03 липня 2014

Влада Баранівки готова заплатити 2 тисячі гривень за найкращого Шевченка


Баранівська міська рада шукає професійних архітекторів, скульпторів, чи проектні організації, які запропонують кращий ескізний проект погруддя Тарасу Шевченку. Скульптуру хочуть встановити на місці демонтованого Леніна у центральному сквері міста.

Відповідне оголошення опубліковане на офіційному сайті мерії.

Конкурс, який відбудеться в два етапи і завершиться 1 вересня, проводять з метою «виявлення кращої планувальної, пластичної та естетично-художньої концепції погруддя Шевченку, яке планується розмістити на земельній ділянці по вулиці Леніна».

3 1 липня уже розпочалася реєстрація учасників конкурсу. Єдині вимоги, які ставить міська рада до проектів, це – довговічність матеріалів та зображення Кобзаря у класичному образі. Натомість переможцю обіцяють грошову винагороду у розмірі 2 тисяч гривень.

Нагадаємо, Баранівський міськвиконком вирішив продати демонтованого Леніна, а за виручені кошти встановити погруддя Шевченку. Також у планах мера Баранівки навколо пам’ятника відомому митцю створити рекреаційну зону.

2 коментарі:

  1. Анонім05.07.14, 15:12

    А чому тільки погруддя,Ленін стояв на весь зріст,і чому рахують гроші тільки з одного Леніна а остальні де їх булож 3 чи 4, якщо я непомиляюсь

    ВідповістиВидалити
  2. Сергій07.07.14, 01:14

    остальні, напевно, цементові, але їх теж можна запропонувати, байдуже кому(ністам передусім), аби щось заплатили, ось той дует (Г і Л), приміром, що стояв біля базару доволі оригінальний і композиційно класно вирішений, його справді можна виставляти на продаж, та й решту, що заважає

    ВідповістиВидалити