутті, крім забраної години, також негативно позначається пережита зима, зниження імунітету, нестача вітамінів.

Адаптація до нового часу у кожної людини відбувається по-різному і в середньому становить 2-3 тижні. Щоб переведення годинників не спричинило проблеми зі здоров'ям, намагайтеся поступово перейти на новий режим дня, щоб встигнути підготуватися.

У цьому допоможуть прогулянки на свіжому повітрі, зниження навантаження та скоригований режим харчування. Дайте вашому організму пристосуватися до нового розпорядку дня. Особливо це актуально для літніх людей і тих, хто страждає від захворювань серцево-судинної системи. Виключіть з раціону жирну і гостру їжу, не налягайте на солодощі.

Деякі медики рекомендують у цей період пити зелений чай. А також намагайтеся більше висипатися і при можливості – не нехтуйте денним сном.

3 коментарі:

  1. Анонім25.03.17, 10:47

    Восени обіцялося,що - це останнє переведення стрілок годинника. Люди раділи -це єдине рішення "депутатів" за останні 3 роки, яке покращить психологічний стан простої людини, а виявляється- вони(державодерці) нас в черговий раз "поимели". А медикам за пораду -дякуємо,але вже ніякі поради не покращпать самопочуття наших людей

    ВідповістиВидалити