11 грудня 2015

Баранівська прокуратура увійде до складу Новоград-Волинської місцевої прокуратури


З 15 грудня у Житомирській області працюватимуть нові прокурори, кількість прокуратур зменшиться, а прокуратура Баранівського району увійде до складу Новоград-Волинської місцевої прокуратури.

Про це повідомляє сайт Житомир.info

Про реформування органів прокуратури і створення місцевих прокуратур у Житомирській області під час брифінгу 11 грудня розповів начальник відділу роботи з кадрами прокуратури Житомирської області Олександр Башинський.

«На даний час у нас в області існує 23 міські, районні, міжрайонні прокуратури. Замість них буде створено 5 місцевих прокуратур, юрисдикція яких буде розповсюджуватись на ряд адміністративно-територіальних одиниць і ці прокуратури почнуть свою роботу 15 грудня 2015 року», - розповів Олександр Башинський.

Зокрема, будуть створені:
  • Бердичівська місцева прокуратура (місто Бердичів, Бердичівський, Андрушівський, Любарський, Ружинський та Чуднівський райони),
  • Житомирська місцева прокуратура (м. Житомир, Житомирський район),
  • Коростенська місцева прокуратура (м. Коростень, Коростенський, Лугинський, Народицький, Овруцький та Олевський райони),
  • Коростишівська місцева прокуратура (Коростишівський, Брусилівський, Володарсько-Волинський, Малинський, Радомишльський, Попільнянський та Черняхівський райони),
  • Новоград-Волинська місцева прокуратура (місто Новоград-Волинський, Новоград-Волинський, Баранівський, Романівський, Ємільчинський та Червоноармійський райони).


У всіх цих новостворених прокуратурах передбачене введення чотирьох керівних посад: керівник прокуратури, його перший заступник та два заступника.

«Вперше в історії прокуратури України проведено відкритий конкурс на заняття керівних посад у місцевих прокуратурах. До участі у цьому конкурсі допускалися як діючі працівники прокуратури, так і зовнішні кандидати. У нас в області до участі в конкурсі подали заяви 130 чоловік. 70 чоловік – це працівники прокуратури, 60 зовнішніх кандидатів. Конкурс складався з чотирьох етапів: професійне тестування, тестування на загальні здібності, психологічне тестування і співбесіда з конкурсною комісією. Протягом усіх цих чотирьох етапів було забезпечено повну його відкритість, прозорість», - каже Олександр Башинський.

Всі етапи транслювалися в режимі онлайн, а на сайті генпрокуратури створено відповідну сторінку, де розміщені результати конкурсу, рейтингові списки та решта документів.

«Про повну прозорість цієї конкурсної процедури може свідчити також і той факт, що практично половина діючих керівників, які є у нас на даний час в прокуратурі області, за результатами конкурсу не попали до найкращих і на даний час не можуть претендувати на заняття керівних посад в новостворених прокуратурах, а лише на заняття посад рядових працівників», - зазначив Олександр Башинський

Керівники прокуратур будуть призначені 14 грудня і вже наступного дня почнуть роботу новостворені місцеві прокуратури.

1 коментар:

  1. Анонім15.12.15, 09:21

    Вітаю нашу Галину Володимирівну, яка блискуче пройшла всі конкурсні випробування і є претендентом №1 на посаду прокурора Новоград-Волинської місцевої прокуратури! Так тримати!!!!

    ВідповістиВидалити