19 квітня 2015

У Баранівці встановлять пам'ятний знак героям УПА


У Баранівці праворуч з пам'ятним знаком "Баранівці - 430", що в центрі міста, встановлять пам'ятний знак героям УПА. Таке рішення прийняли депутати на черговій сесії міської ради, яка відбулась 16 квітня.

Ініціатором встановлення пам'ятного знаку виступила Баранівська районна організація Радикальної партії Олега Ляшка, яка звернулась із відповідною заявою до Баранівської міської ради 9 квітня.


Нагадаємо, 1 квітня Баранівська районна організація РПЛ ініціювала освячення місця знаходження підпілля УПА, рейдові групи якої постійно діяли на території району.

66 коментарів:

  1. Анонім19.04.15, 22:30

    Єдиною розумною людиною виявився депутат, який утримався.Не хочу нікого образити,але наша місцева влада разом з депутатами певно не мають жодної поваги до Храму Божого. Мало їм того, що балію там поставили і всі ідуть туди сфотографуватися. Храм - це місце, де людина має зайти і побути наодинці з собою і Богом. А в нас все навпаки - прийшли,сфотографувалися , а до храму не зайшли. Ввечері розпили по пивасику тай добре. Чому мер іде на поводу радикалів?Чому не дав вказівки своїм "друзям"підготувати альтернативний проект рішення? Хіба для пам*ятника воїнам УПА не було б місця на площі Волі поряд із афганцями та Небесною Сотнею? Стидомирники! Вже рік як Леніна знесли і що? Стоїть тей постамент як пам*ятник нашій дурості і тупості.Перш там наведіть порядок і встановіть вже Шевченка,як обіцяли!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім20.04.15, 10:08

      Як можуть стояти разом памятник полеглим в боротьбі з фашизмом і тим хто був на боці фашистів.

      Видалити
    2. Анонім20.04.15, 12:54

      1. Фонтан знаходиться не на території Храму Божого!
      2. Робити фото то не гріх! І не важливо чи то біля фонтану чи в самому Храмі Божому ви селфі зробите.
      3. Храм - це не місце, де людина перебуває на самоті з Богом! "І ще істинно кажу вам: якщо двоє з вас тут на землі погодяться про щось і молитимуться про це, хоч би що то було, воно буде здійснене для них Отцем Моїм Небесним. Бо там, де двоє чи троє збираються разом в ім’я Моє, Я теж буду серед них». Від Матвія 18:19".
      4. Пити пиво чи ні вирішує людина особисто і міська рада тут ні до чого!
      5. Ну а з приводу того що можна знайти краще місце погоджууюсь!

      Видалити
  2. Анонім19.04.15, 22:34

    Вважаю, що це питання слід винести на громадські обговорення.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Оксана19.04.15, 23:14

      Це питання не потребує громадських обговорень з цілого ряду причин: по-перше, герої УПА нічим не гірші героїв Небесної сотні, ПЗ яким поставили без жодних громадських обговорень. Навіть, за великим рахунком, без рішення міськради. По-друге, питання винесено - депутати проголосували, а депутати, дозвольте вам нагадати, самі по собі і є громада (люди делегували їх це право, коли за них голосували). По-третє, покажіть мені хоч одну людину, яка не буде тут анонімно теревені розводити, а встане у залі клубу та скаже, що він проти ПЗ. Так отож...

      Видалити
    2. Анонім19.04.15, 23:57

      Оксано,ще не це буде...комуняки - бояться правди,вже за церкву вони-антихрести ...давно склади й клуби робили в церквах....крахобори....недочавило УПА цю нечисть,Хвала мудрим депутатам,..З повагою козак Нечай,

      Видалити
    3. Анонім20.04.15, 07:34

      Тепер вже точно жирна крапка ....

      Видалити
    4. Анонім20.04.15, 09:56

      Душкові

      Видалити
  3. Анонім19.04.15, 23:03

    Повністю згоден з автором першого коментаря.

    ВідповістиВидалити
  4. Анонім19.04.15, 23:17

    УПА-гарна справа .... замовчували-а стало правдою...а мер-тримае носа за часом-знай знов пройде холера...Незабаром про кожухоздирачей правду будемо знати.Колесо закрутилося,З повагою - Панас Каляба,Адреса-за ставком -коло млину,....

    ВідповістиВидалити
  5. Анонім20.04.15, 06:39

    Що душко тепер ветеранам ветеранам ВВВ буде розказувати.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Павло20.04.15, 09:17

      До чого тут ветерани ВВВ? Честь їм і хвала за те, що вони воювали проти фашизму. Але вони воювали тільки проти фашистів, в той час як воїни УПА ще й проти комуняк. Тобто за цілковиту Незалежність своєї країни. Розумієш?

      Видалити
    2. Анонім20.04.15, 09:54

      Павло погоджуюсь з тобою, але є маленьке уточнення, УПА воювало на боці фашистів проти партизан і польського руху спротиву.

      Видалити
  6. Анонім20.04.15, 09:18

    Для дописувачки пані Оксани - http://mrada-baranivka.gov.ua/index.php/vlada-news/520-vidbulasya-tridtsyat-soma-sesiya-baranivskoji-miskoji-radi-23-travnya-2014-roku.
    Все погоджено, щей знизу гарненько зазначено , що "присутні депутати Баранівської міської ради на чолі з міським головою А.О.Душком прийняли дане рішення одноголосно".

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Павло20.04.15, 09:32

      Не полінувався, пошукав і переконався, що Оксана права.
      Все погодили вже після того, як ПЗ привезли і встановили.
      http://baranivka.blogspot.com/2014/05/blog-post_5963.html

      Видалити
    2. переконуюся20.04.15, 15:25

      Така мудра дуже ця п. Оксана ,то може нехай , надати її можливість покерувати в районі на якійсь керівній посаді , можливо якийся толк у всіх ділах і буде.

      Видалити
  7. Анонім20.04.15, 09:30

    Повністю погоджуюся з першим коментарем. Перед тим,як виносити на сесію дане питання необхідно спитати думку громади, а у нас в місті хто де надумав там і встановлює памятні знаки.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. У даному випадку Ви не праві. Як писала Оксана (23:14) Депутати самі по собі і є громада. Люди делегували їм це право, коли за них голосували. На відміну, наприклад, від кадрових призначень очільників району, громадське обговорення кандидатур котрих неодноразово гарантувалось обласним керівництвом.

      Видалити
  8. Анонім20.04.15, 09:59

    А чому міська влада так боїться обговорити це питання ще ДОДАТКОВО з народом? Це не порушить жодного закону.Все -таки два десятка депутатів і тисячі населення різниця є. Погоджуюсь з першим коментарем. В центрі міста вже є місце,куди йдуть вклонятися жителі . Це буде смішно і грішно - класти квіти у кланятися памятнику, а церкву при цьому оминати. Принаймні могли б порадитися з місцевим духовенством. Складається враження, що ляшківці керують міською радою . Не зарано,панове?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ганна20.04.15, 12:04

      З проросійським духовенством уже радились. Отець Рома давай переходь під Україну. Кошти не передавай кирилу, що закликає до агресії. Ми на своїй землі. Захищаємося від росіян, що безлад створили саме вони на сході. Упа, мабуть треба той памятний знак, але ми напевно з однієї крайності кидаємось у іншу. Радикалам дякуємо, цю тему треба піднімати. Але не так радикально. Хлопці воно саме собою прийде.

      Видалити
    2. Нічого саме не прийде якщо його не робити. А всі ті кошти які несете в руську церкву кирилу, віддайте на автомобіль для АТО , тут кошти будуть краще працювати і боженько проти не буде. Якби ,більш радикальніше все робили би ,то на сході війни не було би,а так соплі жуємо і всі повторюємо бо класик хренів сказав "маємо що маємо" . Памятний знак відзнаки що в районі діяла УПА ,міськрадою прийнятий правильно,таке саме і вирішила би громада на громадських слуханнях , це ще недобитки нкведістів і комуняк надіються посіяти смуту,і місце то вибране правильно біля церкви це все вірно бо настане той час коли дана церква буде молитися за УКРАЇНУ і не буде маскальською, а все таки буде українською ,ось де основна проблема яку треба вирішувати і чим скоріше тим буде правильніше.

      Видалити
  9. Леонід20.04.15, 10:03

    Депутати хоть самі зрозуміли за що проголосували? Хай тепер кожен піде до свого діда, батька і похвалиться своїм поступком. Я не проти памятника. Вояки УПА теж були нашими земляками, але не біля ЦЕРКВИ.
    Ганьба таким депутатам і такому голові.

    ВідповістиВидалити
  10. Анонім20.04.15, 10:51

    Не тільки депутати не зрозуміли. На мою думку,представники радикалів і самі не знають правди про УПА. Ну Сус Тарас то точно, бо в школу ходив при радянській владі. Цікаво,чому за 23 роки належності він ні разу не виступив за УПА? Весь час був на відповідних посадах гуманітарного профілю.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім20.04.15, 13:30

      Можливо він щось і раніше бачив, знаю мати його родом з Волині.Ті за вільну Україну завжди були, говорили на них бандеровці. Ось лише одна логічна цепочка.

      Видалити
  11. Анонім20.04.15, 14:16

    Депутати були кимось підігріті - жодних коментарів не робили, кажуть просили на відкриття Ляшка привезти. Радикали намікнули, що буде внук Шухевича. Компартійці здуріють... Цікаво де правда????????????????

    ВідповістиВидалити
  12. Анонім20.04.15, 14:36

    УПА добре - Давайте допоможемо хлопцям в АТО на збір коштів щоб придбати авто. Підключайтесь.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. вся правда в самих людях...20.04.15, 15:50

      Підтримую , люди всі кошти які Ви несете до руської церкви для кирила віддайте на покупку автомобіля для АТО і боженько Вам поможе бо кошти підуть на праведне діло , а не кирилові на руську церкву, яка спонсує терористів і логіка тут проста.

      Видалити
    2. Анонім21.04.15, 08:41

      Московського патріархату у нашому місті взагалі немає бути це пряма підтримка російський терористів. Баранівчани самі платять за те,щоб вбивали наших чоловіків та синів, а міська рада це все підтримує-ГАНЬБА.

      Видалити
  13. Анонім20.04.15, 19:13

    Зрозуміли. Проте де радикали там масса коментарів. Популярні особи виходить. Громада постійно втягується у балачку. Мають свій стиль. Іхні штовхуни хто вони.

    ВідповістиВидалити
  14. Ольга20.04.15, 19:28

    Вважаю що не на часі встановлювати памятники. Закінчіть війну!!!!

    ВідповістиВидалити
  15. Володимир20.04.15, 20:00

    На сході завдяки російській пропаганді і продажними комуністами та регіоналами по теперешній час нас всіх називають бендеревцями , фашистами, та людожерами. Кажуть, що ми своїх дітей їмо, повірте це дійсно так, мені прийшлось це відчути на собі. Коли я потрапив до полону то для них, це була така подія бендерівця впіймали, протягом двох дні приходили подивитись на бендерівця фашиста, і для кожного за честь було нанести по декілька ударів, хто ногою, хто кулаком а хто прикладом били з такою ненавістю, злобою, жостокістю і кожен з них ходів єдиного - вбити. Я батько пяти дітей - скажіть ми людожери, дітовбивці. А якщо ми не проженемо цю проросійську наволоч то вони на нас так і будуть казати, так напишуть про нас в історії, що ми фашисти, бендерівці, людожери і дітовбивці - Ви цього хочите!?... Ще 300 років поневолення! Гоніть геть цю комуністично-регіональну продажну, прокримлівські наволоч. З повагою Володимир Грибан. Слава Україні.

    ВідповістиВидалити
  16. Громадянин20.04.15, 21:22

    А це не цей Грибан з Червоноармійського району який давав інтервю телебаченню вихваляючи людей які зі зброєю в руках захищають свою землю свій Донбас, це не цей Грибан, якого знають в Червоноармійську, як збочинця який на прикладі своєї дружини показував своїм же дітям процесяк їх зробили і ще багато чого іншого. Ти вирішив на Баранівських сайтах нагадити, чому не пишеш на своїх? Просто тебе там знають.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Руслан20.04.15, 22:53

      По-перше, не факт, що це написав саме Володимир Грибан. По-друге, на рахунок інтерв'ю телебаченню, знаєте, коли тобі чи твоїм рідним погрожують і не таке скажеш...

      Видалити
    2. Володимир21.04.15, 11:43

      Да я Грибан Володимир з Червоноармійська а в тебе гнидо даже нехватає духу підписатись хто ти є, то про, що ти можеш тявкати. Хочеш сказати представся і кажи нехай громада знає своїх героїв. На своїх сайтах як ти кажеж, я дописую регулярно. Скажи цікаво а ти, що зі мною в постіль лягаєш, чи в мене дома жевеш, чи разом зі мною сексом займаєшся? Наєш якщо в тебе така бурна фантазія то я так розумію , що саме ти займаєшся сексом перед своїми дітьми, бо нормальній людині даже в голову таке не прийде тільки такому ублюдку як ти може прийти таке в голову......

      Видалити
    3. Анонім21.04.15, 13:48

      Модератор де ссилки на відео? Чому фільтруєш?

      Видалити
    4. Громадянин21.04.15, 21:01

      Володя слава про тебе котиться далеко за межі Червоноармійська, ти ж не в полі живеш кругом тебе люди, твої сусіди, ті кому ти вихваляєшся своїми подвигами одним словом справжній "лідер".

      Видалити
  17. Анатолій20.04.15, 21:52

    1000% правда , українці будьте українцями, жителями свого міста БАРАНІВКА . Тут більшість правильних коментарів , меншість неправильних ,ті що неправильні від них несе злобою, завистью , цинізмом , ненавистью, треба визнати що комуністичний режим пройшов , але ще є затесані ригоанали , перевертні ,яких делікатно треба звільнити від усіх насиджених місць.
    Все це ,нормальні люди зроблять ,з часом. Біда вся в тому, шо люди не всі знають історію.Забило нквд в голови людей ,шо бандерівці вбивали дітей, жінок ,то є закляті
    вороги москальні . Все то є брехня, бо так де в кого забито в головах що бандерівці чинили жахи під час війни та після , що 70-річним дідам бабам не докажеш , що це були справжні захисники вітчизни УКРАЇНИ ,тай не тільки їм .Ото за 80 років присутності компартії забили баки , зробили з народу зомбі довели людей , що їм все пох... ,
    народ одурів. ...ще хрущов доповідав сталіну ,коли" отец народов" требував вивезти населення Західної України до сибіру , що нехватає товарних вагонів щоб все це було зробити в короткі сроки... А воїни ОУН УПА проводили очищення УКРАІНИ від гітлерівських фашистів , а також від червоно-коричневої чуми , зарази комуністичного фашизму , ми тоді в радянський час вчилися по школах і нас вчили по чумовому, по кацапській , ідіотській технології начила москальня так що більшість розуміє що треба получати , а не заробляти , дополучалися що самі нічого не вміємо організувати . А діди які пройшли фронт розповідали якою ціною була здобута та перемога. Німаків закидали живим людським мясом , в атаку йшли без зброї з каменюкою в руках , українців вивозили ешелонами за межі УКРАЇНИ , а вся партійна шлоєб..нь за всі роки від війни один одному лизали сраки, блюдолизи хренові ,і от є результат докерування ,долизання { війна на сході УКРАЇНИ},а ці ублюдки регіонали ,хто вони , навчені своїми батьками, бувшими партійними функціонерами ті ж самі блюдолизи цинічне бидло. яке тільки шо вчило принижувати простий люд, не вважали людей за людей от і є результат отих неправильних дурних коментарів , пише саме не відає шо написало. Володимиру Грибану здоровя, сил потрібно триматися , співчуваю ,ти мусиш виростити дітей.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Теж Анатолій21.04.15, 11:10

      Такі як ти бажають українцям тільки зла і смерті.Ну і ходи з цим злом і хай в тебе буде справний телефон.....Володимир Грибан провокатор, який сьогодні говорить одне завтра інше.Достатньо набрати в гуглі його прізвище і все зрозуміло.Брехати це його кредо як і твоє. Я не захищаю комуністів, але їм вдячні міліони людей за те що вони зупинили Гітлера, і не треба переписувати історію під себе, якщо ти не німець, то ти б не виливав би тут свою злобу зараз. А війна на сході через таких як ти, які хотіли навязати свою позицію всій країні і заперечували існування іншої.

      Видалити
    2. теж анатолію 11.1021.04.15, 13:57

      ...ти дуже хворий бажано пролікуватися терміново...

      Видалити
    3. толюсіку 11.1021.04.15, 14:08

      ...комуністи спинили німців тілом твого діда , дядька і масою інших тіл , спочатку комуняки розпочали війну сумісно з гітлером , а потім успешно побеждали, твого грибана ніхто не знає крім тебе ,а якщо ти знайомий з провокаторами то ти теж
      є провокатор майбуть з ухилом сепаратизму , так анатолію теж.

      Видалити
    4. Анатолій21.04.15, 20:35

      Толю, а при чому тут телефон... Особисто в мене зла немає ні до кого факти справедливості і паритетність повинна бути присутня у всьому... А скільки комуняки , під керівництвом вусатого коби зничтожили свого люду розстрілами в концтаборах, в сибіру ,магадані ... а ,що то за соловки, ти знаєш ,то майбуть табір відпочинку типу Артек. А історію ніхто під себе не може переписати тим більше я.Я не німець (жалкую про це ) але бачив як живуть німці нам далеко братися до того ,і їхні ветерани не їздили на дебільних запорожцях без тепла і з сквозняками, а мають високий статус соціальний і пенсійний.І злобу я не виливав ні на кого просто напомнив факти коротко. Толю ти майбуть в школі вчився недобре це відчувається . І війна на сході точно через отаких як ти. Лікуй зависть може допоможе.

      Видалити
    5. Анатолій21.04.15, 21:07

      Якщо я хворий, то я вилікуюсь, а в тебе мозку не вклали в голову тільки одна злоба, то це безнадійний випадок.

      Видалити
    6. Анатолій21.04.15, 21:12

      Гітлер, нашого брата пачками клав без суда і слідства, розкажи родичам міліонів невинних євреїв, поляків,українців, росіян, які зараз лежать по карєрах, канавах, ровах в тому числі тисячі в нашому районі, ти або ображений червоними і який думає що при німцях було б краще, або дурень.

      Видалити
    7. пити треба йод для 21.12 21.04.15.22.04.15, 05:02

      ...злоба і дурість у тебе і це не виліковне ... не меншими пачками клав людей і комуняцький режим...

      Видалити
    8. Анатолій22.04.15, 09:45

      Ти при комуняцькому режимі вихований , дітей народив, освіту здобув, юристом став хоч і слабеньким ну то вже від тебе залежало. І в партії як ти кажеш комуняк, був, то навіщо ти зараз бризкаєш слиною?

      Видалити
    9. від незалежного юриста22.04.15, 21:19

      Толя не мели дурні , я вважаю що юристом став при незалежній УКРАЇНІ , і то випадково , якби в країні все було правильно, то не став би , а так прийшлося захищатися від недоумків , і доказувати свое право , через таких комуняк як ти. Я комунякою ніколи і не був ,і слиною як ти бризкаеш ,так не роблю, толя попробуй пити йод ,і запивати зеленькою ,так можна в голові пухлину зменшити.

      Видалити
    10. Анатолій23.04.15, 00:52


      Брехуном був ним і залишився.

      Видалити
    11. не будь брехуном Анатолію для 23.04.15 00:5223.04.15, 07:03

      Молодець ,це добре толя,що ти накінець признав, що ти був і залишився брехуном, але треба свої недоліки виправляти... удачі тобі , будь розсудливим більше не займайся брехнею... і будеш нормальною людиною.

      Видалити
    12. Анатолій23.04.15, 11:12

      Володя міг би і якось вишуканіше вкусити, втрачаєш кваліфікацію, роки беруть своє.Головне щоб в тебе телефон завжди був справний , бувай.

      Видалити
  18. Анонім20.04.15, 22:27

    Армія крайова пліч опліч з упа мали єдину ціль а саме смерть нацистам й більшовикам...не путайте сліди правди...в польщі вони герої а у нас комуняцькі страшилки...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ти, перш чим писату таку дурню, спатив би хоч одного поляка, як він відноситься до УПА.

      Видалити
    2. юрасику21.04.15, 20:46

      ..юрику а ти питав , де саме це було і коли ти питав..

      Видалити
    3. Словниковий запас вичерпаний тільки сам дурак))))

      Видалити
  19. Володимир20.04.15, 22:38

    На часописі Чортолісся я відписуюсь практично щодня нік Свобода будь хто може зайти і прочитати мої дописи. Що зробиш недоумків вистачає, дась бог ми доберемся до кожного з них. Да громадянин Олександр це тебе також стосується!

    ВідповістиВидалити
  20. Володимир20.04.15, 22:57

    Дякую друзі за підтримку! Справедливість на нашій землі відродится. Ми всі з гордістю будемо говорити на весь світ, що Ми Бендерівці, Ми Українці, Ми діти своїх нащадків патріотів. Слава Україні! Славімо наших героїв!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Не тіш себе підтримкою, тут два штатних писаки, які на людях бояться рота розкрити.

      Видалити
    2. юрику21.04.15, 13:59

      ...юра ти перший чи другий в штаті...

      Видалити
    3. Павло21.04.15, 14:37

      Тут пишуть різні люди. Про це красномовно свідчать час, стиль та орфографія.

      Видалити
  21. Анонім21.04.15, 16:12

    Ще раз повторюсь, як можуть стояти разом памятник полеглим в боротьбі з фашизмом і тим хто був на боці фашистів. Давайте, ще кожному поліцаєві поставимо по пам"ятнику. А на рахунок історії то наші деякі діди та бабусі, які живі знають на своїй шкурі, що творили УПА.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. ...що творили УПА з поліцаями та посібниками комуняк.

      Видалити
    2. діди та бабусі21.04.15, 20:41

      Деякі діди та баби відчули на своїй шкурі тільки наших партизан в районі з партизанских отрядов це вони здирали кожухи з людей і забирали корови виписуючи липові бумажки на возврат после войни.. комуняцькі уроди а не паритизани були...

      Видалити
    3. Анонім21.04.15, 21:20

      А дивізія СС Галичина це хіба не УПА?

      Видалити
    4. Дивізія СС Галичина то не є УПА, вчи історію сам ,не слухай комуняків...

      Видалити
    5. Анонім27.04.15, 13:20

      Не можу зрозуміти, чого здійснявся такий галас з приводу пам'ятного знака воїнам УПА. По-перше, він не стоятиме поряд з пам'ятником загиблим радянським воїнам, як тут пишуть, адже його встановлять на іншому боці майдану Волі. По-друге, чому так всі вболівають за храм Московського (!) патріархату? Мало патріарх Кирило освятив зброї, якою вбивають наших хлопців? По-третє, на тій війні не все було так просто. Були партизани, котрі забирали в селян останнє, те, що не посміли взяти фашисти. Були партизани, котрі сп'яну пальнули в німця й заховалися в лісі. Як наслідок - спалено село Лодзянівку і всіх його жителів. Були вояки УПА, котрі відстоювали Україну. Були й вояки радянської армії, котрі після мародерств у Європі вирішили продовжити грабунок і маскувалися під загони УПА. Пізніше "западенці" їх "розкусили", адже жоден вояк УПА не звертався зі словами: "Товаришу командир". Товариші були тільки в рядах радянської армії. Були й солдати(і їх більшість, на щастя!), котрі просто воювали, відстоювали нашу землю. Усім їм вічна слава, а загиблим вічна пам'ять! Повірте, на небесах усі душі однакові. Це на землі ми чомусь ділимо людей на сорти чи касти...

      Видалити
  22. Прізвище діда чи бабусі, які живі та знають на своїй шкурі, що творили УПА., "в студію".....хотів би особисто розпитати........ Осіб типу Мігової Ніни Федоріни не пропонувати.....

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. УПА в студії, якщо потрібно розкажуть.22.04.15, 21:27

      Є такі ще живі ,але говорять, що ставилися до наших людей воїни УПА поважно, доброзичливо ,допомагали по господарству , навіть у наших колгоспах працювали.

      Видалити