30 серпня 2014

Погруддя Шевченку в Баранівці буде встановлено на гранітних "черевиках Леніна"


19 серпня в міській раді відбулося засідання журі конкурсу на кращу концептуальну ідею погруддя Тарасу Шевченку. В результаті голосування було прийнято рішення визнати переможцем конкурсу колектив скульпторів з Києва під керівництвом Петра Гронського.

Про це повідомляється на сайті Баранівської міської ради.

Ідея цього авторського колективу полягає в поєднанні існуючого комплексу з червоного граніту з новоствореним погруддям Шевченка, яке передає найхарактерніші риси поета.

Гронський та його колектив запропонували виготовити погруддя з довговічного й водночас сучасного матеріалу «полімер-граніт» з наповнювачем із сірого граніту. Таке поєднання кольорів, на думку авторів, підкреслить та виділить погруддя на тлі наявного архітектурного ансамблю й природного ландшафту та надасть скверу нового сучасного вигляду.



До речі, цей колектив скульпторів відомий не тільки в Україні, а й за її межами. У його творчому доробку є монумент відомому полководцю часів Великої Вітчизняної війни Георгію Жукову, який був встановлений у Москві.

Саме цей колектив отримає обіцяну міськрадою грошову премію в розмірі 2 тисячі гривень.

Нагадаємо, дещо раніше влада Баранівки вирішила продати постамент, що залишився від демонтованого пам’ятника Леніну. Однак, отримавши висновок Державного гемологічного центру в міській раді передумали його продавати. Оскільки за результатами експертизи ціна лише одного гранітного блоку становить 3887,13 доларів США.

В результаті було прийнято рішення не продавати постамент, а після проведення реставраційних робіт встановити на ньому погруддя Тарасу Григоровичу Шевченку.

27 коментарів:

  1. гість30.08.14, 21:40

    Яке місто - такий і памятник...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. не місто, а мер

      Видалити
    2. Анонім31.08.14, 11:08

      До чого тут мер, по памятнику було створено конкурсну комісію, а проекти памятників робили відомі архітектори,але вам все не так, не знаю як но не так, і саме головне у всьому винен мер, щоб не трапилось, з ваших слів він буде скоро буде винен в тому що погода не така і сонце не так світить. .

      Видалити
    3. Анонім31.08.14, 11:28

      а хто формував ту "комісію"?

      Видалити
    4. Сергій31.08.14, 11:51

      Хотілось би знати склад тої конкурсної комісії, це вже не смішно...

      Видалити
  2. Анонім31.08.14, 00:00

    справді, яка убогість, нема слів

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Олександр31.08.14, 00:23

      А в чому убогість не підкажете? Аби ото ляпнути...

      Видалити
    2. Роман31.08.14, 01:52

      підказати можу я, якщо Ви цього не бачите, але боюсь Вас образити

      Видалити
  3. Василь31.08.14, 11:25

    Із "сучасного матеріалу" полімер-граніту я купив мийку для кухні, через рік вона добряче позеленіла, погано відмивається і продовжує темніти, а була світло-сіра. Два роки тому я заплатив за неї 2380 грн., дружина вже пиляє...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. "Изготовление памятников.ру"31.08.14, 11:30

      Даже при самом тщательном соблюдении технологии изготовления, полимергранит выгорает на свету, а от перепадов температуры и воздействия прямых солнечных лучей со временем на нём могут образовываться трещины. Нагрев также может вызвать деформацию и «перекос» такого памятника.
      Из всего вышесказанного можно сделать следующий вывод: если для вас важна действительно долгая память об усопшем, памятник из полимергранита — не самый лучший, хотя и не худший, вариант. Его можно смело рекомендовать тем, для кого приоритетна невысокая стоимость памятника на могилу.

      Видалити
  4. Анонім31.08.14, 14:14

    нічого, хай ставить хоч з пластиліну, прийде час - завеземо в Таборі...

    ВідповістиВидалити
  5. Анонім31.08.14, 15:41

    Ваша правда. Це просто ржака))) в Андрушівці як мікропістон, а в Олевську просто несуразиця якась. Наш і правда в порівнянні з цими жахами доволі гарний. І по розмірам і по вигляду.

    ВідповістиВидалити
  6. Анонім31.08.14, 19:13

    А чого порівнювати з Андрушівкою і Олевськом, чого не з Коростенем і Новоградом?

    ВідповістиВидалити
  7. Анонім01.09.14, 09:35

    а це логіка жлоба - аби не гірше, як десь

    ВідповістиВидалити
  8. Надія01.09.14, 09:41

    "Нормальне" для кладбища, а не для памятника в районному центрі, сором

    ВідповістиВидалити
  9. Анатолій01.09.14, 13:46

    у свої "трохи за 30" я помітив дивну річ - чомусь переважно такі от сірі жлоби з усіх сил деруться до влади на низьких щаблях тої хиткої драбини, до верхніх вони рідко долазять, конкуренція вже не та, а в малій інертній громаді вони почуваються досить комфортно і часто її очолюють, я нікого конкретно не маю на увазі, просто хтось тут жлоба згадав...

    ВідповістиВидалити
  10. Марина03.09.14, 16:03

    Та замовкніть вже! Горе-критики. Теж мені спеціалісти. Погруддя гарне, органічно вписується. Майстри, що його робитимуть - визнані не тільки на Україні та не просто за гарні очі. Коли класно - майте гідність визнати, що це класно.

    ВідповістиВидалити
  11. Тетяна04.09.14, 17:56

    А ви мабуть були в журі

    ВідповістиВидалити
  12. Максим Пашкевич05.09.14, 18:50

    Я зайшов. Почитав. Нічого нового не побачив.Там, як і тут, написано хто подавав. І що з того? Питання в тому, чого ніде не написано ХТО ВИБИРАВ???

    ВідповістиВидалити
  13. Анонім08.09.14, 14:01

    Хто б не вибирав, але вибір проводився лише серед тих проектних пропозицій, які були подані на конкурс! Якщо Ви, панове, так чудово розумієтеся на пам'ятниках, тоді чому не подали свої ескізні пропозиції? Невже слабо? До речі, як видно з інформації на офіційному сайт міської ради, переможцями стали визнані й досвідчені скульптори. А що можете запропонувати Ви, шановний Максиме Пашкевичу? Ви, котрі підписалися прізвищем відомого українського композитора? Що створили Ви у своєму житті? Прославили місто піснею? А може, скульптурою? Чи, може, подали в міську раду якусь чудову ідею щодо покращення життя мешканців міста? Якщо хоча б якесь з Ваших "ноу-хау" "зарізали" бюрократи з міськради, то повідомте про це.Перед тим, як кинути в когось камінь, подивіться на себе. Що доброго зробили Ви для Ваших рідних, сусідів, інших мешканців Вашої вулиці? Критикувати завжди легше, ніж працювати самому...

    ВідповістиВидалити
  14. Павло08.09.14, 23:37

    Вас лише запитали про склад комісії, що обрала даний проект, а Ви у відповідь твір на пів-сторінки наваяли на тему: "А що зробив для міста ти?". Ви цим самим ще більше себе дескредитуєте. Себе, бо я так розумію, що Ви або один із членів цієї комісії або працівник міськради. Ну і раз Ви так запитуєте, що зробив для міста Максим, то може розкажете, що для міста зробили особисто Ви ?

    ВідповістиВидалити
  15. Анонім10.09.14, 16:18

    Не знаю, Павле, чому моє запитання до Максима викликало таку бурю Ваших емоцій. Можливо, під іменами Максим і Павло криється такий же Анонім, як і я. По-друге, моє запитання стосувалося не так добрих справ на благо міста, як на благо його людей. Мною ж особисто зроблено не так і багато, але достатньо для того, щоб іти містом і зустрічати у відповідь приязні усмішки своїх земляків, а не чути у спину чиєсь шипіння. Афішувати ж добрі справи, на мою думку, не варто, адже тоді вони обернуться дешевим піаром. Творіть добро, панове, і тоді світ вам вертатиме його. Адже світ - ніби дзеркало. Хай ваше відображення в ньому буде світлим і привітним, а не чорним і гнітючим. Бувайте!!!!!

    ВідповістиВидалити
  16. Павло10.09.14, 22:07

    Говорив говорив а членів комісії яка обрала це погруддя так і не назвав. Ви не Душко часом? Дуже гарно говорите і все не по темі. Про все що завгодно, але тільки не про те, про що Вас питають.

    ВідповістиВидалити
  17. Анонім15.09.14, 12:45

    Я не працівник міської ради і так само не знаю складу комісії. Однак радію з того, що переможцями конкурсу стали відомі скульптори. Тому й упевнений, що погруддя буде виконано майстерно, а не кустарними способами. Повірте: справжні майстри нездатні виготовляти ширпотреб, бо тримають марку!

    ВідповістиВидалити
  18. Василь17.09.14, 09:58

    Мені теж подобається. Гарне погруддя. До цього постаменту саме таке і вписується. Та й Жукова в Москві теж кому попало не дали би робити.

    ВідповістиВидалити
  19. Анонім17.09.14, 11:06

    прирівняли.Памятник Жукову в Москві є справжнім витвором мистецтва, а це,вибачте,як того Франкейштейна зліпили - ноги від одного,голова вже друге...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім17.09.14, 20:53

      Це Ви такий розумний, бо знаєте звідки постамент.

      Видалити