19 квітня 2016

Голова Житомирської ОДА звернувся до мешканців з приводу надзвичайної ситуації


Голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський звернувся до мешканців Баранівського району з проханням максимально обмежити перебування біля річок Случ та Хомора.

Про це йдеться у зверненні Сергія Машковського, опублікованому на сайті Житомирської облдержадміністрації.

"Шановні жителі Житомирщини!

У зв’язку з ситуацією, що склалася у Баранівському районі - забруднення хімічними речовинами річок Случ та Хомора - в оперативниму порядку на місце виїхала робочої група.

Враховуючи зовнішні ознаки та наслідки цієї події, Управлінням ДСНС в області оголошено надзвичайну ситуацію природного характеру об'єктового рівня за кодом 10736 - НС, пов'язана з інфекційним захворюванням риб невизначеної етіології (код ознаки 2.38 - випадок масової загибелі водних біоресурсів: риби, молюсків, водної рослинності та інших водних організмів) на площі водної поверхні понад 1 кв.км.

Прошу жителів Баранівського району максимально обмежити перебування біля річок Случ та Хомора. Категорично забороняється використовувати для будь-яких потреб воду з річок, напувати тварин, споживати в їжу рибу.

Відповідними службами проводиться знезараження та заходи з недопущення поширення забруднення на інші території", - йдеться у зверненні.

Нагадаємо, 18 квітня в облдержадміністрації відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з приводу наслідків забруднення річок Хомора та Случ.

8 коментарів:

  1. Анонім20.04.16, 15:57

    Чого він допустив таке. Він що не знав про початок біди? Бездіяльність. Роботою треба чиновнику займатися щодня. Побачимо далі його кроки до повного відшкодування збиків винними особами або субєктами. Але, ...

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім20.04.16, 16:11

    Нарешті. А скажіть мені, коли ви тут бачили губернатора? Він що вночі сюди приїзжає. Може його тут і не зовсім не було. Правильно - чого сюди їхати, тут проблем немає. І не буде як будуть такі чини.

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім20.04.16, 16:36

    Поки дехто розводив тут теревені й організовував міжгалактичні конференції, на вимогу адміністрації спеціалістами екологічної лабораторії був зроблений аналіз води у Случі й Хоморі. Саме за результатами цього аналізу й було відкрито кримінальне провадження та оголошено надзвичайну ситуацію, бо розслідування можна проводити тільки по факту, а не за чутками й припущеннями, навіть якщо вони й правдиві!

    ВідповістиВидалити
  4. Тетяна20.04.16, 21:03

    А чому біля річки ніде немає попереджувальних табличок,хіба так важко поставити

    ВідповістиВидалити
  5. Анонім22.04.16, 14:57

    Що сам Машковський зробив як губернатор, щоб усунути наслідки катастрофи? Місцева влада рве з під себе, а губернаторія грає в баби цюці. Де їхня робота? Кого посадили, хто буде сачком чистити дно від клею? Полонці? Сюди їх. Понінківці - давай, чи Миропольці? Чи знову ми своїм носом вихлібаїмо, коли будимо ниряти влітку.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім26.04.16, 09:06

      На Хмельниччині є свій губернатор, і тільки він може сприяти в порушенні кримінального провадження по факту забруднення території Хмельниччини. Але ж хмельницькі екологи кажуть, що забруднення є недостатнім для оголошення надзвичайної ситуації, а тому й їхній губернатор мовчить. Де хмельницькі активісти? Чому вони мовчать? Чому не б*ють на сполох? Хомора ж мертва!

      Видалити
  6. Анонім25.04.16, 13:11

    Тут Хіміч підрядився. Ми області десь ... Аналізи води інститути роблять.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім26.04.16, 09:19

      Підрядився не тільки Хіміч. То Вельчинський призначив його керівником штабу як свого заступника, який координує санітарно-екологічний стан району. А наукову установу для проведення аналізу шукали районні й обласні установи й організації. Знайшли цю наукову установу працівники Баранівської СЕС. Гроші на проведення аналізу виділили з районного бюджету. Область також пообіцяла допомогти. Так що певні зрушення в розгляді даного питання - це спільна заслуга багатьох керівників. Але поки що це лише перший крок до розв*язання величезної проблеми, яка нависла над районом. Головне - усунути наслідки катастрофи. А тут проблем - не злічити! Навіть якщо буде зроблена документація, знайдеться підрядник, то куди складувати цю невідому клейову речовину? Мер тільки кричить про проблему, але до цього часу в місті немає скотомогильника, куди можна було б звозити мертву рибу та інших тварин. А це ж прямі повноваження мерії! Що вже говорити про виділення місця для знешкодження клейової речовини! Уже настав час працювати, а в нас тільки теревені розводять!

      Видалити