21 травня 2015

У Баранівці мають зникнути навіть найдрібніші атрибути комуністичного режиму


Сьогодні вступив у силу закон про декомунізацію. Документ забороняє усю радянську символіку. З українських вулиць мають зникнути навіть найдрібніші атрибути комуністичного режиму.

Нагадаємо, нещодавно Президент підписав закони, які у парламенті назвали "декомунізаційним пакетом", а саме:

- Закон «Про доступ до архівів репресивних органів комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 рр.». Даний закон відкриває громадянам доступ до архівів репресивних органів комуністичного режиму за всі роки радянської влади;

- Закон «Про правовий статус та вшанування пам’яті учасників боротьби за незалежність України у ХХ столітті» - визнає ветеранів ОУН та УПА воїнами за незалежність;

- Закон «Про увічнення пам’яті перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 рр.»;

 -Закон «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів та заборону пропаганди їхньої символіки».

Відтепер використовувати символіку комунізму дозволяється лише у музеях, тематичних виставках, освітніх матеріалах та посібниках. Дозволена комуністична символіка і на надгробках та пам’ятниках, розміщених на кладовищах, а також під час реконструкції історичних подій та при колекціонуванні даної символіки.

За виготовлення, розповсюдження і публічне використання забороненої символіки, виконання гімнів можна отримати до 5 років позбавлення волі.

Немає коментарів:

Дописати коментар