03 грудня 2015

У Баранівці створили комісію з питань боротьби з браконьєрством на водоймах району


27 листопада у приміщенні райдержадміністрації відбулося перше засідання новоствореної комісії з питань боротьби з браконьєрством на водоймах Баранівського району і, зокрема, річки Случ.

Про це повідомляє сайт Баранівської райдержадміністрації.

Участь у засіданні комісії взяли: міський голова Баранівки Анатолій Душко, його заступник Василь Савчук, головний державний інспектор рибоохорони в Житомирській області Олександр Степанюк, заступник начальника Баранівського відділення Новоград-Волинського відділу поліції Іван Коробенко, начальник Баранівської експлуатаційної дільниці Новоград-Волинського міжрайонного управління водного господарства Микола Ільчук, державний інспектор з навколишнього та природного середовища Житомирської області Сергій Федорчук, начальник управління агропромислового розвитку Віктор Костюк, єгер районної організації Українського товариства мисливців та рибалок Сергій Ночвай.

За словами головного державного інспектора рибоохорони в Житомирській області Олександра Степанюка, крім браконьєрства у вигляді сіток та електровудок, рибу виловлюють таким варварським методом, як «драчування». На його думку, основна проблема своєчасного виявлення правопорушників полягає у тому, що один інспектор обслуговує чотири райони і йому не вистачає коштів на пальне.

У свою чергу державний інспектор з навколишнього та природного середовища Житомирської області Сергій Федорчук зазначив, що серйозну загрозу у питанні забруднення річки Случ становить підприємство сусіднього Полонського району Хмельницької області - «Понінківська картонно-паперова фабрика».

За результатами засідання комісія з питань боротьби з браконьєрством на водоймах району прийняла рішення надіслати звернення до Хмельницької екологічної інспекції з пропозицією провести перевірку підприємств-забруднювачів басейну річки Случ, у тому числі «Понінківську картонно-паперову фабрику», а міський голова Анатолій Душко пообіцяв виділяти з міського бюджету кошти на обслуговування водойм на території Баранівки.

10 коментарів:

  1. Анонім03.12.15, 16:03

    " не вистачає коштів на пальне" - Ви б хоча б в межах міста їх порозганяли, в основному дрочать біля нового моста майже цілодобово. Чи туди теж пального не вистачає? Просто Вам потрібно збиратись біля річки а не в теплих кабінетах. Викладіть інформацію скільки за цілий рік виявлено та притягнуто до відповідальності браконьєрів

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім03.12.15, 16:57

      Підтримую! Дуже слушний коментар-зауваження! Особливо другу його частину!

      Видалити
  2. Анонім03.12.15, 16:24

    Які можуть бути показники як в суботу та неділю нема куди закинути вудочку!На кожній ямі від Баранівки до Мареівки драчами видерають все що можна і не тільки ними а сітками по руслу через кожні 6 м!так як дамби нема рівень води малий от і маєм що маєм!!!!!!!незабаром крім верховоди нічого небуде!!!!!!!

    ВідповістиВидалити
  3. Був колись так званий контроль. Егерська служба. Ще в часи Лобозінського. Був ще живий Борис Еременко. Після нього Борис Сус створив охотніче господарство "Еременківське" та його очолив із класною командою (Микитенко Саша, Беляков Гена, Райковський Віктор ...) Проводились рейди, запускалась риба. Все кануло в лету. Рибаки ловили рибу а зловили сраку. Агов. Де ви хлопці? Приїдьте покажіть цим бездарям як треба робити.

    ВідповістиВидалити
  4. Всі ці комісії - показуха. Все давно згнило і продалося. Про які звіти затриманих ви питаєте?! Вони самі це все кришують. На рейди виходять тільки для того, щоб кишеню поповнити, а не протокол скласти. Зловив Васю, Колю, Петю і дивись через пару днів ці Васі, Колі і Петі тащать до хат цих "інспекторів" хто що може, хто гроші, хто жратву, хто матеріали для стройки. Їх треба не просто гнати в шию, а самих притягувати та судити.

    ВідповістиВидалити
  5. Анонім03.12.15, 19:54

    А чому б не створити громадських інспекторів з наданням їм права перевіряти та залучати їх до спільних рейдів, як це було в минулі часи? Чи може такі помічники лише "заважатимуть" нашим "доблестним" державним інчпеторам та єгерям? Давайте подумаємо над цим питанням.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім08.12.15, 08:48

      У Баранівці вже давно є громадський інспектор, тільки він бездіяльний. Це ніхто інший, як новоспечений заступник міського голови. Ще в 2014 році на громадських слуханнях у будинку культури мер продемонстрував усім новеньке посвідчення громадського інспектора, яке одержав Василько Савчук. Але всі ці роки про його діяльність ніхто нічого не чув. За це напевно й одержав підвищення на посаді. А тепер мер є ініціатором створення комісії. Думаю, що ця комісія працюватиме так само, як і громадський інспектор. Наш мер тільки на словах вболіває за річку та за рибу. А на ділі...

      Видалити
  6. Анонім04.12.15, 09:10

    Короче зовсім не погано звернутися за досвідом до минулих часів. Не все там було погано.

    ВідповістиВидалити
  7. Анонім07.12.15, 14:59

    Це все дурня, що пишуть немає бензину не вистачає коштів, ось у ці вихідні у зеременському лісі була така конанада вистрелів, що я подумав що почались військові сутички у нас в районі, а як виявелось то це була королівська охота за участю наших депутаів та за організації цього дійства керівництва лісгоспу, то скажіть мені будласка, за що зараз не сході україни воюють наші хлопці та відстоюють сувернітет держави, коли відбуваються такі дійства та нехай наші можновладці відзвітують про кількість коштів на них витрачених, та нехай скажуть де була наша єгерська служба нехай перевірилиб чи була у них ліцензія на відстріл звіря.

    ВідповістиВидалити
  8. Анонім08.12.15, 15:03

    оце так, одні жирують, а інші в АТО чи казармах віддуваються

    ВідповістиВидалити