16 січня 2016

У Баранівці під час благодійного вечора колядок зібрали більше 7 тисяч гривень


13 січня у міському Будинку культури ім. А. Пашкевича відбувся благодійний різдвяний вечір колядок, під час якого зібрали 7 103 грн для допомоги дітям-сиротам та дітям воїнів, які загинули в зоні АТО.

Благодійні вечори колядок, які нині тривають у районах Житомирщини, започатковані церквою з метою допомоги дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування та дітям воїнів, загиблих у зоні проведення АТО.

Усіх присутніх зі святами привітали благочинний Баранівського округу Української православної церкви Московського патріархату отець Роман, представник Житомирської єпархії УПЦ МП отець Богдан та міський голова Анатолій Душко.

На сцені колядували прихожани православних храмів Баранівки, Глибочка, Довбиша, Кам’яного Броду, Мокрого, Рогачева, Суємців та Хижівки. Також своїми виступами глядачів порадували артисти міського Будинку культури та хор Баранівської школи мистецтв.

Під час концертної програми було зібрано 7 103 грн. Ці кошти мають використати для оздоровлення дітей-сиріт та дітей військовослужбовців, які загинули в зоні АТО.















фото Світлани Кіндрук

29 коментарів:

  1. Маруся Чурай16.01.16, 18:57

    А ось і нутро нашої районної влади. Відкрито і знахабніло сидять з московськими попами. Стидатися тай годі,але для звітності кураторам треба -КДБ працює в провіреному стилі.В одному кубельці всі зібралися-по родинному.Молімося нашою мовою щоб цих "таварищей" нагородили чумуйданами для дороги Масква . Люди схаменіться!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім16.01.16, 19:51

      Це ти певно той писака, що гнав на журналістів про вибірковість у подачі новин. Тепер зрозуміло. Дуже кортіло висловитись на московський патріархат погавкати, да? А між іншим, Московський патріархат організовує ці вечори колядок вже не один рік. Ше до Майдану і війни на Сході. Таке враження, шо деякі коментатори цю тему навмисне розхитують... Людино, схаменися!

      Видалити
    2. Анонім16.01.16, 20:16

      Почалося... Хочу запитати у першого кментатора, Московським патріархатом справа ж то добра зроблена! То чого ти так репетуєш? Схоже точно, що питання навмисне розхитують. І також питання, а що ж Київський патріархат нічого не робить? Чого не збирає гроші для дітей чи ще що-небудь корисне? Все що я чув про їхню діяльність, це те, що вони віджали чергову церкву.

      Видалити
    3. Олеже! Май силу підписуватись своїм іменем, бо Маруся якось вже так по буденному

      Видалити
    4. Буденний16.01.16, 23:31

      Зірка антимайдану, наша славна Золота Айва в колі однодумців, та ще й нові обличчя додались. До чого б то?

      Видалити
    5. Анонім17.01.16, 10:55

      Так, буденний, тобi цього аж нiяк не зрозумiти! Головна задача заходу-це збереження укр традицiй, та благочиннiсть.I результат досягнений. А убогi буденнi нехай далi думку гадають : "до чого ж це...?"

      Видалити
    6. Семен17.01.16, 23:17

      "Головна задача" для кирилівців - не випустити Україну із своїх "братніх" обіймів, а все решта від лукавого.

      Видалити
    7. Баранівський18.01.16, 13:05

      Читай акт про відлучення від церкви. (Самозванців нам не треба)
      "Освященный Архиерейский Собор имел суждение об антицерковной деятельности монаха Филарета (Денисенко). лишенного всех степеней священства Судебным деянием Архиерейского Собора от 11 июня 1992 года и предупрежденного Архиерейским Собором 1994 года о том, что "в случае продолжения… бесчинства он будет отлучен от Церкви через анафематствование".

      Освященный Архиерейский Собор вынужден ныне со скорбью констатировать, что монах Филарет не внял обращенному к нему от лица Матери-Церкви призыву к покаянию и продолжал в межсоборный период раскольническую деятельность, которую он простер за пределы Русской Православной Церкви, содействуя углублению раскола в братской Болгарской Православной Церкви и принимая в общение раскольников из других Поместных православных Церквей; преступно пренебрегая обоснованным прещением со стороны законной церковной власти - лишением сана, он продолжал совершать святотатственные "богослужения", в том числе и кощунственные лжехиротонии; не имея священного сана, монах Филарет, к соблазну многих, дерзнул наименовать себя "патриархом Киевским и всея Руси-Украины", в то время как древнюю Киевскую кафедру правомерно занимает канонический Предстоятель Украинской Православной Церкви в сане митрополита; монах Филарет не прекратил возводить хулы на епископат, духовенство и верных чад Украинской Православной Церкви, пребывающей в каноническом общении с Русской Православной Церковью и через нее со всей Вселенской Православной Церковью, продолжая наносить своими преступными деяниями урон Православию на Украине.

      Ввиду вышесказанного Освященный Архиерейский Собор на основании 28 Апостольского правила, гласящего: "Аще кто епископ, или пресвитер, или диакон, праведно за явныя вины изверженный, дерзнет коснутися служения, некогда ему порученнаго, таковый совсем да отсечется от Церкви", - а также правил Сардикийского Собора 14-го, Антиохийского Собора 4-гр, святого Василия Великого 88-го, единогласно определяет:

      Отлучить монаха Филарета (Михаила Антоновича Денисенко)
      от Церкви Христовой.
      Да будет он анафема пред всем народом."

      Видалити
    8. Анонім18.01.16, 15:00

      Уйдя в раскол в 1448 году, Православная Церковь Московии была предана анафеме, и лишь в 1589 году, через 151 год, купила каноничность за соболя и червонцы, под принуждением из- за угрозы смерти Эремия подписал "каноничность", за что по возвращении в Константинополь был разжалован. Затем последовала анексия киевской епархии, уничтожение РПЦ царями, возрождение Сталиным в виде церкви-донощика. До сих пор в Томосе Украина не входит в каноническую территорию РПЦ. Так что пора вернуть украденное: здесь Филарет на привильном пути, тем более, что Почаев греко-католики строили, а Печерскую Лавру больше всех Мазепа, преданный анафеме московскими попами.

      Видалити
  2. Анонім16.01.16, 20:28

    "Віджали"???? хай буде так, але тут слід зазначити, що МП активно підтримує сепарів і хто зна, куди підуть ті зібрані кошти?????

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Баранівський18.01.16, 12:57

      Якщо ти, Анонім16.01.16, 20:28, вважаєш, що МП підтримує сепарів, то хотів би я побачити з якої сторони фронту ти будеш . А може тобі вже зробили довідку щоб відцарапитися від армії ?

      Видалити
    2. Анонім18.01.16, 17:27

      Пане Баранівський, "довідку щоб відцарапитися від армії" роблять лише тим, хто сидить у верхах, а ми - народ простий і те, що твориться на фронті - знаю не із ЗМІ!!!!!!

      Видалити
  3. Анонім16.01.16, 21:58

    Бог-один! I не гаркайтесь тут. А то на собак схожi! Блага справа зроблена. Треба подякувати усiм хто прийняв участь у проведеннi та органiзацii цьому заходy , досить не маленька цифра, як для нашого невеличкого мiстечка.

    ВідповістиВидалити
  4. Ким Чуб Ін17.01.16, 00:35

    От свора кацапська кинулась на захист системи одурманювання людей . Знову маскуєтесь, тепер під патріотів? Ну все красиво : московські попи - мер - районні бонзи ну і як без Надії Богданівни. Верной дорогой идете таварищи !

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім17.01.16, 10:46

      Звичайно вiрною. В Укрaiнi вiльне вiросповiдyвання. I Богданiвна , як завжди-на висотi-це факт! Так що не розплескуй тут жовч свою. А то так i захлинутися можна.

      Видалити
    2. Анонім18.01.16, 12:44

      На цей раз захід дійсно був патріотичним, як ніколи, бо на ньому чи не вперше за всю історію подібних Вечорів колядок у Баранівці майже всі пісні звучали українською мовою, навіть був вертеп з Меланкою, Козою і т.п. Це ж добре, коли на сцені оживають прадавні українські обряди! Тільки прихожани з Хижівки виконали одну православну російську колядку. Але то були бабусі поважного віку і вони вже давно так прославляють Різдво Ісуса. Упродовж усього вечора згадували в різдвяних колядках Україну, звучали слова про свободу й незалежність. Районне керівництво, як і всі решта глядачів, тільки спостерігали за концертом і не переривали його своїми виступами. Мабуть так і треба, бо церква все таки відокремлена від держави. Хотілося б, щоб ініціаторами подібних заходів були й інші релігійні конфесії. Тоді може було б менше злоби й ненависті. Забудьмо про все погане, бо сьогодні - Святвечір напередодні Хрещення Господнього! Христос хрещається!!!

      Видалити
    3. Володимир18.01.16, 12:54

      А ти Ким Чуб Ін17.01.16, 00:35, яке ім"я собі взяв: китайське, в"єтнамське, чи північно-корейське - де панує диктат ?

      Видалити
  5. Володимир18.01.16, 12:51

    Марусе, хоча ти й підписуєшся українським прізвищем, але в руках держиш меча , а не хлібину.
    Ти хоч раз побувала в церкві ? Ти хоч раз поставила свічку за померлих і за загинувших у війні? Твоя позиція не відрізняється від позиції атеїстів 50-80 років.
    Що ти, взагалі, знаєш про Бога, а може ти перебуваєш в турчиновській секті, де Бога взагалі не згадують, а живуть по принципу "я нікого не чіпаю, то і мене не чіпайте"- згадай окупацію Криму.
    А , взагалі, я хочу побажати тобі мирного неба, надії, розуміння і Божої благодаті.
    Лише тоді, коли УПЦ КП визнають у світі і дозволять відщепенцю Філарету правити Божу службу, після цього можна буде говорити про "нашу мову". До речі, у церкві правиться не московською мовою, а старословянською, яка стала праматір"ю українській та російській мовам

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Володя, Бог його знає, може і так. Хто нам це пояснює? Але я більш схильний на дулю Москві. І розумію людьцьку реакцію. Якщо так піде далі ми побачимо як москалів будуть дрином просто гнати. і залишать тільки Валеру Ланового бо він діпломат і нормальні сини у нього. Отець Валерій вертайся в Баранівку. Молись на староруські. Так піде.

      Видалити
    2. Анонім19.01.16, 12:51

      Навіть католики в Україні моляться українською, не говорячи вже про протестантські течії. А церковно-слов'янська мова є швидше староболгарською, ніж старослов'янською і ніколи не була праматір'ю української і російської мов. "Слово о полку Ігоревім", написане давньоруською мовою, як і давні обрядові пісні, є підтвердженням цього факту. Про те, що потрібно молитися своєю мовою, написав ще апостол Павло дві тисячі років тому. Думаю, що з апостолами не треба сперечатися, бо то були мудрі люди.

      Видалити
  6. Зробили добру справу, допомогли дітям. А що за цим стоїть? Ці діти можуть зараз взяти гроші - вони малі, а подорослішають, пройде час, вони до смерті не забудуть, що їхній Батько - Герой від руської, від московської кулі загинув. І що далі? Так з цього і почалось на сході. І до чого воно привело. Тому мало патріотів, їх практично нема. Вибори.

    ВідповістиВидалити
  7. Анонім18.01.16, 14:48

    Ну не дуріть себе. Людям хтось забороняє піти на колядки? Ні! Чи баптіст, чи дідкіст. Мова йде за наших місцевих Турчинових. Треба признати - вони з Москов. Кійова у них - пас. І причому вся, вся влада - сільрада, виконком і намісник президента.

    ВідповістиВидалити
  8. Анонім18.01.16, 15:12

    А де АТОшніки? Хай би хоть один прийшов! Зовсім не поважають Руську церкву і владу. А така сила!!!! О.

    ВідповістиВидалити
  9. Анонім18.01.16, 16:06

    Нігадяї. Що робить влада це правильно.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім19.01.16, 20:49

      ібо владу, як казав Душко, дає Бог

      Видалити
    2. Анонім20.01.16, 12:41

      Видно, місто дуже грішне, коли Бог прислав сюди таку владу.

      Видалити
    3. Анонім20.01.16, 20:29

      барані в чани ...

      Видалити
  10. Семен20.01.16, 19:41

    Маєм владу яку заслуговуємо. Видно Бог знає за що карає нас. Пробачте за відвертість.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Семен21.01.16, 00:36

      Всьому свій час. А ти підписуйся своїм іменем, і не треба вибачатись на кожному кроці, це погана звичка, друже.

      Видалити