22 квітня 2016

Хмельницькі екологи вважають, що оголошувати надзвичайну ситуацію не було потреби


Хмельницькі екологи вважають, що оголошувати надзвичайну ситуацію на Житомирщині не було потреби, оскільки забруднюючі речовини не перевищують норму у 100 разів і не такі вже й шкідливі.

Про це повідомліє сайт Житомирської облдержадміністрації.

22 квітня у Києві екологи та представники влади обговорювали ситуацію із забрудненням річок Случ та Хомора Баранівського району.

Круглий стіл щодо напрацювання спільних рішень та запобігання виникнення нових негативних наслідків пройшов під головуванням Андрія Заїки, начальника Державної екологічної інспекції України, за участю начальника управління екології та природних ресурсів Вадима Войцешука, першого заступник начальника Державної екологічної інспекції у Житомирській області Руслана Антонюка, народних депутатів України, представників громадських екологічних організацій та обласних екоінспекцій.

Нагадаємо, 19 квітня оголошено надзвичайну ситуацію природного характеру об'єктового рівня за кодом 20736 - НС, що виникла через масову загибель риби, молюсків, водної рослинності та інших водних організмів на площі водної поверхні понад 1 кв.км.

Проте, на думку представників екологічної інспекції Хмельницької області, оголошувати надзвичайну ситуацію не було потреби. Свою позицію вони мотивують тим, що забруднюючі речовини у воді не такі вже й шкідливі та не перевищують норму у 100 разів.

У свою чергу представники Житомирщини запросили хмельницьких колег особисто відвідати забруднене місце та переконатися у масовій загибелі біологічних ресурсів річок від «нешкідливих речовин». Тим часом ситуацією зацікавилися народні депутати Житомирщини та запланували відвідати місце надзвичайної ситуації.

У результаті обговорення надходили пропозиції щодо створення робочої групи для проведення обстежень у наступному кварталі. За словами Вадима Войцешука, штаб створено, а перевірки проводитимуться в межах відкритого кримінального провадження вже через декілька днів, без відтягування на місяці.

Нагадаємо, на Понінківській картонно-паперовій фабриці створили робочу групу для детального вивчення ситуації із забрудненням річки Случ та її притоки - річки Хомори.

7 коментарів:

  1. Потрібно було пригтстити тих "єкалогів" чаєм із Случі...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім23.04.16, 21:21

      Або запропонувати скупатися!!!!Інтересно як би змінилася їхня позиція!!!!!!

      Видалити
  2. А не пішли б вони на..... Воду в річці сук....проплачені

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім24.04.16, 09:29

    Цікаво, а яка це має бути норма забруднення водойми ? Гадаю це та норма, яка відповідає нормальному функціонуванню водноі екосистеми, а не перевищувати якихось прдуманих "100" разів. Це можливо тільки у нашій державі, яка скоро перетвориться на помийну яму. Видно комусь, хто проводив обстеження, заплатили жирного хабара.. Тепер, грошики в кармані, на все можна закрити очі, звичайно ж..А всі решта людей, іхні діти хай купаються в річці літом, хай ловлять рибу..якась хімічна речовина буде потупово отруювати, викликати мутаціі, онкозахворювання.. Той що, це ж у простих людей..,а не в тих кому регулярно хабарі за таке носять..

    ВідповістиВидалити
  4. Анонім24.04.16, 09:31

    Якщо рвоне Хмельницька АЕС я поаплодую і скажу нічого страшного не відбулося...Скотам скотяче...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім28.04.16, 08:09

      от дурненьке, якщо рвана вистачить для всіх ...

      Видалити