21 травня 2015

У центрі Баранівки встановили основу для майбутнього пам'ятного знаку героям УПА


21 травня у Баранівці праворуч з пам'ятним знаком "Баранівці - 430", що в центрі міста, встановили основу для майбутнього пам'ятного знаку героям УПА, офіційне відкриття якого заплановане на 29 травня.

Нагадаємо, ініціатором встановлення пам'ятного знаку виступила Баранівська районна організація Радикальної партії Олега Ляшка, яка звернулась із відповідною заявою до Баранівської міської ради 9 квітня.

16 квітня, на черговій сесії міської ради, рішення про встановлення пам'ятного знаку героям УПА у центрі Баранівки депутати підтримали майже одноголосно.

Як повідомили представники районного осередку РПЛ, сам пам'ятний знак вже готовий і найближчим часом буде доставлений у Баранівку. Щоправда зміст самого напису радикали поки що тримають у таємниці та обіцяють, що він приємно здивує багатьох патріотично налаштованих городян.

Крім пам'ятного знаку буде встановлений флагшток висотою близько 10 метрів з червоно-чорним прапором, розмір якого становитиме 2х3 метри.

"Меморіальна плита - готова, але напис ми поки що залишимо у таємниці. Єдине, що скажу - напис буде золотими літерами. Баранівка буде першим містом у Житомирській області, де офіційно буде встановлено пам'ятний знак героям УПА та піднято червоно-чорний прапор, який шиють під замовлення у місті Рівному з тканини, яку передали зі Львова. Всі були дуже здивовані, що виконують замовлення для невеликого містечка на Житомирщині та сказали, що це вже не замовлення, а братська допомога у визволенні з духовного рабства", - розповів голова Баранівської районної організації РПЛ Олег Ковальський.

Також на офіційне відкриття пам'ятного знаку героям УПА очікується візит народного депутата України, лідера РПЛ Олега Ляшка, інших депутатів, військового оркестру та естрадного гурту, назву якого поки що теж тримають у таємниці.

Разом з тим, вдалося дізнатися, що підняття червоно-чорного прапору буде відбуватися під пісню-гімн Степана Чарнецького «Ой у лузі червона калина» у виконанні військового оркестру та директора міського БК ім. А.Пашкевича В'ячеслава Шляхтенко.





46 коментарів:

  1. Хамелеони22.05.15, 08:21

    Да, як бистро міняються погляди людей, заради того щоб залишитись при владі

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Поліщук22.05.15, 09:55

      Та які там погляди - класична маніловщина, але сама подія хороша, навіть дзвони УПЦ МП благословили сподвижників на важку працю біля храму у святковий день.

      Видалити
  2. Анонім22.05.15, 09:04

    Щось Сушко тре з Сусом. Сушко його друг

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім22.05.15, 21:10

    Вкотре дивуюся і запитую:"Люди! А чи маємо ми владу в місті ?" Чи наша міська рада справді така недолуга,щоб дозволити розпочати такі роботи,використовуючи техніку, такого великого церковного свята поряд з Храмом Божим!!! Де наш високоморальний мер?Чи Вас не вчили,що в великі свята гріх працювати? Ви ж так спритно бігали до церкви напередодні виборів. Прапор шиють нам на рівненщині з львівської тканини,а там люди всі глибоко віруючі,в неділю і в свята всі моляться. А наші турки великого церковного свята працюють щей вихваляють самі себе. Сором...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім22.05.15, 21:24

      Це не храм божий, а москальський атавізм, представник якого нещодавно в сусідьому районі зі словами "„Твій чоловік терорист і вбивця, сама молися за нього" відмовився молитися за бійця, який воює на передовій АТО.

      Видалити
    2. Анонім22.05.15, 22:02

      Ми молимося Богу,який Єдиний ! Не збунтовуте вірян між собою! краще укріплюйте віру в собі. Через те,що це церква Московського патріархату, Ви пропогуєте не вірити в Бога??? Вас напевно там хрестили і ви своїх діток там хрестили. можливо Ви там повінчані. Чому себе так неповажаєте? Сумніваюся, що ті,хто шиє того прапора і хто подарував нам на нього тканину, дозволили собі працювати в дома такого великого свята.

      Видалити
    3. Анонім22.05.15, 22:04

      Якщо представник церкви відмовився молитись за наших славних воїнів - то його гріх, бо порушив одну з найголовніших заповідей Божих любити ближнього свого.Він також в омані, як і ті люди, що вважають неправильним молитися в церквах московського патріархату.

      Видалити
  4. Анонім22.05.15, 21:46

    З цього починаються війни.

    ВідповістиВидалити
  5. Анонім22.05.15, 21:50

    От уроди. Поставили каменюку на спини православних в день Святого Вознесіння.Чи в того Суса з Душком геть мозок висох.

    ВідповістиВидалити
  6. Анонім22.05.15, 22:17

    не баранівський, тому й питаю: назвіть хоч одну людину з Баранівки яка воювала в УПА? якщо таких було чоловік 10 - ставте, я тільки за! А влада наша районна сильно хоче вислужитись перед верхами: в області тільки заговорили про закриття шкіл - а ми от такі молодці 5 штук зразу закрили! УПА визнали борцями за незалежність - а у нас вже пам'ятник! адміністративна реформа - та будь-ласка! перші в області закриєм лікарні і фапи! Демократія влада народу?! ахах, ну-ну))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. оксана..23.05.15, 00:54

      Згодна, кидаються в крайності, скидають одних ідолів, ставлять інших, де гарантія того, що пізніше їх не чекатиме доля попередників?! Треба думати про дітей( школи), фапи та ін.,зараз, щоб не довелось потім " пам' ятники" після життя ставити.

      Видалити
    2. Анатолій Т23.05.15, 07:28

      А й спавді шановні організатори ,що це не можливо було зробити до Вознесіння Господнього чи після , чого вас розпорало у таке свято .... Справу робите добру, але з головами щось не те , думаєте тим місцем яким сидите . А для ,не баранівського ононіма , в районі в 1952 році була остання криївка УПА яку знищило н к в д вчи історію і добре вчи.

      Видалити
  7. Анонім23.05.15, 06:19

    Потягне ковальський ту каменюку собі в Зрубок і дуже скоро , його родичі там хай і ставить

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Не Ковальський24.05.15, 01:33

      А ти ононіме уже чергу в стоматкабінет зайняв ,чи ще ні...

      Видалити
  8. Анонім23.05.15, 11:31

    Авжеш Сус тре з.... все з бабками звязано секонд який є в територіальному центрі перепродується ,немічним стареньким нічого не дають все по селах прордають , скільки можна ....Скільки Вам треба Тарас Борисович Сус ...щоб Ви наїлися до схочу??? народ більш мовчати не буде....Буде мітинг на честь Вашу!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Тарас, не відповідай і не звертай уваги. Воно тільки і чекає на твою реакцію. Всім зрозуміло, що це пише якийсь провокатор. Ми знаємо, що у терцентрі все гаразд.

      Видалити
    2. Анонім23.05.15, 14:38

      А йому є що відповідати в своє оправдання?

      Видалити
    3. Анонім24.05.15, 10:31

      До чого тут гуманітарка. Який мітинг. Хоть один нехай покаже свое лице шо купив чи вкрав там. Це дешева тема. Краще обговорюйте УПА. ваше віднощення до комуняк.

      Видалити
  9. У бога всі дні однакові , Молодець Олег , так тримати , повідом тільки коли будуть відкривати щоб я не пропустив цю історичну подію . Да і обов"язково запроси діда Деркача із Дубрівки , це майбуть у районі єдиний який іще живий воїн УПА . Шкода не дожила до цього дня Катерина Федорівна Шевчук , не доречно було б на її хаті меморіальну дошку повісити . Я давно мріяв про це , на жаль грошей не було . Колись в далекому 90 - му ми відкрилт пам"ятний дубовий хрест героям УПА у місті Базар , Малинського району . А нині там стоїть велитенський пам"ятник . Значить наша добра справа дарма не пропала . Довго будуть памя"тати і цю подію у Баранівці наші внуки і правнуки . Дякую тобі Олеже за добру, безкорисну і патріотичну справу . Слава Україні !!!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Не місто Базар, а село і не Малинський район, а Народицький район,Пишіть хоча б правильно

      Видалити
  10. Анонім23.05.15, 22:49

    в 52 році криївка)) мабуть заблудились в явенському лісі) схаменіться люди, досить колупати історію, бо як відомо чим більше "його" колупаєш, тим більше смердить! краще загиблим героям АТО поставте пам'ятник!!! люди які дісно життя поклали за нашу свободу, вони ж бо були нашими друзями, знайомими, колегами...такі як Віктор Наливайко з яким мені довелося разом працювати, щораз коли бачу статтю про нього в районці, в очах стоять сльози. Таких в районі 7 чоловік! невже вони не заслужили нашої поваги і вічної пам'яті???!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Памятник загиблим в АТО потрібен обовязково, це факт, а щодо криївки то також потрібно увіковічити память , щоб більше не було ніяких АТО , в лісі можуть заблукати тільки ті хто не хоче памятати історію, і хто і надалі блукає комуняцькими стежками . Не будете доколупуватися до правди , то буде постійно смердіти порохом. Хоча не знаю що ононім колупає.

      Видалити
  11. У бога всі дні однакові , за ради такукої справи бог простить . Молодець Олеже так тримати . Тільки не забудь повідомити про дату даної історичної події . Не забудь запросити діда Деркача з Дубрівки , він майбуть єдиний воїн УПА у Баранівському районі який іще живий . Може навіть направити президенту клопотання про нагороду , не дарма чоловік 16 років відсидів . На жаль не дожила до цього часу Катерина Федорівна Шевчук , не мішало б на її хаті меморіальну дошку відкрити . Я давно мріяв про це , на жаль грошей нема . В далекому 90 , ми встановили памятний дубовий хрест героям УПА у місті Базар , Малинського району , зараз там стоїть велитенський пам"тник . Значить добра справа марно не пропала . Дякую тобі Олеже за добру справу , і твоя праця марно не пропаде . Батьківщина має знати своїх героїв . Слава Україні ! Слава УПА ! Слава героям які віддали життя за Україну .

    ВідповістиВидалити
  12. Анонім24.05.15, 08:06

    А розкажи Тарасику як хати пристарілих яких ви тіпа доглядаєте переписуються на вас???

    ВідповістиВидалити
  13. Єлизавета24.05.15, 11:00

    Вкотре дивуюся відсутності бодай нятяку на розум у нашої влади. Ми що, заповідник якийсь, щоб на кожному метрі міста пам'ятники і фонтани ставити? Вам немає куди грошей діти? Камінці різні встановлювати будете? А толку від них? Краще б ці кошти в дороги, вуличне освітлення, ремонт будинків чи на лікування своїх "світлих" голів вклали. Безтолкові

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Єлизавета ||24.05.15, 23:16

      ... "пам'ятники і фонтани" - це речі не співмірні, і "толк від них" теж має бути різний, якщо ж чиясь "світла" голова не може осилити цей ребус, то лікувати її немає сенсу.

      Видалити
    2. Єлизавета25.05.15, 00:06

      Ох, шановний мій полемісте. І який же толк від цих "неймовірно важливих" нашому місту речей? Що влада собі думає: усі колишні учасники УПА повернуться з того світу і скажуть:-"Спасибі вам велике за памятник, які ми раді!"? Ну біс з ним, з тим фонтаном, хоча б красиво, до поки комусь в туалет не прикрутить у нього(розумники 100% знайдуться). Буде як з тією нещасною пародією на фонтан біля міськради. Не бачу сенсу у цих цяцьках.

      Видалити
    3. цінительці розуму25.05.15, 08:47

      Толкова лизаветка, сама з собою розмовляє , це вже причина звертатися до Шатровських...

      Видалити
    4. Єлизавета25.05.15, 20:36

      а ви не додумались, що відповідь "Єлизавета II" то ЧИЯСЬ відповідь на мій коментар?Неуважний(а) ви

      Видалити
  14. Анонім24.05.15, 14:51

    Де тей розум)гляньте фото 2012 року - всі представники влади на День Перемоги нацупили георгіївську стічку і шкірились на всі 32, удаючи великих державних мужів. Очікуємо на Трійцю чи Великдень може встановлять Шевченка на місці знесеного Ілліча. Комуністичний режим ганять,а працюють у свята як справжні комуняки.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Гарно говорити з дивана чи софи,а до справи-зась....,хай хтось,в голову-то йому.....а ми подивимось.

      Видалити
    2. Анонім24.05.15, 23:29

      А що там з Шевченком доречі? Коли вже поставлять? До мене якось приїхали друзі, гуляємо, а вони питають- А це у вас що? пам'ятник гранітному кубу? Тут кажу Шевченко буде скоро. А сам собі думаю, коли це "скоро" буде? Вже другий рік пішов, як Леніна прибрали, а Шевченко так і лишився тільки у планах.

      Видалити
    3. Анонім24.05.15, 23:52

      Аноніму 23:29 - треба було друзям сказати,що то памятник недолугій міській раді. Якраз напроти

      Видалити
  15. Анатолій24.05.15, 22:23

    Почитати цю мазанину то можна подумати що всі проблеми вирішені осталось кілька памятників доставити і парочку вулиць перейменувати. Тут декілька ображених на життя пенсіонерів , один юрист - теж пенсіонер, з 5 представників молодшого покоління, які заблудились в цьому хаосі і крапка, тому все що тут висвітлюється не відображає реального стану справ.А думка людей зовсім інша.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Павло24.05.15, 23:06

      Аналітик з Вас чесно скажемо нікудишній, як в принципі і людина...

      Видалити
    2. Анатолій25.05.15, 06:15

      Такий як із тебе Павло.

      Видалити
  16. Громадянин24.05.15, 22:29

    Вчора були Георгіївські стрічки, сьогодні маки, завтра знову будуть Георгіївські, нічого страшного. Люди хочуть миру, роботу , зарплату і впевненості у завтрашньому дні, а час все розставить на свої місця.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім25.05.15, 00:30

      якщо для тебе "нічого страшного", що завтра знову можуть бути колорадські стрічки, то ти бидло, а не громадянин, і час в тобі вже нічого не змінить, не чекай

      Видалити
  17. Громадянин25.05.15, 06:14

    Цим ми і відрізняємось, що ти спішиш пошвидше образити бо інших аргументів немаєш! Не колорадські , а Георгіївські!!! Ха - Ха - Ха.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім25.05.15, 13:11

      У 2012 році Георгіївські стрічки не були символом ДНР чи ЛНР, а символізували стрічку з ордена Великої Вітчизняної війни, яким, до речі, нагороджено багато українців. А якщо ДНР використає завтра в якості символіки маки, то ті, хто сьогодні з маками, вважатимуться її прибічниками, "червоними"? Абсурд, та й годі...

      Видалити
    2. Євген25.05.15, 14:27

      То це ти тут паскудиш, динозавре, вже й за жіночими іменами ховаєшся, створюєш "масовку", проте, таких покручів убогих тут небагато, в Луганді отаборилася ваша зграя. То, може, і вам туди, до своїх, бо такий бач патріотичний галоп довкола, що скоро свою пасасту стрічку не знатимеш куди ховати, подумай...

      Видалити
  18. Анонім25.05.15, 16:43

    Тут була десь згадка про динозаврів?

    ВідповістиВидалити
  19. Анонім25.05.15, 19:19

    а про лєніна вже забули.......

    ВідповістиВидалити
  20. для лугандонських динозаврів25.05.15, 21:58

    Барани в чанах так держать ! Дайош по новой , ставим леніна і колорадську ленту приліпити до нього, громадянини хренові з лугандонами безмозглими .... Все капець і чучи і динозаври з лизаветками , ононіми з громадянинами , всі покручі ... пийте йод ,зеленьку може так знімете пухлину в голові ,що ви мелете про що була стаття хоч перечитуйте про що полеміку ведете, куди Морозюк дивиться , пють наркоту і лізуть на сайт

    ВідповістиВидалити
  21. Анонім28.05.15, 17:29

    Цей словесний понос - типова візитівка майдаунів.Бідна країна з такими "героями".

    ВідповістиВидалити
  22. Анонім29.05.15, 09:24

    Агресія Росії не залишає вибору ще раз переконатись, що совети фактично завжди лише гнобили Україну. Хтось рахує, що України не було. Потрібно сказати словами Президента Білорусі: можливо України не було, але сьогодні вонає. І хто в цьому має сумнів?

    ВідповістиВидалити