05 травня 2016

У Баранівському районі рятувальники провели профілактичні рейди в лісових масивах


З початку 2016 року в екосистемах Житомирщини внаслідок необережного поводження з вогнем сталося 66 випадків загорянь. Стабілізувати ситуацію не втомлюються рятувальники.

Зокрема, 4 травня, з метою попередження виникнення пожеж працівники Управління ДСНС України у Житомирській області провели профілактичні рейди в лісових масивах Андрушівського та Баранівського районів.

Рятувальники нагадували громадянам про необхідність дотримуватися правил безпечного відпочинку, роз’яснювали їм вимоги пожежної безпеки у лісі та роздавали листівки з застережливою інформацією. Спілкуючись з населенням рятувальники закликали не розводити вогнище біля сухостою, обгороджувати та розчищати місце розпалення багаття.

Баранівські рятувальники звертаються до громадян із закликом бути вкрай обережними під час відвідування лісів. Адже найменша іскра з вихлопної труби автомобіля, не загашений недопалок, багаття, покинуте без нагляду, можуть спричинити велику біду.

Місце відпочинку після себе потрібно прибрати, адже залишені на сонці скляні пляшки здатні спрацювати як запалювальні лінзи. Крім того, забороняється палити, кидати у лісі, на відкритих територіях, на узбіччях автодоріг непогашені сірники та недопалки.


фото прес-служби У ДСНС у Житомирській області

Немає коментарів:

Дописати коментар