10 січня 2017

Баранівський район увійде до складу Новоград-Волинського госпітального округу


4 січня у Житомирській облдержадміністрації під час наради з керівниками районів і медичних установ області обговорили, як відбуватиметься процес створення госпітальних округів.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

"Планується утворити 4 госпітальні округи: Житомирський, Коростенський, Бердичівський та Новоград-Волинський. Під час створення карти-схеми госпітальних округів враховано безпечність, якість, своєчасність доступу до медичної допомоги та економічна ефективність – забезпечення максимально можливої якості медичної допомоги за умови раціонального використання бюджетних коштів", - йдеться у повідомленні.

Відповідно до постанови Кабміну, центром госпітального округу визначено населений пункт (місто з населенням понад 40 тис. осіб), в якому розміщена багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування другого рівня. Однією із умов створення округу є зона обслуговування, що становить максимум 60 хвилин прибуття до багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування та еквівалентна радіусу зони обслуговування в 60 км.

Під час розгляду карти-схеми госпітальних округів керівники районів вносили пропозиції щодо удосконалення їх меж та складу.

«У першу чергу говоримо про зручність для людей. Мало того, що гроші будуть йти за пацієнтом, люди мають отримувати  якісні медичні послуги й отримувати вчасно в будь-якому госпітальному окрузі», – наголосив голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.

Начальник управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Олександр Торбас зупинився на основних критеріях постанови КМУ:
  • до складу госпітального округу входять не менше однієї багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування першого та/або другого рівня та інші заклади охорони здоров’я;
  • об’єм надання вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги, що повинен забезпечуватися багатопрофільними лікарнями інтенсивного лікування першого та другого рівня, затверджується МОЗ;
  • оснащення закладів охорони здоров’я, що надають вторинну (спеціалізовану) медичну допомогу, здійснюється відповідно до примірних табелів матеріально-технічного оснащення, що затверджуються МОЗ;
  • багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування першого рівня повинна забезпечувати надання медичної допомоги не менш як 120 тис. осіб;
  • багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування другого рівня повинна забезпечувати надання медичної допомоги не менш як 200 тис. осіб.
До складу Новоград-Волинського госпітального округу увійдуть: місто Новоград-Волинський та район, Чижівська сільська та Городницька селищна об’єднані територіальні громади, Баранівський район та всі об’єднані територіальні громади, Ємільчинський район та Барашівська сільська об’єднана територіальна громада, Олевський район та всі об’єднані територіальні громади. Це близько 218 тисяч населення.

14 коментарів:

  1. Анонім18.01.17, 20:40

    Все правильно!Потрібно виконувати рішення уряду для українців " Мені не треба щоб ти жив,а щоб ти мучився"!!!!!

    ВідповістиВидалити
  2. Нестор19.01.17, 12:55

    Вітаю з реформою і утворенням князівств. Розумні зробили одну громаду а не ділилися.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім19.01.17, 19:28

      При чому тут реформа громад. Написано "До складу Новоград-Волинського госпітального округу увійдуть: Баранівський район та всі об’єднані територіальні громади". Наш район уже давно наша влада "зіляла" в Новоград. Почалось все Укртелекомом, податковою, ФСНВ, і т.д.

      Видалити
    2. Анонім20.01.17, 11:24

      У першу чергу реформування проходить там, де створені обєднані громади. Наша область - рекордсмен по їх створенню. Тому тепер ми станемо піддослідними кроликами в експерименті медичної реформи.

      Видалити
  3. Анонім19.01.17, 14:10

    а що з Баранівською лікарнею? скора з Новоград-Волинська буде їхати? поки дочекаєшся, то померти можна буде...

    ВідповістиВидалити
  4. Анонім19.01.17, 19:26

    Ви що взагалі з глузду зїхали.В мене дитина задихається дуже часто,поки швидка доїде, дитина може вмерти.А вагітні?А люди в яких інсульт?А аварії,ні так не повинно бути давайте будемо відстоювати свою лікарню.Давайте зберемося і будемо пікетувати міську раду

    ВідповістиВидалити
  5. Анонім21.01.17, 20:13

    З..ГЛУЗДУ ЗЇХАЛИ МИ ВСІ КОЛИ ДУЖЕ ХТІЛИ ОБЇЄДНАТИСЬ,НАРОДИЦЬКИЙ РАЙОН ОБЇЄДНАВСЯ В ОДНУ СПІЛЬНУ ГРОМАДУ І В НИХ НЕМАЄ НЕПОРОЗУМІНЬ ЯК У НАС У БАРАНІВЦІ ТЯГАЮТЬ МЕБЛІ З ПОВЕРХА НА ПОВЕРХ І СВАРЯТЬСЯ ОДИН З ОДНИМ ,А ТРЕБА БУЛО НЕ ЧАПАЄВСЬКИМИ АТАКАМИ ЗАГАНЯТИ ЛЮДЕЙ У ОТГ.А СІСТИ УСІМ РАЗОМ І ОБГОВОРИТИ ВСІ ПЛЮСИ І МІНУСИ,А ТАК ДУЖЕ ВСІ СЛУХАЛИ ЗАХМАРНІ ОБІЦЯНКИ НОВООБРАНОГО ГОЛОВУ ОТГ ЯКИІ КАЗАВ ЩО НЕБУДЕ НІ ОПАЛЮВАЛЬНИХ КЛУБІВ НІ ЛІКАРЕН БЕЗ ЛІКІВ,А ТЕПЕР І ПРАЦІВНИКИВ КЛУБІВ СКОРОЧУЮТЬ І РЕФОРМУ ЛІКАРЬНІ ЗРОБЛЯТЬ ТАК НАМ УСІМ І ТРЕБА БО МИ ЗВИКЛИ ДУМАТИ ТИМ МІСТОМ НА ЯКОМУ СИДИМО

    ВідповістиВидалити
  6. Анонім24.01.17, 15:01

    А тепер любі хлочики й дівчатка всім пе..ць. В Баранівці залашиться тільки ПМСД, швидка допомога, та хоспіс для стареньких (в якому ті будуть доживати свої літа). А всі інші нікому не потрібні. Тепер можете пікетувати хоч Білий дім і ще можете написати в спортлото.

    ВідповістиВидалити
  7. Анонім24.01.17, 15:02

    Навіщо люди Вам лікарня? Там же хабарники та вбивці. Всіх врятує дід відун )))))))

    ВідповістиВидалити
  8. Анонім25.01.17, 11:34

    Введіть коментар...На Віничинні в Шаргороді народ вже проснувся,пікетував райдержадміністрацію,для підтримки і подальшої повноціної роботи районної лікарні.Адже люди розуміють,що здоров'я понад усе.А у нас всім байдуже ,чи буде госпіс чи лікарня і такому вигляді як є зараз.Невже всім" начхати" на своє здоров'я,своїх батьків і дітей.Більша частина лікарів вже залишила лікарню,своєю байдужістю,недалекоглядністю ми прогавимо те що залишилось.Ви напевно думаєте,що вас чекають з хлібом і сілью в Новоград -Волинській лікарні?Ми там як 5 колесо у возі.Давайте просинайтеся ,направте всі свої сили і розум на збереження нашої районної лікарні!!!!.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім25.01.17, 20:12

      І? Пропозиції? Немає? Отже всім пофіг. В кого є гроші будуть лікуватись в Житомирі, а в кого не має то в Гарячих стравах. Лікарі просто напросто, хто зможе піде на пенсію, а хто не зможе виїде. А ви так і сидіть. Навіть дитячого стаціонару і інфекції не буде. Тільки терапія та неврологія для людей похилого віку. Хірургія, реанімація, пологовий та генікологія в Новограді. Тікайте, хто ще може.

      Видалити
  9. Баранівський район готують до перейменування у Литвинівський Хутір.
    Ніякої "зради".
    Я був на виборах, бачив - все по чесному проголосували.
    Маєте те що хотіли. Тепер залишилось зачекати, доки повиздихають ті, хто так файно голосував :). Іншого варіану не бачу. Одне радує, з такими темпами покращення - їм вже не довго залишилось.

    ВідповістиВидалити