10 травня 2016

У Баранівці відзначили День перемоги над нацизмом у Європі


Ранок 9 травня у Баранівці розпочався з урочистої ходи ветеранів та трудових колективів міста від будівлі райдержадміністрації до площі Волі. Після чого відбувся урочистий мітинг з нагоди відзначення 71-ї річниці Дня перемоги над нацизмом у Європі.

Головними в цей день були ветерани Другої світової війни. Вітаючи їх, міський голова Анатолій Душко зазначив, що у нашому місті проживає 18 учасників бойових дій 1941-1945 років. Найстаршому з них виповнилося 99 років, наймолодшому - 86.

Після промови міського голови Анатолія Душка, голови Баранівської райдержадміністрації Миколи Вельчинського, депутата Житомирської обласної ради Наталії Кокітко, голови районної спілки воїнів-інтернаціоналістів Івана Цимбалюка та представників духовенства присутні вшанували пам'ять загиблих і полеглих за Україну хвилиною мовчання.

Після чого відбулася церемонія покладання квітів до братської могили радянських воїнів і пам'ятних знаків: воїнам-афганцям, героям Небесної сотні та героям УПА.

По закінченні мітингу всі бажаючі продовжили святкування у міському парку, де на них чекали: святковий концерт, солдатська каша, дитячі атракціони, футбол та дискотека.

Нагадаємо, на святкування Дня Перемоги міськвиконком виділив 10 995 грн.









повну версію відео дивіться тут, фоторепортаж - тут

25 коментарів:

  1. Анатолій11.05.16, 07:53

    Якщо все духовенство то все, фото №2, чому ж проігнорували настоятеля Української Православної церкви Київського Патріархату,чому і його не запросили до слова,адже він був присутній серед людей. Отак і керівники району ,і отець рома ,хочуть щоб було возєднання церков в Баранівському районі,давайте і далі породжуйте розбрат ,в угоду кацапстана,і Толіна промова тому доказ. А ба-ра-ни в ча-нах все ковтають ,і приймають за належне.

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім11.05.16, 09:33

    Можливо мерія й не запрошувала настоятеля УПЦ КП. То на її совісті. Але благочинний УПЦ КП о.Миколай, як і решта керівників місцевих релігійних конфесій, був запрошений на свято районною владою. На жаль, о.Миколай з невідомих причин не прибув у визначений час і не брав участі в урочистій ході. Можливо, він потім і приєднався до учасників мітингу, але не повідомив про це ні ведучих, ні організаторів. Решта представників церков не проігнорували запрошення, пройшлися з усіма в урочистій ході до майдану Волі і потім привітали учасників свята. Так що не треба в усьому звинувачувати тільки владу. Хто хотів привітати християн, той прийшов і привітав. Жодному священику не було відмовлено в наданні привітального слова.

    ВідповістиВидалити
  3. Правда11.05.16, 10:51

    Добре, що це свято ще проводять. Це наша iсторiя. Ветеранiв вже зовсiм мало. Пам"ятаю як у 10 рядiв по обидвi сторони лавочки стояли. А зараз лише 2...

    ВідповістиВидалити
  4. До Вашого відому, пане Анатолію, настоятеля Української Православної церкви Київського Патріархату також запрошували в президію. Чому він відмовився йти і виступати це питання можете задати йому особисто. На всі офіційні заходи постійно запрошується духовенство міста. Позиція керівництва району була і залишається незмінною: "Кожен має право на свободу світогляду і віросповідання. Це право включає свободу сповідувати будь-яку релігію або не сповідувати ніякої, безперешкодно відправляти одноособово чи колективно релігійні культи і ритуальні обряди, вести релігійну діяльність.
    Здійснення цього права може бути обмежене законом лише в інтересах охорони громадського порядку, здоров'я і моральності населення або захисту прав і свобод інших людей.
    Церква і релігійні організації в Україні відокремлені від держави, а школа - від церкви. Жодна релігія не може бути визнана державою як обов'язкова" (с.35 Конституції України).
    Тому не потрібно Вам породжувати розбрат і писати образи на сайті. Слава Україні!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім12.05.16, 07:01

      Можливо о. Миколай не мав великого натхнення стояти поряд із зрадниками всього українського в УКРАЇНІ , і прославляння ідеології мацковії ...

      Видалити
  5. Анонім11.05.16, 11:05

    А як вам емоційний виступ директора міського будинку культури на початку концерту на стадіоні, який насмішкувато заявив про те, що йому районна влада "дала настанови" по можливості не використовувати в концерті пісень РОСІЙСЬКОЮ мовою?! Ще й провів таке собі соцопитування серед глядачів, чи треба, щоб звучали "Смуглянка" чи "День Победы" на святі!!! Якщо врахувати, що Мінкультом офіційно заборонено використання в Україні фонограм пісень Йосипа Кобзона, так як той відкрито підтримує ДНР і вже не один раз там виступав перед сепарами, а "День Победы" - візитна картка цього продажного співака, то про що ще можна говорити, про який патріотизм мерії і її підрозділів? Хоч мер і відносить себе до українських патріотів (УКРОПів), але то тільки гра на публіку. Його вчинки і дії його підлеглих підтверджують зовсім інше: відстоювання московської церкви, проросійської культури і повне ігнорування всього українського! Але що можна вимагати від посадовця, який замість українських дерунів, картопляників, галушок і вареників робить культ з російських млинців???

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. теж анонім12.05.16, 00:20

      В Укропі якраз і зібралося все те, що не тоне, починаючи з лукавого Бєні та "великомученика" Корбана і закінчуючи отакими сільськими муфлонами, як ось ці наші "патріоти". Йому і грати нікого не треба, там всі такі, і він серед них далеко не найгірший, бо надто мізерний.

      Видалити
    2. Анонім13.05.16, 14:27

      "День победы "- це пiсня Л. Лещенка. I гiмн ветеранiв ВВВ. До чого тут Кобзон i ДНР?

      Видалити
    3. Анонім14.05.16, 16:47

      Колись її співав Лещенко, але на концерті в ДНР виконував Кобзон.

      Видалити
  6. Анонім12.05.16, 17:22

    Люди добрі! Україна два роки відбивається від російського агресора, уже 11 накших земляків забрала ця неоголошена війна (+ один зниклий безвісти), а ми "святкуємо" як під копірку Путіна...Невже не можна було хоч щось змінити у цьому заїждженому сценарії, який повторюється із року в рік?! 8 травня як День пам'яті і примирення, який відзначає весь цивілізований світ, ми проігнорували, натомість "песни и пляски" на кістках мільйонів загиблих... Скільки ж можна "плясать", 71 рік минув??? І як апофеоз неповаги до загиблих - молодіжна дискотека. Чому це вчить нашу молодь? Вони танцювали в цей день, бо залибло більше 50 млн людей в усьому світі, чи танцювали на честь того, що 71 рік тому один тоталітарний режим переміг інший, нічим не кращий?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Петро Жайворонок12.05.16, 22:59

      Влада в районі у нас проросійська і це демонструють відкрито і зухвало наші чинуші в угоду ВВ

      Видалити
    2. Анонім13.05.16, 14:19

      А чому в районі? Кашу на стадіоні хто роздавав? Концертну програму та "соцопитування" по російському репертуару хто проводив? Дискотеку молодіжну хто організовував? Хіба не міський будинок культури та мер?

      Видалити
    3. Анонім13.05.16, 14:25

      До чого тут чинуші району, коли організатор усього цього - мерія?

      Видалити
    4. Анонім13.05.16, 14:29

      це не копiрка , а дань пам"ятi.

      Видалити
  7. Анонім13.05.16, 06:53

    У мене питання, чим відрізнається це святкування від святкувань у 2015,14,13...? Все одне і теж саме, навіть не хочеться йти. Може варто вже щось змінювати? Я маю на увазі не парад і покладання квітів, а про стандарт-концерт, кашу в бочці і надувний батут.

    ВідповістиВидалити
  8. Анонім13.05.16, 07:17

    Треба було ще районному керівництву закупити полосаті стрічечки, і всім хто прийшов роздати, ото вже бу ло би 100% святечко рашки...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім13.05.16, 14:20

      Районне керівництво тут ні до чого. Усе організувала мерія. От хай і чіпляє собі колорадські стрічки.

      Видалити
    2. Анонім13.05.16, 20:50

      а районне керівництво воно у нас зовсім ні до чого, то нахрін воно в районі, тільки ходити і клишати по центру,від рда до своїх магазинів... работяги ,в декого з рда уже скоро виросте третє підгарля (тобто борода).

      Видалити
    3. Анонім13.05.16, 22:13

      У декого з керівництва будинку культури теж не менше підгарля. Але ще ніхто цього керівника в будинку культури й не бачив. Получає премії по 2000 тисячі і взагалі не ходить на роботу в БК. А нащо???

      Видалити
  9. Ту-Ку-Мсе13.05.16, 15:51

    Вова Вітюк під час майдану з екрану ТВ підтримував Яня а тут на тобі з прапором України символізує державність . Це гарне доповнення до "Золотої Айви"(пані Ошатюк).Радуйтесь російські ізувіри - і прапор червоний і попи ваші все під контролем Кремля .

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім13.05.16, 17:54

      Публічне використання, у тому числі під час відзначення будь-яких державних свят, будь-яких зображень, копій, включаючи офіційні копії Прапору Перемоги є пропагандою комуністичного тоталітарного режиму та заборонено законом.

      Видалити
    2. Правда13.05.16, 21:30

      Хочеш почитати клоунiв - читай Блогспот. Як так можна все перекрутити?! Вашу б енергiйнiсть, та "красномовнiсть" та й в потрiбне русло.

      Видалити
    3. Анонім13.05.16, 22:16

      Хто б тебе дурня ще почув з твоєю "правдою", якби не цей блогспот? Іди читай опуси мерії про передаровані ветеранам продуктові набори від благодійного фонду і радуйся. Або слово полісся, там взагалі все настільки радужно, що місто прямо цвіте і пахне, влада найкраща, а всі люди живуть у шоколаді.

      Видалити
    4. абвер14.05.16, 09:02

      вова вова а я думав що ти чоткий пацан, а ти запроданець чоткий , затаївшийся шпійон, який буде працювать на кацапстан...

      Видалити
  10. Анонім13.05.16, 20:44

    ех барани ,барани вас тільки можна їсти ,а так ви нічого не годні зробити , всі із-за вугла будуть подивлятися, і думає що він за вуглом розумніщий ....

    ВідповістиВидалити