12 грудня 2016

У Баранівці на автостанції розклеїли агітки одного з кандидатів на посаду голови ОТГ


У Баранівці на будівлі автостанції спостерігачі ОПОРИ зафіксували агітаційні листівки кандидата на посаду голови Баранівської міської об'єднаної тергромади, нинішнього міського голови Анатолія Душка.

Про це повідомляють на сайті громадянської мережі ОПОРА.

«Агітматеріали були наклеєні на вхідних дверях та вікні автостанції. На листівці є фото кандидата з дітьми у національних костюмах, біля прізвища та імені розміщена позначка, схожа на ту, яку треба ставити в бюлетені під час голосування. Також листівка містить вислів: «Живу заради майбутнього!» Працівниця автостанції спостерігачу ОПОРИ відмовилась пояснювати, як листівка опинилась на вікні та дверях автостанції.

ОПОРА нагадує, що відповідно до ч. 4 ст. 56 Закону України «Про місцеві вибори» плакати, стенди, листівки та інші друковані агітаційні матеріали (крім матеріалів, що розміщуються на носіях зовнішньої реклами) розміщуються лише у місцях, визначених і обладнаних місцевими органами виконавчої влади чи органами місцевого самоврядування не пізніш як за 45 днів до дня голосування. Будівля автостанції до переліку таких місць не віднесена. А згідно з п. 6 ч. 9 ст. 60 Закону України «Про місцеві вибори» забороняється розміщувати носії політичної реклами на зовнішній поверхні та всередині транспортних засобів громадського користування, у тому числі таксі, у приміщеннях та на будівлях станцій метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів.

Крім того, по місту спостерігачі ОПОРИ зафіксували агітаційні листівки кандидата Анатолія Душка, які розміщені на будівлях закладів торгівлі та сфери послуг. Хоча рішенням виконкому Баранівської міськради від 25.10.2016 року № 203 на території міста визначено місця для розміщення друкованих агітаційних матеріалів під час місцевих виборів 18 грудня 2016 року – це білборди, сіті-лайти та дошки оголошень. До речі, оскільки очолює виконком міської ради Анатолій Душко, наразі кандидат і чинний міський голова Баранівки (згідно з ч.3 ст.12 Закону України «Про місцеве самоврядування»), то саме йому має належати й підпис під відповідним рішенням. Додамо також, що зображення у агітаційних матеріалах символу «галочка», який виборці використовують для голосування за кандидата, можна трактувати як маніпуляцію. Закон України «Про рекламу» забороняє використовувати засоби і технології, які діють на підсвідомість споживачів реклами (ст.8), тож закликаємо кандидатів дотримуватися принципу рівних можливостей
», – йдеться у повідомленні.


Фото з сайту громадянської мережі ОПОРА

У разі виявлення порушень виборчого процесу, громадське спостереження ОПОРА просить звертатися за телефоном гарячої лінії ОПОРИ: (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора), а за коментарями: до координатора ОПОРИ за виборами у Житомирській області Оксани Данильченко, тел. (096) 713-91-29.

Нагадаємо, громадянська мережа ОПОРА зафіксувала у Баранівці розповсюдження агітаційних матеріалів з елементами «чорного піару» та зловживання адмінресурсом.

35 коментарів:

  1. Анонім13.12.16, 12:23

    Нехай ОПОРА поїде ще по селах та перевірить де розклеєні агітаційні листівки від іншого кандидата! Та чи є в рішеннях сільських рад перелік тих місць?

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім13.12.16, 12:53

    Сам підписав рішення виконкому, де можна клеїти і сам же порушує - феноменально!

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім13.12.16, 13:17

    Магазини це приватна власність, що хочуть те й вішають, питання совісті. А от автостанція це дійсно порушення. Але схоже заради крісла на все готовий піти.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім13.12.16, 15:11

      А хіба автостанція не приватна власність?

      Видалити
  4. Анонім13.12.16, 13:42

    Магазини - приватна власність, але чіпляти різну фігню на вікнах та дверях нікому не дозволено з питання етики та естетики, а тим паче друкованих агітаційних матеріалів під час виборів, що явно є порушенням Закону про вибори та рішення виконкому міської ради. С т и д о б а цьому кандидату в мери.

    ВідповістиВидалити
  5. Анонім13.12.16, 14:37

    Автостація також є приватною власністю. Але кожна людина робить свій вибір,за кого віддавати свій голос, а за кого не потрібно.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім13.12.16, 14:57

      Відколи це автостанції стали приватними?

      Видалити
    2. Анонім13.12.16, 15:15

      Із 2000р.

      Видалити
    3. читач13.12.16, 15:38

      Та не про те мова якої вони власності!!! Згідно закону, автостанції, вокзали, аеропорти т.д. не мають права розміщувати агітматеріали!!!

      Видалити
  6. Анонім13.12.16, 14:44

    Давайте не будемо обговорювати це керівництво, а згадаємо попередніх "керівників", які і гроша не вклали в наше місто, а лише собі в карман.Подивіться всі ,як за недовгий час Дужко А.О. облагородив наше місто.Стидоба, вам ,усім гадити такого мера.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім13.12.16, 14:56

      А хто і де його гадить? Якщо він робить щось протизаконне і йому про це кажуть, то це значить гадять? Дивні люди...

      Видалити
    2. Анонім15.12.16, 10:02

      Нащо говорити, що до Душка ніхто нічого не вкладав у місто? Душко тільки те й зробив, що замість моста на Заріччя спорудив у центрі фонтан (причому його вартість дорівнювала вартості моста!), а ще понаставляв лавочок і посадив квіти. Невже всі забули, як з кранів текла вода червоного кольору, як багатоповерхівки стояли без опалення через борги котелень, а місто освітлювалося тільки в центрі? Після приходу Вельчинського на посаду мера була збудована станція знезалізнення, проведена газифікація околиць міста (вул.Жовтнева, Партизанська і т.д.) та Заріччя, інтенсивно будувалися мережі вуличного освітлення, водогони, ремонтувалися дороги, було переведено на автономне опалення всі багатоповерхові будинки. А ще відбудовано ФОК, встановлено тренажерний майданчик і т.д. Зроблено було дуже багато, а тому не треба применшувати чиїсь здобутки, щоб виглядати на цьому фоні краще.

      Видалити
  7. Анонім13.12.16, 14:46

    В кого докази 100%,що це його рук дiло.Можливо зара не один вiн iде на посаду та в нього конкуренти(я звiсно не виправдовую,але хто знаааа)...А люди в Баранiвцi i дiйсного не справедливi та не благодарнi,що змiнилося в мiстi з бившими МЕРАМИ,а нiх%я,бо дуже хтось любив бабосiки на кармани гребти,а мiсто для них було (лайном)так i зара буде (лайном)...I бажаю зробити правельний вибiр свого мера,бо це лице нашого мiста...Слава Украiнi

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім13.12.16, 15:12

      Гм, якщо в міста таке лице, то ми мабуть живемо десь у дурдомі. І за останній рік це ваше "лице" не зробило нічого для Баранівки. Тільки на День міста викинуло 200 тисяч, щоб добре повеселитися в ресторані!

      Видалити
    2. Анонім13.12.16, 15:19

      Дійсно це так!

      Видалити
  8. Анонім13.12.16, 14:57

    Тільки Душко !!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім13.12.16, 15:13

      Пане Душко, досить жати на клавіатуру. Усі й так знають, де вам саме місце!

      Видалити
    2. Злюка14.12.16, 10:10

      Аноніме 13.12.16, 15:13
      А ти не забув де твоє місце ? Дивись у першу чергу на себе, а уже потім вчи інших.

      Видалити
  9. Барановка- вам повезло с нынешним мером!!! До него ваша Барановка, местами была похожа на канализацию... Часто приезджаю, видно что люди работают... И почему вы все аноним ?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. читач13.12.16, 15:34

      В тому то і біда, що Ви бачите лише клумби з квіточами, а те що сотні тисяч гривень щороку з бюджету невідомо куди діваються Ви не бачите. І те що дороги не ремонтуються, обіцяні мости не будуються, землі по місту "своїм" роздаються і ще багато можна перерахувати Ви принципово не хочите бачити? Тому не треба тут "заливати" що нам повезло. А Аноніми ту всі тому, що мер не терпить критики на свою адресу, бо в нього корона досягла висоти стратосфери. Та й половина коментаторів з ним так чи інакше співпрацюють, а дехто навіть щодня. Ви пропонуєте через якийсь коментар втратити ділові стосунки чи роботу?

      Видалити
    2. Злюка14.12.16, 10:18

      читач13.12.16, 15:34
      Видно із тебе був би не поганий фінансист: усе знаєш і рахувати вмієш у чужих кишенях, а поділись тим, як живеш: за зароблені гроші чи за рахунок пенсії батьків

      Видалити
    3. читач14.12.16, 15:16

      Дякую. Живу непогано, працюю і заочно навчаюсь. Батьки теж працюють. Закінчу навчання, отримаю підвищення і буду ще краще жити. А як тобі живеться? Не набридло бути шісткою?

      Видалити
  10. Анонім13.12.16, 16:00

    Зважаючи що по всьому місту лише агітки і бігборди з Душком роблю висновок що саме у нього найбільша жага до влади та страх втратити крісло мера. Але тоді не розумію, навіщо він викидає на все це купу грошей, якщо він такий впевнений (за його словами) у своїй перемозі.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім14.12.16, 17:37

      Цікаве питання, хто фінансує мера на рекламу?? Ці ж кошти потрібно віддавати з нашого карману!!!!

      Видалити
  11. Анонім13.12.16, 18:39

    Оце золоті слова і точно в ціль !!! На який біс Стільки бабла викидати якщо така 100% впевненість?Але час(вибори) все розставить по своїх місцях і будем сподіватись що справедливість( восторжествуєт)!!!! Хай переможе дійсно гідна людина!

    ВідповістиВидалити
  12. Анонім14.12.16, 13:38

    Нехай дорогу зробить людську від Органіка до Гути,мер...))!

    ВідповістиВидалити
  13. Анонім14.12.16, 14:28

    дурбелику ця дорога Супрунця друга твого Вельчинського

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. читач14.12.16, 15:35

      Дивись яка штука цікава... Відразу видно, що ти працюєш на мера і за нього тут *опку рвеш. Але ти робиш це неправильно. Ти коли до того аноніма отак пишеш, відразу його обзиваючи і за нього вирішуючи хто йому хто, то він у відповідь не на тебе напише якусь гидоту, а на мера. Тобто по факту, ти сам меру шкоду робиш. Причому подвійну, бо решта людей зробить висновки які? Якщо такі дурні на мера працюють, то мабуть і мер такий самий, раз їх тримає. Мені не відповідай, не треба. Я і так знаю, що ти напишеш. Краще подумай над прочитаним, хоча б переночуй з цими думками. Не ображайся, я лише раджу як краще.

      Видалити
    2. Анонім14.12.16, 21:03

      Ну, ті, що "на мера працюють", мабуть, не всі "дурні", бо ж якось жити треба, а от ті, що йому щиро вірять і готові підтримувати, це питання...

      Видалити
  14. Дописувач14.12.16, 19:04

    Народе,давайте думати головою!Це наше місто і нам тут жити!Той хто реально щось робить-не вихваляється....

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. дописувач14.12.16, 23:14

      і не поливає брудом інших кандидатів...

      Видалити
  15. Анонім14.12.16, 23:03

    Шановні! Обираємо голову громади із кандидатів,які ще не були при владі. Є з кого брати приклад- вже є ж організовані громади. Робіть висновки, поки не пізно. Вдалого всім вибору!!!

    ВідповістиВидалити
  16. Аліна15.12.16, 18:35

    Два кандидата давно люблять друг друга. Вони не можуть в дверях розминутися.Я думаю що тут є інтрига. Може нашару проскочити хтось третій бо від двох перших вже тошнить, все у них ну так добре що хочеться щось кислішого і солонішого.В сім"ї так само ну все добре а очима ловиш якогось іншого неординарного красавчика і ...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Марко15.12.16, 22:59

      Може тебе тошнить і тягне на кисле зовсім не від кандидатів, ти б на УЗІ сходив, бо коли часто "очима ловиш якогось іншого неординарного красавчика" то всяке може бути...

      Видалити
  17. Дописувач15.12.16, 19:49

    Не про любов іде мова,і не про красавчика!Ми живемо реальністю,люди добрі схаменіться,а інакше в цьому дурдомі будемо жити ще п'ять років!Нам замилюють очі марафетами,а самі творять що хочуть...

    ВідповістиВидалити