10 грудня 2015

Баранівська райдержадміністрація відзвітувала про стан тваринницької галузі району


Станом на 1 листопада в агроформуваннях Баранівського району поголів'я великої рогатої худоби збільшилось на 412 голів і становить 2748 голів, що в порівнянні з минулим роком складає 117,6 %.

Про це повідомляє сайт Баранівської райдержадміністрації.

"Станом на 1 листопада в агроформуваннях Баранівського району утримується 2748 голів великої рогатої худоби, в тому числі корів - 1092 голови. В порівнянні з минулим роком поголів’я ВРХ збільшилось на 412 голів, що становить 117,6 % до відповідного періоду минулого року", - йдеться у повідомленні.

Як зазначено у повідомленні, позитивна динаміка галузі спостерігається також і щодо валового виробництва молока та вирощування м`яса.

"Збільшилось валове виробництво молока: за 10 місяців отримано 4802 т молока, або 121,5 % до рівня минулого року. За 10 місяців вирощено великої рогатої худоби у живій масі 3116 ц., що становить 123,7 % виконання показника минулого року. З початку року народилось 972 голів телят (76 телят на 100 корів)", - повідомляють на сайті РДА.

До зимово-стійлового періоду в Баранівському районі підготовлено 19 приміщень:
10 корівників, 3 телятники, 2 приміщення для відгодівлі ВРХ, 2 приміщення для утримання нетелей та телиць парувального віку, 1 приміщення для утримання ремонтних телиць та 1 приміщення для утримання свиней.

Всі 19 тваринницьких приміщень забезпечені електро- та водопостачанням. На підприємствах ТОВ «МиРославель-Агро», ТОВ «Агровест Груп» та ФСГ «Мрія» встановленні котли для підігріву води. ТОВ «Агровест Груп» та ТОВ «МиРославель-Агро» забезпечують додатковий обігрів побутових приміщень та доїльних залів. На випадок відключення від електромережі ТОВ «Агровест Груп» та ТОВ «МиРославель-Агро» мають у наявності дизельні станції: типу SDMO марки J165К - 1 шт., типу SDMO марки J88K - 1 шт., ПСП ім. Шевченка та ФСГ «Мрія» здійснююють доїння за допомогою вакуум-установки, що проводиться в дію валом відбору потужності трактора.

По сільськогосподарських підприємствах у структурі посівних площ кормові культури займали площу 2278 га, (що становить 17% від загальних посівних площ), в тому числі кукурудза на силос – 434 га, багаторічні трави – 1472 га та однорічні трави – 372 га.

Сільськогосподарськими підприємствами району заготовлено кормів: сіна – 860 тонн (104% до плану), сінажу – 13310 тонн (100%), силосу – 8640 тонн (82%), зернофуражу – 1500 тонн (100%), соломи – 1550 тонни (207%). Загальна кількість кормів у перерахунку на кормові одиниці становить 66110 центнерів кормових одиниць, що становить 30,6 ц корм. од. на 1 умовну голову (при потребі 26 ц корм. од.).

Районною програмою розвитку агропромислового комплексу в галузі рослинництва передбачалося щорічне фінансування:

  • за напрямком кормовиробництва - 10 тис. грн,
  • придбання елітного насіння озимої та ярої пшениці - 15 тис. грн,
  • придбання насіння картоплі - 10 тис. грн.

Кошти з бюджету в 2015 році не виділялися. Елітне насіння пшениці та картоплі господарства закуповували тільки за власні кошти.

Протягом дії Програми розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2011-2015 роки, затвердженої рішенням облради від 17 березня 2011 року за №148, в 2015 році для Баранівського району були виділені кошти на здешевлення вартості цукру для годівлі бджіл. Субвенція спрямовувалась на здешевлення до половини вартості закупленого цукру для годівлі бджіл у розрахунку 5 кг на сім’ю при вартості придбання 8 грн. за 1 кг юридичними та фізичними особами, які утримували на пасіках 20 і більше бджолосімей станом на 1 січня 2015 року. У нашому районі згідно погосподарських книг 20 та більше бджолосімей утримують 43 фізичні особи, до районної комісії подали документи 37 фізичних осіб, яким в жовтні та листопаді повністю відшкодовані витрати в сумі 24,5 тис. грн.

Згідно пункту 7 «Порядку надання і використання субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам на відшкодування вартості закуплених племінних нетелів та бугаїв-плідників фермерськими господарствами» цієї Програми до районної конкурсної комісії фермерські господарства нашого району не зверталися.

28 жовтня 2015 року Постановою Кабінету Міністрів України № 884 затверджений порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва. Цей Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених Мінагрополітики у державному бюджеті за програмою “Державна підтримка галузі тваринництва”, які спрямовуються суб’єктам господарювання — юридичним особам незалежно від організаційно-­правової форми та форми власності. Бюджетні кошти спрямовуються з метою розвитку галузі тваринництва та підвищення її ефективності суб’єктам господарювання агропромислового комплексу для виплати:

  • часткового відшкодування: вартості закуплених для подальшого відтворення телиць, нетелей, корів вітчизняного походження та племінних телиць, корів молочного, молочно­м’ясного і м’ясного напряму продуктивності, племінних свинок та кнурців (класу “еліта”);
  • відсоткової ставки за банківськими кредитами, залученими у національній валюті, для покриття витрат, пов’язаних із закупівлею молодняку сільськогосподарських тварин, обладнання для тваринницьких ферм і комплексів;
  • вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів, доїльних залів та утворених на кооперативних засадах м’ясопереробних підприємств.

Для виплати часткового відшкодування вартості тварин розпорядники бюджетних коштів нижчого рівня утворюють комісії та затверджують їх склад. Засідання комісії проводяться у міру потреби, а останнє засідання до 15 листопада.

9 коментарів:

  1. Які ми всі раді , що с/г підприємства литвина добре розвиваються..... та отримують субвенції з держ.бюджету......

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. та як завдяки цим підприємствам легко нашим керівникам звітувати про плюсовий стан галузі тваринництва в районі...

      Видалити
  2. Анонім14.12.15, 22:39

    Головне, що держава повертається лицем до сільського товаровиробника. У всьому світі цей бізнес має державну підтримку.

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім15.12.15, 19:35

    Баранівська РДА відзвітувалася????? У неї щось є???? Це все часне!!!!! Пора розігнати всіх там і все!!! раніше хоть щось було- Орловський з Богуславською всіх і самі ганяли по колгоспах, щось крутилось..А зараз все часне- дяді Литвина чи Петі..
    Який зараз штат адміністраціїї і що вони там роблять---нічого..!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Марко15.12.15, 22:44

      Та до чого тут РДА? Ну, скоро їх там не буде, але легше тобі від того не стане. А все колгоспне ти, мабуть, вважав своїм власним? Ти ще Нольду згадай, кажуть, що при ньому теж все жваво крутилось...

      Видалити
  4. Анонім17.12.15, 22:52

    поштовх для розвитку сільського господарства дало те що у 1861 році було скасовано кріпосне право а у 1906 році столипінська реформа селянам дала право розвиватися і як тільки наше село починало розвиватися це за кордоном багатьом не подобалося так у 1914 і 1941роках нас ішли завойовувати а по правді знищувати і фізично і генетично сьогодні технологіі змінилися і наша земля годуе багато краін світу але не нас ми з кожним днем стаемо бідніші а наші батьки діди ті хто будував державу до них повна зневага кого тепер винити інфляцію чи-то корупцію а можливо прийшов час спитати кожного за його добрі справи від горбатого кравчукчи кучманоіда усіх любих друзів сеню парашу яника з азіровим і до низу до останньоі сіліради і поділити кого у резервацію а кого у шахти а е і потреба у спеціалістах латати ями на дорогах і тріщини у реакторах аес яке булоб життя цвітуще ану просипайся завтра уряд принесе нову вимогу мвф або ще якогось хрена не нашоі націі і усім буде добре за що нас покарали отакими ПРОВІДНИКАМИ щоб ми були у вічному рабстві

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім18.12.15, 00:44

      старий поліщук сказав би: "...наплів сім мішків гречаної вовни"

      Видалити
    2. Анонім18.12.15, 15:11

      Хватить плести хармани. Земля в селах належить селянам, і вони на свій розсуд розпоряджаються своїми паями. Інша справа - чи правильно розпоряджаються. Але ніхто з керівництва села, району чи держави не зобовяже Івана, Микиту чи Ганну розпоряджатися землею по-іншому, бо власність захищена Конституцією. Так що селяни самі винні в тому, що вони бідні. Чого бідний? Бо дурний! Чого дурний? Бо бідний, і не може грамотно використати свої права! А рабами люди будуть доти, доки не зрозуміють, що треба вчитися грамоти і освіта - це головне в житті. А в нас дипломи купляють. Тому й бідують, бо викидають гроші на вітер.

      Видалити
    3. Анонім18.12.15, 23:56

      йолопе, селяни і без дипломів мудріші за тебе, просто на своїй землі працювати розучились в колгоспах...

      Видалити