24 липня 2015

Сесію Баранівської райради довелось перенести: депутати не прийшли


24 липня мала відбутися чергова сесія Баранівської районної ради. На 10 годину ранку у залі було присутньо 20 із 42 депутатів. Через відсутність кворуму, засідання сесії перенесли на вівторок, 28 липня.

"У залі присутні 20 із 42 депутатів районної ради, кворуму немає. Які будуть пропозиції? Переносимо? Поступила пропозиція перенести на вівторок. Отже, чекаємо всіх у вівторок на 10 годин", - сказав заступник голови Баранівської районної ради Володимир Цицюра.

На розгляд сесії районної ради вносились 16 питань, серед них: питання районного бюджету, комунальної власності, про оптимізацію загальноосвітніх шкіл району, охорону навколишнього природного середовища, план роботи райради на ІІ півріччя.

На думку Володимира Цицюри, неявка депутатів на засідання сесії пов'язана з питанням щодо внесення змін до рішення райради від 3 квітня про закриття 6-ти загальноосвітніх шкіл.

"У сьогоднішньому порядку денному було включено питання щодо внесення змін до рішення районної ради по питанню закриття загальноосвітніх шкіл. Саме з цим питанням почали пов'язувати неявку депутатів. На жаль, дане питання сильно заполітизовано, але, шановні депутати, хто не з'явився сьогодні на сесію, ви повинні згадати про свої депутатські обов'язки. Якщо сьогодні настав час приймати відповідальні рішення, то ви повинні мати сміливість виступати, приймати ці рішення і висловлювати свої думки. Сьогодні не час ховатися", - сказав Володимир Цицюра.

За словами Володимира Цицюри, після додаткового опрацювання було прийнято рішення залишити 4 школи на рівні I ступеня та не закривати. Саме такі зміни до попереднього рішення райради мали внести на розгляд даної сесії.

"Сесією райради було прийнято рішення про призупинення 6 шкіл. Після додаткового опрацювання вирішено 4 школи залишити на рівні I ступеня. Ваша неявка не дозволяє цього зробити і на 1 вересня дійсно всі 6 шкіл призупиняться. Тому я вас прошу згадати про свої обов'язки, прийти у вівторок на сесію районної ради і якщо у когось є якісь думки - висловити, або підтримати саме переведення шкіл в I ступінь", - сказав Володимир Цицюра.



Нагадаємо, у Баранівському районі призупинили функціонування 6-ти шкіл.

18 коментарів:

  1. Тетяна24.07.15, 19:29

    Зарплату тим депутатам неплатити чого на роботу не ходять

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім26.07.15, 21:25

      а депутатам ніхто і не платить

      Видалити
    2. Тетяна27.07.15, 13:47

      Так якого вони туди пішли,поясніть,і навіщо нам такі депутати захотіли прийшли захотіли не прийшли

      Видалити
  2. оксана..24.07.15, 19:42

    Депутатам не до шкіл, у відпустках, мабуть.

    ВідповістиВидалити
  3. Л.Горшкова25.07.15, 09:41

    Тетяно, було б смішно, якби не так сумно... Вважаю, що потрібно надрукувати в газеті прізвища тих депутатів, котрі часто пропускають роботу сесії. Дуже часто багато відсутніх. Чого було йти в депутати? Непопулярні рішення теж доводиться приймати і вирішувати важливі питання. Але чомусь багато хочуть бути на якихось посадах, керівниками... Багато амбіцій, а пряму депутатську роботу не завжди хочеться робити. Через бюрократію важко вирішувати проблеми виборців. Вибачте, коли щось не те написала.

    ВідповістиВидалити
  4. Тамара25.07.15, 12:41

    Потрібно надрукувати прізвища тих депутатів, які не прийшли на сесію. Ми повинні знати, кого вибрали. А то восени знову будуть розповідати , які ми хороші і обіцяти золоті гори. ПРІЗВИЩА ДЕПУТАТІВ В ІНТЕРНЕТ І ГАЗЕТУ.

    ВідповістиВидалити
  5. заінтересовані25.07.15, 21:55

    Щась, так воно й буде...

    ВідповістиВидалити
  6. Анонім25.07.15, 23:36

    У більшості депутатів, тих що не з'явились, були поважні причини.

    ВідповістиВидалити
  7. Анонім27.07.15, 13:47

    Питання цікаве... Не проголосують то всі 6 шкіл закриється. Проголосують, щоб 4 лишити, то чим їх потім будуть фінансувати? Дуже ж запевняли, що немає грошей. Крім того самі ж говорили, що їх недоцільно фінансувати, бо витрати величезні. Наскільки я памятаю більше 20 тисяч на учня в той час, як у "звичайній" школі щось у районі 8 тисяч. Цицюра каже: "Після додаткового опрацювання вирішено 4 школи залишити". Що змінилось? Зайві гроші в бюджеті зявились, нема куди їх потратити?

    ВідповістиВидалити
  8. Анонім27.07.15, 16:16

    я, можливо, скажу не дуже прагматичні речі, але ми за грошами забули про саме село. я розумію, війна, реформи, невигідно і т.д і т.п. але там де немає школи перестають жити молоді люди і село поступово вимирає.вимирають і справжні українські традиції залишається шароварщина. зрозуміло, що і рівень знань в таких школах так собі. але всі професорами не будуть, комусь і корів пасти потрібно. одним словом, розумію, що це необхідність, але чомусь дуже сумно...

    ВідповістиВидалити
  9. Проїжав біля Лісовської школи, гарна , акуратна, нові вікна, кругом зелено, сльози на очах.Що з нею буде через пару років? Вже були часи коли дитячі садочки закривали, а потім героїчними зусиллями і великими коштами відбудовували, щоб було куди піти маленьким громадянам нашої неньки. Господи, спаси Україну від цієї сарани яка зараз при владі.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім28.07.15, 23:02

      Ти троль, а не ігор. В тебе тут завжди сльози на очах, крокодилячі. Це при цій владі в селі не стало дітей? Чи при цій владі вкладали гроші в ремонт школи, яку мали закривать? Так мали, і не одну її, але бабло відмили, а тепер ой-ой, пробі...

      Видалити
  10. Анонім28.07.15, 22:33

    Які ж рішення прийняли депутати? Чи знов не зібрались?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Павло29.07.15, 00:11

      Зібралися, 4 школи залишили на рівні I ступеня, а 2 закрили.

      Видалити
    2. Анонім29.07.15, 08:08

      А які залишили?

      Видалити
    3. Павло29.07.15, 11:13

      Перевели в I ступінь - Закриничанська, Красульська, Берестівська і Жарівська.
      Призупинили функціонування - Лісовська і Радулинська.

      Видалити
    4. Анонім31.07.15, 16:15

      Дякую за інформацію.

      Видалити